E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
İsveç Ticaret Ataşesi Edin Erkocevic ‘Pioneering Green Transition in Türkiye / Türkiye’nin Yeşil Dönüşümünde Öncü Bir Partner’ raporunun tanıtım toplantısında konuştu. Erkocevic, ''yeşil dönüşümün'' Türkiye ihracatı adına ''kritik'' olarak nitelendirdi.
Dünya Gazetesi'nden Bestenigar Kara'ya konuşan İsveç Ataşesi, sürece dair açıklamalarda bulundu.
“Özel, kamu ve devlet şirketleri dahil olmak üzere herkes bu sürecin bir parçası olmalı. İsveç ve İsveçli şirketler, Türkiye’nin yeşil dönüşümünü destekleyecek tecrübeye sahip”
Nordic Talks etkinliği, bu yıl ikincisini olmak üzere İsveç İstanbul Başkonsolosluğu’nda düzenlendi.
Türkiye’nin yeşil dönüşüm sürecine katkı sağlamak üzere yapılan etkinlik kapsamında açıklanan rapor, çeşitli iş birliği alanlarına yoğunlaşıyor. İşte o alanlar;
-İsveç’in çevresel sürdürülebilirlik yaklaşımı,
-Türkiye’nin yeşil dönüşüm kapsamında yaptığı çalışmalar,
-İsveçli şirketlerin Türkiye’de uyguladığı sürdürülebilir teknoloji çözümleri ve
-Türkiye ile İsveç arasında yeşil dönüşüm alanındaki potansiyel iş birlikler.
''Ülkeler arası iş birliği önemli''
Etkinliğin açılış konuşmasında konuşan İsveç İstanbul Başkonsolosu Peter Ericson, konuşmasına iklim kriziyle mücadelenin, ancak global çapta döngüsel ekonomiye geçiş ve ülkeler arası iş birliği ile mümkün olduğunun altını çizerek başladı.
“Sürdürülebilirlik alanındaki çalışmaları çok eskilere dayanan ve yeşil dönüşümünün öncülerinden olan İsveç şirketleri, bu alandaki yerel ve global birikimlerini, inovatif ve iklim dostu teknoloji çözümlerini Türkiye ile paylaşmaktan memnun.”
İsveç ile iş birliğinde 3 alan öne çıkıyor
Ticaret Ataşesi Edin Erkocevic ise açıklamasında, Türkiye’nin yeşil dönüşümünde, döngüsel ekonomi, yeşil enerji ve sürdürülebilir akıllı taşımacılık başlıklarının İsveç ile potansiyel işbirliği sağlanabilecek üç alan olduğunu aktardı.
Etkinlik, Roma Kulübü Onursal Başkanı, EIT İklim-KIC Yönetim Kurulu Başkanı ve Circular Sweeden Yönetim Kurulu Başkanı Anders Wijkman, Sürdürülebilirlik Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sungur Bursa, TÜSİAD Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Nurşen Numanoğlu, H&M Group Sürdürülebilirlik Başkanı Leyla Ertur ve çok sayıda profesyonelin katıldığı panellerle son buldu.
Türkiye'deki İsveçli şirketler önemli kazançlar sağlıyor
İsveç Ticaret Ateşesi Erkocevic, Türkiye’de 125’ten fazla İsveç merkezli şirketin yer aldığını belirterek 400’den fazla İsveçli firmanın distribütör ve acentesinin de Türkiye’de bulunduğuna işaret etti.
Erkocevic, 2019’da yayımlanan ‘İsveçli Şirketlerin Türkiye’deki Değer Yaratımı’ da anımsatarak, İsveçli firmaların Türkiye’de 77 binden fazla insana istihdam sağladığını kaydetti.
Ek olarak ise Nisan 2022’de yapılan bir anket değerlendirmesine göre, Türkiye’deki İsveç merkezli şirketlerin %77’sinin 2021’de kâr elde ettiklerini ve %63’ünün de bu yıl cirolarında artış beklediğini ekledi.
Türkiye’nin Rusya’ya ihracatında 6 artış
Türkiye'nin ABD'ye ihracatı rekor seviyede
Feldispat ihracatı kayda bağlandı
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (13:33)