E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Türkiye'nin yerli otomobilinde artık geri sayım başladı. Önceki gün bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre, Togg'un geliştirdiği elektrikli otomobil 29 Ekim'de banttan inmeye başlayacak.
Togg, elektrikli SUV modelini homologasyon sürecinin tamamlanmasının ardından 2023'ün ilk çeyreğinde yollara çıkaracak.
Süreç tüm hızıyla devam ederken, Togg cephesinde önemli bir viraj geride kaldı.
Yapılan açıklamaya göre, Togg ve Farasis Energy ortaklığında temiz enerji depolama çözümleri geliştirmek üzere kurulan Siro Silk Road Temiz Enerji Depolama Teknolojileri (Siro), Gebze’de kurduğu Batarya Geliştirme Merkezi’nde ilk bataryasını üretti.
Gemlik’te kurulumu devam eden seri üretim hatlarının devreye alınmasıyla birlikte, Gebze’deki Batarya Geliştirme Merkezi’nde yeni jenerasyon batarya modül ve paketlerinin yanında batarya hücrelerinin de geliştirilmesi planlanıyor.
İki merkez arasında bir sinerji oluşturularak bataryalar için teknoloji geliştirmesinden seri üretime kadar olan süreçler tamamlanmış olacak.
SERİ ÜRETİM 2023 BAŞINDA
Eylül 2021'de kurulan Siro, geliştirilen batarya modül ve paketlerinin seri üretimine 2023 yılının başından itibaren başlayacak.
İkinci aşamada Siro, Batarya Geliştirme Merkezi ile Farasis Energy’nin en son teknolojisine dayalı Li-Ion NMC batarya hücreleri geliştirecek ve üretecek.
Böylece Türkiye'nin, az sayıda ülkede bulunan hücre geliştirme ve üretme yetkinliğine sahip olması hedefleniyor.
HEDEF 20 GWS ÜRETİM KAPASİTESİ
Temmuz ayında proje bazlı devlet yardımı alan Siro, 10 yıl boyunca toplamda 30 milyar TL yatırım yapacak.
Şirketin ürettiği batarya hücreleri 15 GWs kapasiteli, batarya modül ve paketi ise 19.8 GWs kapasiteli olacak.
Siro'nun öngörülen nitelikli personel sayısı 400, öngörülen ilave istihdamı ise 2 bin 200 şeklinde.
Siro'nun, 2031 yılı itibarıyla yıllık 20 GWs’lık üretim kapasitesiyle bölgenin lider enerji depolama oyuncularından biri olmayı, temiz enerjinin yaygınlaştırılmasına, karbon emisyonlarının azaltılmasına, dolayısıyla sürdürülebilir dünyaya katkıda bulunmayı hedeflediğini de aktaralım.
2 FARKLI GÜÇ SEÇENEĞİ SUNACAK
Togg'un ilk etapta üretip satışına başlayacağı elektrikli otomobil C-SUV segmentinde yer alıyor.
Otomobilin 150 kW ve 300 kW olmak üzere iki farklı motor seçeneği ile satışa sunulacak.
Güçlü versiyon dört tekerlekten çekiş sistemi ile, gücü düşük versiyon ise iki tekerlekten çekiş şeklinde alıcısı ile buluşacak.
Dört tekerlekten çekişli seçenekte tam şarj ile 500 km menzil değeri elde etmek mümkün olacak. Giriş versiyonda ise menzil değeri azami 300 km kadar olacak.
25 DAKİKADA YÜZDE 80 DOLULUK ORANI
Togg'un şarj ağı markası TruGo ise, geçtiğimiz günlerde yapılan testlerde aracın bataryasını 25 dakikada yüzde 80 seviyesinde doldurmuştu.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) yaptığı başvuru sonucu şarj ağı işletmeci lisansını Temmuz ayında alan Trugo, trafik yoğunluğu yüksek güzergahlarda 25, az yoğunluktaki bölgelerde ise 50 kilometrede bir şarj cihazlarıyla hizmet verecek.
Trugo'nun 81 ilde 180 kWs üzeri cihazlarla tüm elektrikli araç kullanıcılarına hizmet vermesi hedefleniyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Togg' paylaşımı
Erdoğan, TOGG için merak edilen tarihi açıkladı
Yerli oto TOGG, vatandaşlardan tam not aldı
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
İnşallah hayırlısı ile yerli otomobile bineriz
silah sanayi diğer hassas sanayileri ve otomotiv sanayilerimizin üretim devam edebilmesi için bu projlere inanmayan 7 masanın iktadara gelmemesi eğer gelir ise bunları unutun derim.
Makam aracı olarak kullanmazlarsa yani onlar beğenmez ise ben almam.
vestel bataryayı yapıcak denıyordu basladı zannedersem işe
Hdi çıksında alalım artık. Her Türk insnaı evindeki 2 otomobilinisi satıp, bu yerli milli otomobillerden almalı. Almayan haindir :D
Hırsızlık, yolsuzluk, adam kayırmayi gözlerden kaçırmak için 3 5 tane algı projesi yapıp milleti susturma aklarını sanıyorlar. Ne oldu 3. Havalimani, 3. Köprü unutuldu.sadecr hazineden yapılan harcamalar için alınan borçların faizi hala ödeniyor
Haydi ordan fetöcü hain seni.istanbul havalimanı darphane gibi para basıyor.bu havalimanı yapılınca yapılmakta olan furankfurt havalimanına almanlar 7 milyar dolar yatırıp yapıp yarıda bıraktırdılar hollanda havalimanın bu havalimanımız yüzünden zararı yıllır 1-2 milyar dolar.3 köprü yapılmasa idi yüzerekmi denizi geçeçek idin.sonra bunları devlet yapmadı ki özel sektörü yap işlet devlet ile yaptırıldı 25 sene sonra bu tesisler otomatikman devletin mültiyetine geçektir.böyle folis kafalar bu ülkeyi bu hale getirdi.
Yerli para birimi ne durumda?
Saman fazla gelmiş olmalı beyinde gaz yapmış
Yerli milli otomobil dolar ve euro ile üretiliyor. 2023 , 2070 , 2073 de tamamen Tl üretilecek hamdolsun.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (00:48)