E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYenilenebilir enerji sektöründen arzlar bekliyoruz---

Yenilenebilir enerji sektöründen arzlar bekliyoruz

Yenilenebilir enerji sektöründen arzlar bekliyoruz
12 Şubat 2021 - 17:02 borsaningundemi.com

Borsa İstanbul Genel Müdürü Mehmet hakan Atilla, Sürdürülebilirlik Endeksi ve Sürdürülebilirlik Rehberi ile şirketlere önemli yol haritaları sağladıklarını söyledi.

Finans kurumlarının yeni gündemi olan ‘iklim değişikliği’ yenilenebilir enerji kaynaklarının önemini artırdı. Avrupa ve Türkiye’de bankalar çevreyi tehdit eden yatırımların finansman kaynaklarını kesmeyi planlıyor. Borsa İstanbul Genel Müdürü Mehmet hakan Atilla, Sürdürülebilirlik Endeksi ve Sürdürülebilirlik Rehberi ile şirketlere önemli yol haritaları sağladıklarının altını çiziyor. İklim değişikliğine yönelik küresel yaptırımların finans piyasaları için yeni risk ve fırsatlar yaratacağını söyleyen Atilla, “Özellikle sigorta şirketleri gibi büyük finansal ürün sağlayıcılarının risk portföylerinden uzaklaştıramayacağı senaryoların gelecekte artması muhtemel görünüyor. Buna paralel olarak finans sektörünün iklim değişikliğiyle mücadelede kilit rolü de bulunuyor” dedi. Ekonomist dergisinin ‘İklim Değişikliği’ ekinde yayınlanan yazıda Hakan Atilla, yenilenebilir enerji yatırımlarında sermaye piyasalarının daha aktif rol aldığını vurguladı. Borsa İstanbul Genel Müdürü Atilla, “Geçtiğimiz iki yılda olduğumuz gibi bu yıl da yenilenebilir enerji sektöründen halka arzlar bekliyoruz. Bu hasılatın yeni yatırımlarda kullanılması hem enerjide dışa bağımlılığımızı azaltması hem de geleceğimize yatırım anlamına geliyor” diye konuştu.

'Enerji alanında halka arzlarda önemli fırsatlar var!'

 

Yeşil enerji için önemli bir adım

 

Yeşil enerji fiyatlarına da 2021 ayarı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okay 13 Şubat 2021 22:06

    Borsa çöp şirkrt dolu. Önce bunları niteliklileştirilmeli. Özsermayesi 200 miluondan aşağı borsa şirketleti borsa dışı Şirket birleşimleri ile veya büyük oranda sermaye artışlarıyla özsermaye 200 milyondan yukarı çıkarılmalı. Borsadaki şirketlerinde hisseleri en az 100 milyon lota bölünmüş olmalı.

  • Kürşad13 Şubat 2021 21:01

    BİST YÖNETİMİNE, SPK'YA, EKONOMİ YÖNETİMİNE ÇAĞRI!! Moda laf " sürdürülebilirlik " Yorumlarda hüsnü kardeş yazmış, O veri bossa bilançosundan,,, FİNANSMAN GİDERİ ÖNCESİ FAALİYET KARI __214.365.79 ___Finansman Giderleri -175.199.753_________________ Şirketin faaliyet kârının % 80 den fazlası faize gitmiş. Buyur muhterem başkan cevap lütfen, bu sürdürülebilir bişeymidir... Borsaya güven getirin, en az bankalara, sigorta şirketlerine olan güveni borsaya da sağlayın, döviz ve altından çıkan paranın yarısını borsaya getirin, önemli düzenlemeden biri ky.cıya pozitif ayrımcılık olabilir, gerçek/somut dokunuşlar yapın ki şirketler de ülkede finans darboğazından çıksın, ülkemiz refah ülkesi olsun.

  • Gercekler 13 Şubat 2021 18:52

    İmtiyazlı hisse hep kötüye kullaıldığı açık. Bütün pislikler imtiyazlı hisse olan şirketlerde dönmüş. Zaten kötü miyet yoksa ve ortaklık lehine doğru işletilen şirketlerde imtiyazlı hisseye ihtiyaç duyulmuyor, çoğunluk hisse ile şirketler yönetiliyor hep.

  • Ds13 Şubat 2021 18:49

    Borsa yatırım aracı mı kumar mı? Yatırım alanı ise “ açıpa satış ve kredili işlem” kaldırılmalı.

  • Gh13 Şubat 2021 18:28

    Ciner grubu enerji ekektrik şirketi için borsada halka açılmak için başvurularda bulunmuştu, sanırım askıya alındı. Aslında bu kadar yüksrk talep varken halka söılmak için en iyi zaman. Eniyi fiyattan hisselere kolaylıkla alıcı bulunuyor.

  • Ekon13 Şubat 2021 15:38

    İMTİYAZLI HİSSE kaldırılmalı borsalarda. Borsa tarihinde borsa daki bütün pislikler imtşyazlı hisse şirketlerinde olduğu açık

  • Brs13 Şubat 2021 15:36

    Borsada küçük şirketler borsa içi borsa dışı şirketlerle birleştirilerek borsa hacimli büyük şirketler haline getirilmeli. Sermayesi 100 mşlyon özsermaye 200 milyon altında şirket kalnamalı.

  • Hüsnü haktanır13 Şubat 2021 13:58

    "PİYASA YAPICILIĞI" piyasası, alıp satanı olmayan hissede yapay piyasa oluşturmaktır, bu da yasal suçlardan biridir. Yasal olması o işin suç olmasına engel değildir, mühim olan hukuki olmasıdır, suç işlemek için kural getirilmez, derhal kaldırılmalıdır.

  • ali13 Şubat 2021 11:56

    yüzde 20 marjını geri getirin tüm hisselerde açığa satış olsun yoksa çok mağdur olacak

  • Hüsnüniyetli hüsnü13 Şubat 2021 11:40

    FİNANSMAN GİDERİ ÖNCESİ FAALİYET KARI _____________ 214.365.79 Finansman Giderleri -175.199.753_________________ *Bir borsa şirketinin bilançosundan bir görünüm,,,bu görüntüye bakarak herkes, şirket sahipleri, bist yönetimi, devleti yönetenler dahil borsa yatırımcısının kıymetini bilsin, yatırımcı sıfır maliyetli kaynaktır, yatırımcının tek istediği, dürüst, şeffaf, hakkaniyetli vicdanlı olunmasıdır, şirketler ve kişiler arasında ayrımcılık, kayırımcılık uygulanmasın istiyor yatırımcı, para baronlarını koruyıcu kollayıcı tavır ve uygulamalardan vazgeçilsin istiyor yatırımcı.

  • Murat12 Şubat 2021 18:10

    Önce halka arz olmuş şirketleri takibe alın. Emlak konut, bim, ihlas gyo ve gurubu gibi aylardır,yıllardır süründüren şirketler var.

  • Harun12 Şubat 2021 17:57

    Aya roket göndermis bunlar, kontrolmatik 7den 93 tl oldu 4 ayda. Piyasa degeri 3,7 milyar tl peh. Fk 265, pd/dd 65, ve kusda teknik analiz adi altinda 4 aylik hisseye gaz vermis seyh buhurlar kuslar. Yarin rtalb gibi aglama duvari olur.

  • Haksız mıyım dayılar?12 Şubat 2021 17:56

    Şu oransal halka arzı kaldırın yahu..gene parası çok olan kazanıyor garibana birşey kalmıyor

  • Mg12 Şubat 2021 17:20

    Ky’ya geçmişler olsun