E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisYeni SPK Başkanı kim olacak?---

Yeni SPK Başkanı kim olacak?

Yeni SPK Başkanı kim olacak?
17 Aralık 2012 - 08:04 borsagundem.com

Kulislerde isimler geçiyor ancak hangisinin daha ağır basacağı bilinmiyor...

Geçen hafta Meclis’ten geçen Sermaye Piyasası Kanunu ile görevleri tamamlanan SPK Başkanı Vedat Akgiray ve Kurul üyelerinin görevlerine devam edip etmeyeceklerine ilişkin tartışmalar devam ediyor. Vatan Gazetesi'nden Ufuk Şanlı'nın haberine göre, Başbakan Yardımcısı Babacan’ın açıklamalarından anlaşıldığı kadarıyla Akgiray’ın tekrar atanma ihtimali oldukça zayıf. Bu nedenle başkent koridorlarında başkanlık için çeşitli isimler dolaşmaya başladı.
Kulislerde daha ilk günden itibaren İMKB Başkanı İbrahim Turhan’ın adı geçmişti. Ancak Turhan’ın bu göreve atanması borsanın özelleştirme sürecinin başlaması yüzünden pek mümkün görülmüyor. Zaten İMKB Başkanı Turhan da “ Şu anda yaptığım işten gayet memnunum” diyerek başkanlığa sıcak bakmadığını açıkça ifade etmişti.
Kulislerde SPK Başkanlığı için öne çıkan en önemli isim Türk Telekom’un eski CEO’su Gökhan Bozkurt. Ak Parti’nin iktidara gelmesiyle başarı basamaklarını hızla tırmanan Bozkurt, Ziraat ve Halk Bankası’nda önemli görevler üstlendi. 2006’da Türk Telekom bünyesine katılan Bozkurt, 2010’da şirketin CEO’luğuna getirildi. Eylül’de sürpriz bir şekilde görevden alındı ve danışmanlığa atandı. Babacan’a yakın bir isim olan Bozkurt, Ankara’da güçlü ilişkilere sahip.
Kulislerde son dönemde öne çıkan bir isim de 28 Şubat döneminde de Kurulda kritik pozisyonlarda görev yapan Kurul Üyesi Vahdettin Ertaş. Daha önce Altın Borsası Başkanlığı da yapan Ertaş, 6 yıldır SPK Kurul Üyeliği görevini yürütüyordu. Piyasada SPK tecrübesi ile öne çıkan Ertaş’ın Ankara bürokrasisinde de destek gördüğü belirtiliyor. Ertaş’ın tek dezavantajı ise Galip Öztürk ve Metro Grubu davası dolayısıyla isminin sanık olarak iddianameye girmesi olarak görülüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • temiz biri olsun17 Aralık 2012 12:56

    geçmişi temiz ve zesur biri olsun. şirket sahiplerinin yaptığı hilelere karşı dik durabilsin ve küçük yatırımcıları korusun. mkk kayıt alma işini iptal etsin.

  • merdiven17 Aralık 2012 05:38

    Küçük yatırımcının ardından iş çeviren Arena bilgisayarın eski ortaklarını yapsınlar bari.

  • matrax17 Aralık 2012 00:02

    Saying Abdullah celik

  • Hakkı16 Aralık 2012 22:04

    Mehmet kutman geleceğine fatih urek gelsin daha iyi bence

  • BEN BİLİYORUM AMA YAPMIYORLAR.16 Aralık 2012 19:14

    KÜÇÜK YATIRIMCININ KORUNMASI VE İMKB'NİN SON 15 SENEDİR 1 MİLYON CİVARI YATIRIMCI SAYISININ ARTTIRILMASI İÇİN ÇOK FİKRİM VAR.BU NEDENLE BEN BAŞKAN OLMALIYIM AMA YAPMAZLAR NE YAPAYIM.

  • kel alaka16 Aralık 2012 18:28

    SPKnın mehmet kutmana son 3yılda kestiği ceza tutarı 2 milyon tlyi buldu. bu adamı başkan yaparsanız ortaklık teksasa döner

  • çetin ganioğlu16 Aralık 2012 16:47

    bu göreve tek layık adam mehmet kutmandır.bu piyasayı ve türkiyeyi en iyi o bilir bu ülkeye en çok yabancı yatırımcıyı o getirir.tabandan gelmiştir yatırımcıyada piyasayada en faydalı odur

  • can yesiltas16 Aralık 2012 14:43

    Diğer ismi geçen adayın (GB) cep telefonuna bakarsanız GÖ nün cep numarasını görürsünüz samsunlu hemşerisinin. Ama bacanağı sağlam bu nedenle GB olur başkan.

  • kirliler olmasın16 Aralık 2012 14:01

    geçmişte şüpheli işleri olan hiç kimse spk ya yönetici atanmasın. spk da görev yapacak herkes, uzmanından en tepeye kadar geçmişi çok temiz, dürüstlüğü ile bilinen, hak yememiş kişiler olmalı. spk da geçmiş yıllardan gelen şaibeler artık kesinlikle sona erdirilmeli ve asli görevi olan yatırımcıları korumak üzerine odaklanılmalı. bu görevi yapamayacak olanlar veya geçmiş yönetimle birlikte görev bilinci kaybolmuş personeller de görevden alınıp başka görevlere atanmalı. kısacası SPK da temiz bir sayfa açılmalı ve bu temiz sayfa tamamen küçük yatırımcıları korumak için çalışmalı.

  • suat k.16 Aralık 2012 12:30

    beni yapın Galip ile ortak olduğumuz şirketi halka açmam lazım

  • vaho16 Aralık 2012 12:29

    24 yıldır yapamadığı bir iş mi kalmış ki başkanlık istiyor.

  • beyhudar kirpili16 Aralık 2012 10:36

    kimin torpili, rantı güçlüyse o olur tabii ki