E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
ENDEKSLER İÇİN İYİMSER DEĞİL TEMKİNLİ OLMA ZAMANI
BELGİN MAVİŞ – A1 CAPİTAL / GMY
BIST 100 endeksi, geçtiğimiz hafta en yüksek 123.845,00 en düşük 118.761,60 puanı gördükten sonra haftayı önceki hafta kapanışına göre %1,57 artışla 121.015,14 puandan tamamladı. Endekste 123.800/118.500 bandındaki sıkışma ve 120.500 üzerinde zorlanarak da olsa kapanış eğilimi devam ederken dar bantta 121.300 desteğinin altındaki kapanışta Doların Türk lirası dahil tüm para birimleri karşısındaki değer kazanımları ve virüs konusundaki haber akışı etkiliydi. Küresel bazda piyasaların virüs konusunda gerçekçi fiyatlamalara henüz geçmediğini ve olayı önceki virüs salgınlarındaki gibi kısa süreli olduğuna dair inanış bu hafta gerçekçi fiyatlamalara dönebilir. Çin’in tatil dönüşü geçen hafta piyasaları ciddi anlamda fonlamasının ardından kısa süreli iyimserlik Korona virüsüne yakalan kişi sayısının artması ve farklı ülkelerde vakaların artarak devam eğilimi ABD Merkez Bankası (Fed) yarı yıllık para politikası raporunda, "Aşağı yönlü riskler 2019 sonunda yumuşadı ama virüs yeni bir tehdit" vurgusu olarak yerini aldı..
Raporda, "Ticaret ve imalattaki küresel yavaşlama sona yaklaşıyor. Yabancı politik ve ekonomik gelişmeler ABD için bir risk. Varlık fiyatlamaları kısmen düşük faizlere bağlı olarak yükseldi. Repo oynaklığının diğer piyasalara bulaşma riski var. Çin ekonomisinde görülebilecek önemli bir sıkıntı dünyaya yayılabilir. Beklenenden daha düşük büyümenin riskleri 2019 sonlarında geriledi. Çin'deki virüsün etkileri ekonomik görünüm için yeni risk yaratıyor" ifadelerine yer verildi.
Biz de sermaye piyasaları ve para piyasalarında düşük faiz ve parasal genişleme eğiliminin devamına rağmen bu kez virüs konusunun alım iştahını önemli ölçüde frenleyebileceği ihtimalini dikkate alıyoruz.
O yüzden endekste 125.000 hedef değerimizi korumakla birlikte diğer beklentilerde yer alan 130.000 ve üzeri hedefler için ise henüz bu ihtimalin uzağında olduğumuzu bilanço döneminde olduğumuzu dikkate aldığımızda Şubat sonuna kadar endeksteki genel eğilimi dar bantta sıkışma olarak korumaktayız.
Bist 100 endeksinde;
Geniş Bant 118.500/124.600… Dar Bant 121.000/123.500 Olarak dikkate almaktayız. New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde devam eden Halkbank davasında ön duruşma gerçekleştirilecek bilgisini de notlarımıza ekleyelim (10 Şubat)
Dolar neden yükseliyor?
Cuma günü günün ikinci yarısında Dolar/TL’nin 5.9950 seviyesini aşması ardından 6 TL üzerine yükseliş teknik olarak 5.8870 seviyesinin aşılmasıyla birlikte beklentiler dahilindeydi.
Bu hafta:
Hazine haftaya 4'ü senet değişimi olmak üzere 6 ihale düzenleyecek. Şubat ayında da toplam 25 milyar TL’lik iç borç servisine karşılık toplam 26 milyar TL’lik iç borçlanma yapılmasını planlanıyor. 2020 yılı öngörülerine göre, yaklaşık 222,6 milyar lira anapara ve 129,4 milyar lira faiz olmak üzere toplam 352,1 milyar lira tutarında borç servisi gerçekleştirilmesi, bunun 287 milyar lirasının iç borç, 65,1 milyar lirasının ise dış borç servisi olarak yapılması öngörülüyor.
A1 Capital Macro Bülten Veri Ajandası
Yurtiçinde Sanayi Üretim Endeksi ve Ödemeler Dengesi açıklanıyor…
TÜİK tarafından yayınlanan verilere göre 2019 yılı Kasım ayında Sanayi Üretimi bir önceki aya göre %0,7 ve bir önceki yılın aynı ayına göre %5,1 artış göstermişti. Özellikle, ekonomik büyüme tarafında öncü göstergelerden biri olan Sanayi Üretimi verisinde, Aralık ayında toparlanmanın devam etmesini öngörüyoruz. Veriye dair piyasa beklentisi bulunmamaktadır. (13 Şubat)
TCMB tarafından açıklanan Kasım ayı Ödemeler Dengesi Gelişmeleri raporuna göre, Cari İşlemler Hesabı bir önceki yılın aynı ayına göre 518 milyon dolar açık vermişti. Yıllıklandırılmış cari işlemler dengesi 2,725 milyar dolar fazla verdi. Aralık ayı verisine dair piyasa beklentisi bulunmamaktadır. Aralık ayı verisinde cari dengenin açık vereceğini fakat yıllıklandırılmış veride fazlanın devam edebileceğini öngörüyoruz. (14 Şubat)
İngiltere, Almanya ve Euro Bölgesi GSYH rakamları risk iştahını etkileyebilir mi?
İngiltere’de 2019 yılı 4.çeyrek öncü GSYH verisi açıklanıyor. 2019 yılı 3.çeyrekte ada ekonomisi bir önceki çeyreğe göre %0,4 ve bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %1,1 düzeyinde büyümüştü. Piyasa beklentisi ada ekonomisinin 2019 yılı 4.çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre % 0,4 ve bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %0,8 büyüyeceği yönünde. (11 Şubat)
Almanya’da açıklanması beklenen 2019 yılı 4.çeyrek öncü büyüme verisi için piyasa beklentisi bir önceki çeyreğe göre %0,1 ve bir önceki yılın eş dönemine göre %0,9 düzeyinde gerçekleşmesi yönünde. 2019 yılı üçüncü çeyreğinde Alman ekonomisi bir önceki çeyreğe göre %0,1 ve yıllık bazda %0,9 düzeyinde büyümüştü. (14 Şubat)
Euro Bölgesi ekonomisinin öncü verilere göre 4.çeyrekte beklentilere paralel büyümesi bekleniyor. 2019 yılı üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre %0,1 ve bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %1,0 büyüyen bölge ekonomisinin 2019 yılı 4.çeyreğinde benzer bir büyüme performansı göstermesi tahmin ediliyor. (14 Şubat)
Çin (10 Şubat), ABD (13 Şubat) ve Almanya (13 Şubat) Enflasyon rakamları açıklanıyor…
Son dönemde gelişmiş ülke merkez bankalarının enflasyon yaratamama noktasında para politikasından birçok ödün verdiği ve piyasaları destekleyici adımlar attığını görüyoruz. Bu bağlamda, global tarafta Çin, ABD ve Almanya’da açıklanacak enflasyonun yeni yıla nasıl bir başlangıç yapacağı merak konusu.
*İngiltere Sanayi ve İmalat Üretimi dataları takibimizde olmaya devam edecek. (11 Şubat)
*Türkiye İşgücü İstatistikleri açıklanıyor.(10 Şubat)
*TCMB tarafından beklenti anketinin açıklanması bekleniyor. (14 Şubat)
*ABD Sanayi, İmalat Üretimi ve Kapasite Kullanım Oranı dataları açıklanıyor. (14 Şubat)
*New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde devam eden Halkbank davasında ön duruşma gerçekleştirilecek. (10 Şubat)
*ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, yarıyıl para politikası raporunu Senato Bankacılık Komitesi'ne sunacak. (11-12 Şubat)
*MSCI, 2020 ilk dönem endeks revizyonlarını açıklayacak. Yeni endeksler 2 Mart 2020 tarihinden itibaren geçerli olacak. (13 Şubat)
BDDK'dan dolara karşı swap limiti hamlesi
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
dussede ciksada yagmurrda camurda karda donda yazda kista hep borsadayiz biz ayrilamayiz
Zararı kökledinmi görürsün anyayı gonyayı
Borsanın gideri kalmadı. 124 binde neden satıyorlar sanıyorsunuz. Çünkü borsada hedef 135 bin. 135 bine 2021 ocakta ulaşılır. 124 binde satıp faize geçsen bir yılda 135 bin borsa hedefine risksiz kavuşuyorsun. Ortam bozulursa borsa ne olur 100 bin. 124 binde borsaya girmek risktir. Hedef 150 bin olsa girerdim. 135 bin hedefe girilmez
Girme, Millete de karışma
Dünya borsaları düşerken bist istesede çıkamaz. Paranın adresi altındır
Afyon cimento ne zaman bölünecek? Sağlam mi alalim mi
Dikkat et sabancılar borsada adama kolay para kazandırmaz lar
paranın adresi borsadır .şura gider bura gelir demiyorum sabırlı olanlar kazancı katlar.
bence kim ne derse desin borsa en az 150 000 en fazla 175 500 olur derim.çılğın gibi borsaya para girmektedir.yakında suriye ordusunu bozguna uğratınca borsa çıldıracaktır.
Laga luga ile borsa düşmez Yükselecek, başka alternatif yok.
83 binden 120 bin olmuş sen borsanın 5 sene yatay kaldığını görmemişsin. Üç ayda ralli yapan borsada para yedirmezler. Kazandım dersin geri alırlar
Mart ın 15ine kadar düşüş yok devlet
şubatı martı yok yön yukarı bistte faiz düşük piyasada tek yüklesen hisselerdir....
Bırak şu boş işleri atmayı tutmayı yarın kurumuna söyle şu petunu bir tavan yaosinlar.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (07:49)