E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYeni güvenli liman gelişen ülke hisseleri---

Yeni güvenli liman gelişen ülke hisseleri

Yeni güvenli liman gelişen ülke hisseleri
30 Ekim 2020 - 10:06 borsagundem.com

Küresel yatırımcılar için yeni güvenli liman gelişen ülke hisseleri

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Hazine tahvilleri, yen ve altın her zamanki güvenli liman olma potansiyelini gerçekleştiremedi. Görünen o ki, geleneksel olarak riskli görülen gelişen ülke hisseleri, güvenli liman ünvanını alan yeni isim olacak.

Avrupa ve ABD borsaları devam eden korona virüs pandemisi ve ABD başkanlık seçimleri öncesi belirsizlikle düşüş gösterirken, gelişen ülkeler hisseleri ölçütü yükseldi. MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu ay %3,5 arttı.

Buna karşılık MSCI Tüm Ülkeler-Dünya Endeksi’nde %1,4’lük düşüş görüldü. Gelişen piyasalar aynı zamanda iki buçuk yıllık görece aşağı yönlü hareketini de kırmış oldu.

Goldman Sachs stratejistleri Caesar Maasry ve Ron Gray’e göre gelişen ülkeler endeksi, son beş aydaki üç önemli küresel riskli varlık satışında S&P 500’den %6 daha yüksek performans gösterdi.

Stratejistlere göre, yatırımcıların bu yıl gelişen ülkeler hisselerini satması ve bu varlık sınıfının portföylerinde ağırlığının azalması, bu savunmacı tavrın bir kısmını açıklayabilir.

Maasry ve Gray, “gelişen ülke savunmacılığının hızlı büyüme potansiyeli yarattığını düşünmekten çok, gelişmiş ülke hisseleri değerinden aşağıda konumlandırmasının görece dirençlerini açıkladığını düşünüyoruz” dedi.

Açıklamalarının devamında, “bu gözlem yıl sonuna doğru baktığımızda gelişen ülkelerin döngüsel hisselerinin, risk-kazanç oranının çekici olduğuna dair inancımızını pekiştiriyor” ifadelerini kullandı.

Küresel ekonomi korona virüs pandemisinin en kötü döneminden iyileşme sağlamaya çalışırken, giderek daha fazla yatırımcı gelişen ülkeler hisselerine yakınlaşıyor. Bloomberg’in haberine göre, Çin’de görülen hızlı iyileşme ve doların zayıflaması da boğaları yüreklendiren etkenler oldu.

UBS Global Wealth Management yaptığı açıklamada, gelişen ülke varlıklarının, gelecek hafta gerçekleşecek olan ABD başkanlık seçimlerinin demokrat zaferiyle sonuçlanmasından fayda görebileceğini söyledi.

BNP Paribas’a göre ise, önümüzdeki yıl gelişen ülke varlıkları için “en etkili nokta” olacak. Koşullar gelişen ülke hisselerinin, 2018’den bu yana en yüksek seviyelerine ulaşması için elverişli.

Goldman Sachs analistleri, “gelişen ülke hisseleri ve yerel tahviller, yakın dönemde küresel şoklardan kademeli bir izolasyona sahip olabilir ve 2021’e baktığımızda yatırımcıların geri dönüşünden fayda sağlayabilir” dedi.

Açıklamalarının devamında, “ancak görüşümüz, bu dönemde güçlü bir büyüme iyileşmesine bağlı” ifadelerini kullandı.

Ekonomik teşvik beklentisi küçük hisseleri yükseltti

 

Borsalar yıl sonunda boğa piyasasına döner mi?

 

ABD'de seçimlere 4 gün kaldı, Trump'ın hala şansı var

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)