E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisYeni borsa yeni yönetim ---

Yeni borsa yeni yönetim

Yeni borsa yeni yönetim
30 Kasım 2012 - 10:19 borsagundem.com

AŞ’ye dönüştürülecek, ismi Borsa İstanbul olarak değiştirilecek İMKB’nin yönetimi de yenilenecek

BORSAGUNDEM.COM/ÖZEL
Yeni Sermaye Piyasası Kanunu’nun yasalaşmasıyla A.Ş.’ye dönüşerek ismi Borsa İstanbul olarak değişecek olan İMKB’nin yönetimi de yenilenecek. A.Ş.’ye dönüşecek olan yapıda 9 yönetim kurulu üyesi görev alacak. 29 Kasım 2011 tarihinde gerçekleştirilen Olağanüstü Genel Kurul toplantısında İMKB Yönetim Kurulu üye sayısı 5’ten 7’ye çıkarılmıştı. 7 üyenin 3’ü aracı kurum yöneticileri arasından seçilmişti.
2012 yılı başına kadar İMKB Yönetim Kurulu, Hüseyin Erkan Başkanlığında Yusuf Serbest, Sudi Aydemir, Mehmet Osmanoğlu ve Berra Doğaner'den oluşuyordu.
Olağanüstü Genel Kurul'da İMKB Yönetim Kurulu’nda yer alacak aracı kuruluş temsilcileri İş Yatırım Genel Müdürü İlhami Koç, Piramit Menkul Genel Müdürü Mehmet Osmanoğlu ve Başkent Menkul Murahhas Azası ve Yönetim Kurulu Üyesi Cavidan Konuralp olarak belirlenmişti. 2012 yılı başında ise İbrahim Turhan, Hüseyin Erkan’dan görevi devralmıştı. Yılın ilk günlerinde de Burhanettin Aktaş, Osman Akyüz ve Abdulkerim Emek kamu adına borsa yönetimine giren isimler olmuştu.
YÖNETİME GİRECEK YENİ İSİMLER KİMLER?
Önümüzdeki hafta Meclis Genel Kurulu’na gelmesi beklenen ve yıl bitmeden yasalaşması öngörülen yeni Sermaye Piyasası Kanunu ile birlikte kurulacak Borsa İstanbul A.Ş. yönetimine iki yeni isim daha eklenecek. Borsagundem.com’un hükümete yakın kaynaklardan aldığı bilgiye göre Yönetim Kurulu Üyeleri’nin 4’ünü Borsa İstanbul’un yeni ortağı belirleyecek. Başkan değişecek mi? Borsa İstanbul yönetimine girecek yeni isimler kimler? Bu ayrıntıları da çok yakında borsagundem.com’dan okuyabilirsiniz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • abdül02 Aralık 2012 08:12

    borsa bürokratlara ek gelir kapısı olarak görülmeye başladı son dönem. Emek hırsızlarına gerek yok

  • keklik01 Aralık 2012 10:39

    Galipten emir alan İlhamiler olmasın yeni borsada

  • gelde şaşırma01 Aralık 2012 10:30

    Sermaye Piyasası Kanunu Tasarısı tanım ve borsaların kuruluşu ile ilgili maddelerde birden fazla Borsa kurulacak şeklinde hükümler konulurken, Tasarının Geçici 9'uncu Maddesinde tek borsa olacağı hükmü konulması büyük bir çelişki, Hukukta buna esaslı hata denir. Hukuki bir facia...

  • mehmet deniz01 Aralık 2012 00:08

    borsanın özelleştirilmesi başlıca saçma böyle bir şey nasıl kabul edilir insanların yatırım yaptıgı bir devlet kurumunu özelleştirmek te ne demekmiş yok böyle bir ülke

  • bir bilmeyenki ne bilmeyen30 Kasım 2012 22:44

    Borsadan 130 kişiyi çıkartıp, sıradan 130 kişi alan kişi mi Borsa Başkanı olacak. Yanlış ama çok yanlış, yazık....

  • Çemaş30 Kasım 2012 18:16

    Yönetimde Berra olmasında

  • bir bilenki ne bilen30 Kasım 2012 12:40

    Borsaistanbul hayırlı uğurlu olsun , yönetime kimlerin gireceği 3 aşağı 5 yukarı bellidir , Ülkemiz için en iyisini Sevgili İbrahim Turhan başkan yapacaktır buna hiç şüphem yok ..Saygılarımla ..