E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Enflasyon süreçlerinde önemli bir alternatif olan altın, türbülans dönemlerinde de güvenli bir sığınak görevi üstleniyor. Koronavirüs, Ukrayna'daki savaş, jeopolitik gerilimler, enflasyon korkuları, artan küresel borç, yüksek faiz oranları ve bankacılık krizi, yatırımcıları güvenli limana yöneltti. Hatta riskten kaçış merkez bankaları da harekete geçirdi. Küresel elitlerin altına olan ilgileri merkez bankaları tarafından da karşılık buldu.
Öyle ki, geçen yıl merkez bankaları 1.079 ton külçe altın satın aldı ve bu da arşiv kayıtlarının başladığı 1950'den bu yana en yüksek seviye.
Ekonomim'de yer alan habere göre, özellikle jeopolitik faktörlerin bunda etkisi oldukça fazla. Gelişmekte olan ülkelerin ABD dolarının gücüne karşı temkinli duruşu arttı. Batı, Ukrayna'nın işgalinin ardından Rusya'ya yaptırımlar uygularken, ABD ve müttefikleri dolar, euro ve sterlin cinsinden 300 milyar dolarlık döviz varlığını dondurdu.
Bu, merkez bankaları varlıklarını çeşitlendirmek ve daha fazla altın satın almak için yarışan ABD doları varlıklarına sahip birçok ülkeyi alarma geçirdi.
Sonuç olarak altın, mart ayının sonundan bu yana tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.078 dolara ulaştı. Birçok spekülatör ise yeni bir rekorun kırılmasını bekliyor.
Altındaki canlanma, merkez bankası yetkililerini, fon yöneticilerini ve bireysel yatırımcıları, dünyanın yeni bir altın yıldızlı dönemin eşiğinde olup olmadığı senaryosuna sevk etti.
3.300 dolarlık rekor bekleniyor
Bazı tahminciler altının, ABD başkanı Richard Nixon'un piyasaları kesmesiyle başlattığı dokuz yıllık boğa koşusunu sınırladığı 1980'de belirlenen, günümüz doları bazında yaklaşık 3.300 dolarlık gerçek rekor seviyesine yükselebileceğini düşünüyor.
Metals Daily ''5.000 yıllık zenginlik sağlama geçmişi olan bir varlığı geri püskürtmek zor" değerlendirmesinde bulunuyor.
Tüm bunlara karşın yaşanan bu fiyat artışı geçici de olabilir. Altının çevresel etkisi ve diğer metallerin aksine temiz enerji geçişinde hiçbir rolü olmaması gerçeği de altının uzun vadedeki beklentilerine gölge düşürebilir.
BES fonları 2023'te altın ile kazandıracak
Uzun vadede hangisi kârlı: Altın mı borsa mı?
Amerikalılar hisse senetleri yerine altına yöneliyor
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Altın ne işe yarar
Çok yükselmişe daha yükselecek deniyorsa tersi olur geçmişte hep öyle olmuştur
hep de bu haberler ons 2000 USD seviyesinde pompalanır. 1650USD ons varken 500 USD hedef verirler.
Yılsonun altının onsu 10,750 $ en az bekliyorum.
Yılsonu altının onsu 5,750 $ 6,850 $ bekliyorum.Dünya ekonomik finans sistemi yakında çökecek.
birde ben tahminimi söylüyorum yıl sonuna kadar ons dolara 1600 düşecek .çünkü zirevelerde .
hauhauhauhau sen öle san belliki sen borsadasın hauhauhauha çok beklersin bizim hödüpar rejiminde borsayı .auhuahuhauhau .altın gram altın 2500 olcakhhauhauhauha
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (04:55)