E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
BRICS kavramının mucidi, Japon yeninde son dönemde hız kazanan değer kayıplarının Çin’i ihracatta avantaj elde etmek için yuanı devalüe etmeye yönlendirebileceğini, bu politikanın da Asya ülkelerinin geneline yayılabileceğini öngördü.
Chatham House Kıdemli Danışmanı da olan O’Neill, “Dolar/yen kurunun 150’ye yükselmesi Asya Finansal Krizi’nin yeniden gösterime girmesi anlamına gelebilir” dedi.
O’Neill, “Japon Merkez Bankası’nın getiri eğrisi kontrolüne devam ettiğini, ABD’de tahvil getirilerinin yükselmeyi sürdürdüğünü görmeye devam edersek, böyle bir ivme ve değer kaybı Pekin’de ciddi problemlere yol açabilir” değerlendirmesini yaptı.
Tayland'da başlamış, tüm Asya'ya sıçramıştı
1997'de Tayland'ın parasını devalüe etmesi ile başlayan ve Güneydoğu Asya'nın tamamını etkisi altına alan finansal krizde bölge ülkelerinin varlıkları negatif etkilenmişti.
Japonya bu krizden görece olarak daha az etkilenirken, Güney Kore ekonomisi ödemeler dengesindeki baskıların etkisiyle temerrüdün eşiğine gelmişti.
Yılın zirvesine ulaşan kurlar yükselişini sürdürüyor
Mayısta en çok dolar kazandırdı
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Çin ve Japonya parasını sürekli manipülatif olarak devalue ediyor. Ancak bastıkları paraları iç piyasada enflasyon yaratmamak için iç tüketiciye kullandırmayıp sadece ihracatçı firmalara plase ediyorlar.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (03:51)