E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYellen: Türkiye'de güçlü ve öngörülebilir ekonomik politikalar uygulanıyor---

Yellen: Türkiye'de güçlü ve öngörülebilir ekonomik politikalar uygulanıyor

Yellen: Türkiye'de güçlü ve öngörülebilir ekonomik politikalar uygulanıyor
25 Ekim 2024 - 23:53 borsagundem.com

ABD Hazine Bakanlığı'nın Yellen ve Şimşek görüşmesine ilişkin yaptığı açıklamada Yellen'ın, Türkiye'nin güçlü ve öngörülebilir ekonomik politikalara olan bağlığını övdüğü belirtildi

ABD Hazine Bakanı Janet Yellenn, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan ile görüştüğü bildirildi.

ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, Yellen'ın Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası Yıllık Toplantıları marjında Şimşek ve Karahan ile bir araya geldiği belirtildi.

Yellen'ın, Türkiye'nin güçlü ve öngörülebilir ekonomik politikalara olan bağlığını övdüğü kaydedilen açıklamada, bu politikaların Türkiye ekonomisinde belirgin bir iyileşme sağladığı ve enflasyonun aşağı yönlü bir eğilime girmesine yardımcı olduğunu ifade ettiği aktarıldı.

Açıklamada, "Yellen ve Şimşek ayrıca yaptırımlara uyumun önemini ve Türk finans sisteminin yaptırımlardan kaçanlar ile terörist gruplar tarafından kötüye kullanılmasının önlenmesini görüştü." ifadeleri kullanıldı.

Yellen'dan güçlü finansal sistem mesajıYellen'dan güçlü finansal sistem mesajı

 

Bakan Şimşek'den enflasyon açıklamasıBakan Şimşek'den enflasyon açıklaması

 

Karahan: Dezenflasyon süreci doğru yolda ilerliyorKarahan: Dezenflasyon süreci doğru yolda ilerliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)