E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımda kazananları pes edenlerden ayıran 10 prensip---

Yatırımda kazananları pes edenlerden ayıran 10 prensip

Yatırımda kazananları pes edenlerden ayıran 10 prensip
15 Temmuz 2024 - 12:35 borsagundem.com

Yatırımda istikrarlı şekilde kazanabilmek için her şeyden önce kendinize karşı yürüttüğünüz zihinsel savaşı kazanmanız gerekiyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırımda zihniyet yönetimi, duyguların esiri olmadan alım satım yapabilmenin en doğru yolu kabul ediliyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, kayıpların kazançlardan büyük olması, yatırım serüveninizin erken sonlanmasına neden olan faktörlerin başında geliyor. Ancak doğru bir düşünme metoduyla kayıpların telafi edilmesi mümkün.

Yatırımcı zihniyeti

ABD’li yatırımcı ve yazar Steve Burns, kayıpları telafi etmek için doğru bir zihniyete sahip olmak gerektiğini öne sürüyor. Burns, New Trader U’da yer alan makalesinde, yüzde 10’luk dilimi oluşturan kazanan yatırımcıları kaybeden yüzde 90’lık kesimden ayıran şeyin, yatırımcıların zihniyeti olduğunun altını çiziyor.

Burns, “Yatırımcıların büyük çoğunluğu, kayıplar üst üste gelene kadar işlem yapmaya devam ediyor ve bunun doğru olduğunu düşünüyor. Elbette neticede art arda gelen bu kayıplarla zihinsel ve duygusal olarak  başa çıkamıyorlar ve sonunda tamamen piyasalardan çekiliyorlar” diyor.

Burns, borsada kazananları pes edenlerden ayıran 10 prensibe işaret ediyor.

10 zihinsel prensip

Kaybedilen işlemleri çabuk kabullenirler ancak bu onları tanımlamaya yetmez. Kazanan yatırımcıları sürekli öğrenir ve yeniden dener. Odak noktaları, bir sonraki alımı atımın öncekinden daha akıllıca olacağıdır.

Kazanan yatırımcılar kendilerini suçlamak yerine, yatırım sistemlerinin geri dönüşünün tarihsel beklentisini anlayarak duygularını psikoloji bölümlemeye tabi tutarlar.

Kazanan yatırımcılar sürekli olarak kendilerini zengin bir yatırımcı olma hedefine yaklaştıracak hamleler yaparak eyleme geçme eğilimine sahiptir. Bu hamleler arasında grafik çalışması, okuma, mentorluk alma, geriye dönük testler yer alır.

Kazanan yatırımcılar sabit fikirli değildir; bazen fikirlerini değiştirirler ve işe yaramayan bir şeyi ne zaman bırakmaları gerektiğini bilirler. Aldıkları yeni derslerle kendileri için ne tür bir sistemin doğru olduğunu öğrenirler ve başarı yönünde hareket etmeye devam ederler.

Safça hedefe doğru ilerlemek yerine risk yönetimi ve pozisyon boyutlandırma yoluyla işlerin ters gitme olasılığına hazırlıklı olurlar ve gerektiğinde ayarlamalar yaparak esnek bir zihniyet sergilerler.

Konfor alanında uzak kalmak kazanan yatırımcılar için memnuniyet verici bir durumdur; yatırım sistemleri dahilindeki kayıpları ve düşüşleri kabul ederler ve bunları hedeflerine ulaşmanın bir bedeli olarak görürler.

Kazanan yatırımcılar beklemeye isteklidir ve gelecekte çok karlı olacak kazançlı işlemlere hazırlanmak için her gün sabırla kendilerini geliştirirler.

Kazanan yatırımcılar, şu ankinden daha iyi olmaları konusunda onlara ilham veren ve hayallerine ulaşma umudu aşılayan yatırım kahramanlarına sahiptir.

Hedeflerine ulaşmak için tutkudan daha fazlasına sahiptirler ve başarı arzusu onlara kazanana kadar pes etmeme dürtüsü verir.

Piyasalarda başarı hedeflerinden onları yalnızca zamanın ayırabileceğini bilirler.

Üst düzey yatırımcıları benzersiz kılan 10 özellikÜst düzey yatırımcıları benzersiz kılan 10 özellik

 

Her yatırımcının uygulayabileceği 10 basit alım satım kuralıHer yatırımcının uygulayabileceği 10 basit alım satım kuralı

 

Yatırımda büyük kayıpların 10 nedeni ve çözümüYatırımda büyük kayıpların 10 nedeni ve çözümü

 

Yatırım serüveninizin başında keşke bilseydim diyeceğiniz 10 ipucuYatırım serüveninizin başında keşke bilseydim diyeceğiniz 10 ipucu

 

Yatırım deneyimi hangi durumlarda değersizleşirYatırım deneyimi hangi durumlarda değersizleşir

 

Yatırım sermayenizin erimesine neden olan 35 hataYatırım sermayenizin erimesine neden olan 35 hata

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)