E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYatırımcının kafa karışıklığı bu hafta giderilecek---

Yatırımcının kafa karışıklığı bu hafta giderilecek

Yatırımcının kafa karışıklığı bu hafta giderilecek
11 Temmuz 2016 - 09:35 borsagundem.com

A1 Capital, sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi.

Yatırımcıların geçen 2 haftanın ardından kafa karışıklığı yaşadığı bir dönem geçirmekteyiz. Brexit'in ardından bu yıl Fed faizi 1 kez olsun artıracak mı, ya da Euro Bölgesi parasal genişleme sürecini daha da uzatacak mı... Bu sorularla ilgili karmaşıklıkları giderebileceğimiz bir haftada bulunmaktayız. Hafta içi Fed yetkililerinin konuşmaları gerçekleşecek. Geçen hafta adeta Mayıs ayını telafi eden istihdam raporunun ardından tekrar Aralık ihtimali üzerinde duracaklar mı takip ediyor olacağız. Bu hafta hem Euro Bölgesi hem de ABD'den açıklanacak enflasyon verileri fiyatlamalarda daha da belirleyici olabilirler, fakat öncesinde Çin'den açıklanacak 2. Çeyrek büyüme rakamları piyasayı belirleyecek. Geçtiğimiz haftayı kazançla kapatan TL için ise faiz kararına kadar yurtdışı piyasaları izlemeye devam edeceğiz.

EUR/USD

Tarım dışı istihdam verisi paritede geçen hafta oldukça etkili bir biçimde fiyatlandı. Doların ani değer kazanımının ardından gelen düzeltme hareketinin ise Fed'in bu yıl faiz artırımı yapamayacağı algısı yer alıyor. Oldukça tatmin edici bir istihdam raporunun ardından dolardaki değer kazanımının artması adına piyasanın Fed yetkilierinden gelecek sözlü yönlendirmeye de ihtiyacı bulınuyor. Bu hafta faiz formulünün tamamlanması adına Çin büyüme verisi ve ABD enflasyon verileri var. Bakalım bulmacayı tamamlama da bu veriler etkili olacak mı gözlemliyor olacağız. Bugün sakin olan ekonomik takvimde Fed iş gücü ve piyasa koşulları endeksi açıklanacak. Fed her ne kadar faiz söyleminin üstünde duramasa da şu aşamada Sterlin, Euro ve Frank'ın yanı sıra Dolar daha fazla güven teşkil ederek talep görüyor diyebiliriz. Aşağı yönlü baskının devamında 1.1035 ve 1,0995 takip edilebilecek destekler olarak karşımıza çıkarken 1.1120 ve 1.1155 yukarı yönlü fiyat hareketlerinde takip edilebilecek dirençler.

ALTIN

Brexit belirsizliğinden güç bulan rallisine geçtiğimiz hafta da devam eden altın en son Mart 2014 döneminde fiyatladığı 1374.90 seviyesine kadar yükseliş gösterdi. Cuma günü açıklanan Tarım Dışı İstihdam Verisinin son sekiz ayın en fazla artışını gerçekleştirerek 265K olarak açıklanmasıyla 1335.08 seviyesine kadar gerileyen altın, desteği kıramayarak tekrar toparlandı ve geçtiğimiz haftayı 1364.94 seviyesinden kapatmış oldu. Haftanın ilk günü veri takvimi açısından sakin geçecek. Şu sıralarda 1364 seviyelerinden fiyatlama gösteren altın, son sekiz saattir satıcılı bir seyir izlemekte. Aşağı yönlü hareketin devam etmesi durumunda 1362.78, 1353,23 ve 1335.08 destek seviyeleri olarak baz alınabilir. Yukarı yönlü hareketlerin gözlenmesi durumunda ise 1371.00, 1375.17 ve 1387.40 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir.

GBP/USD

1.3000 desteğinin altına sarkan paritede hafta içerisinde Bretixle alakalı süreç tahminleri devam ederken paritenin bu desteğin altında fiyatlandığını gördük. Veri akışı bakımından sakin bir haftaya merhaba dediğimiz günde 1.3000 desteğinin yukarı yönde kırılması dahilinde paritede  birinci direnç noktası 1.3000 bu direncin kırılıp destek noktası haline geldiğinde ise 1.30555 ve 1.3293 hedef konumunda olabilir. Paritede aşağı yönde hareket ise 1.2870 fiyat seviyesine sarkabilme ihtimalini gösteriyor.

A1 Capital

Piyasalarda iniş çıkışlar etkili olacak

 

Borsada boşluk kapanır

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 11.07.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)