E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ
Kurumsal yatırımcıların hisse yönetimi ile sıradan insanların yatırımları arasında büyük bir farklılık söz konusu. Marketwatch’un haberine göre bu farklılığın sebebi büyük oranda korona virüsten kurtulmaya çalışan ekonomide ters yüz olmuş piyasaların doğasından kaynaklanıyor.
Aracı kuruluş Robintrack’ın verilerine göre Wall Street’te perakende yatırımcıların tercih ettiği ilk beş hisse sırasıyla: Ford, General Electric, American Airlines Group, Delta Airlines ve Walt Disney
Buna karşılık UBS’in listesine göre kurumsal yatırımcıların tercih ettiği ilk beş hisse ise sırasıyla: Visa, Adobe, Mastercard, Google’ın çatı şirketi Alphabet ve Paypal
Hisse dağılımlarında oldukça net farklılıklar gözlemlenebiliyor
Perakende yatırımcılar hava yolu şirketlerinin büyük bir geri dönüş yapacağından ümitli. Bunun yanında perakende yatırımcıların sadece metrik ölçekte korona virüs sürecinde en faza değer kaybeden hisseleri tercih ediyor olma ihtimali de söz konusu. Kurumsal yatırımcılar ise özellikle ödeme sistemleri olmak üzere elektronik destekli ofis ürünlerine yatırım yapıyorlar.
Y kuşağı sanıldığı gibi sürdürülebilirliğe yatırım yapmıyor
Araştırma firması DataTrek’in kurucularından Jessica Rabe Salı günü paylaştığı araştırma yazısında perakende yatırımcıların büyük çoğunluğunun temiz enerji yatırımlarını tercih etmediğini belirtiyor. Perakende yatırımcıların tercihleri Y kuşağı jenerasyonunun yoğun olarak tercih ettiği çevirim içi aracı kuruluş olan Robinhood’un verilerine göre düzenlendi.
Rabe konuyla ilgili paylaştığı yazısında, “Robinhood’un en çok tercih edilenler panosunun en tepesinde yer alan şirketlerdeki çevresel, sosyal ve yönetişim alanında gelişim gösteren şirketlerin eksikliği Y kuşağının sadece bu özelliklere uygun şirketlere yatırım yapacağı fikirleriyle çelişiyor” ifadelerini kullandı.
Kurumsal yatırımlar teknolojik devrimden faydalanmaya çalışıyor
Yavaşlayan ekonomilerde tüketici harcamalarının azalmasıyla ödeme sistemlerine olan talep de düşecektir. Makro oranlarda yatırım yapan kurumsal yatırımcılar ise bu alanda büyümeyi hedefliyor. Öte yandan birçok kurumsal yatırımcı korona virüs sürecinde küresel ekonomide teknolojik değişimin hızlandığına inanıyor. Elektronik ödeme sektöründe hâkim şirketler bu işlemlerden daha büyük bir pay almayı hedefliyor olabilirler.
İki tip yatırımcının da tercih ettiği tek ortak hisse Microsoft şirketine ait. Buna karşın teknoloji şirketi olmasına rağmen kurumsal yatırımcıların favori tercihleri arasına giremeyen Apple ise perakende yatırımcıların tercihleri arasında.
Portnoy: “Warren Buffett tam bir ahmak”
New York borsasının rallisi durakladı
Yatırımcıları zengin eden hisseler
İflas etti hisseleri iki katına çıktı
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Manyakmısın kardeşim bize ne abd borsasından. Sen bizim borsadan bahset.
ne yapsın uçuyor abd borsaları tsla bin doları geçti biz,mki de kaplumba misali
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (21:55)