E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakYasa çıksın, 10 bin konut satılır---

Yasa çıksın, 10 bin konut satılır

Yasa çıksın, 10 bin konut satılır
20 Eylül 2011 - 08:08 borsagundem.com

Mütekabiliyet esasına bakılmaksızın yabancıya konut satışının önünü açacak düzenleme, gayrimenkul sektöründe umut yarattı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın önceki gün, "Mütekabiliyet esasına bakmaksızın yabancılara gayrimenkul satışının önünü açacağız" açıklamasına gayrimenkul sektöründen olumlu tepkiler gelmeye devam ediyor. Türkiye'nin en lüks projelerine imza atan şirket temsilcileri Bakan Bayraktar'ın açıklamalarını 'Tarihi dönüm noktası', 'Müjdeli haber', 'Tarihi karar' değerlendirmeleriyle karşılarken, yeni düzenlemeyle kısa vadede yarısı İstanbul'da olmak üzere Türkiye genelinde Körfez ülkeleri, Arap dünyası, Rusya, Türki cumhuriyetler, İran ve Azerbaycan vatandaşlarına 10 bine yakın konut satılacağı ifade ediliyor.
İSTANBUL'A İLGİ ÇOK
Mütekabiliyetin kaldırılmasıyla en çok İstanbul piyasasının hareketlenmesi bekleniyor. Özellikle, mütekabiliyet engeline takılan Azeriler, Kazaklar, Körfez ve Arap ülkelerinin vatandaşları İstanbul'un merkezi lokasyonlarında deniz gören ve manzaralı lüks projelere ilgi gösteriyor. Ayrıca kıyı bölgelerde yabancılardan büyük ilgi görüyor.
Mütekabiliyet kalkıyor
Sinpaş Yapı Genel Müdürü Ahmet Çelik:
DÜZENLEMENİN yapılmasıyla yarısı İstanbul'da olmak üzere yabancıya 10 bin konut satılabilir. Gaziantep'teki Antepia projemizde, Suriye'deki talebi yeniden gözden geçireceğiz. Suriye ile Iraklılar'a yönelik yeni etaplar oluşturabiliriz.
Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu:
HABERİN dedikodusu bile piyasayı hareketlendirdi. My World Europe projesinde bir haftada yabancıya 187 konut sattık. Önceki gün My World Europe projesinde Yemen'li bir müşteri ile 33 daire için sözleşme imzaladık. Türkiye orta vade de yabancıya konut satışından 10-20 milyar dolar para kazanır.
Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun:
YABANCI yatırımcılara gayrimenkul satışı ile ilgili çalışmalarımızı ve portföy çeşitlendirmemiz üzerinde çalışıyoruz. Yasanın yürürlüğe girmesiyle de mevcut projelerimizdeki konut ve ofis satışlarımıza önemli katkısı olacağını düşünüyoruz. Yasanın hayata geçmesinden bir sure sonra bölgesel olarak satışlarda yüzde 10-15 arasında artış yaşanacağını öngörüyoruz.
Artaş İnşat Yön. Krl. Bşk. Süleyman Çetinsaya:
KONUT satışlarında yüzde 15'lik bir artış yaşanacaktır. İstanbul'da yaklaşık 30 bin civarında devam eden proje var. Yeni düzenlemein çıkmasıyla birlikte mütekabiliyet nedeniyle satş yapılamayan ülke vatandaşlarına ekstra 3-4 bin civarında konut satılabilir
Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya:
BAŞLANGIÇTA yabancıya konut satışı sınırlı olacaktır. Ancak firmalar organize bir şekilde yabancıya yönelik pazarlama çalışmalarına ağırlık verecek ve satış rakamları her yıl katlaya katlaya artınracaktır. Konuta yabancı talebinin de etkisiyle konut fiyatlarında da ve arsa fiyatlarında artış yaşanabilir.
Yapı Yön. Krl. Bşk. Bilent Dündar:
TÜRKİYE'DE yılda ortalama 400 bin konut satılıyor. Şu ana kadar izinli olan ülkeler yüzde 10'u teşkil ediyor. Yabancıya 40 bin konut satılıyordu. Şimdi ise yılda minimum 50 bin konut Arap ülkelerinden satış getirir. Yani toplamda Türkiye'de konut satış oranı 90 bini bulur. 10 milyar TL minimum yıllık gelir getirir. Yüzde 15 oranında da 216 Yapı olarak yabancıya konut satarız.
Ege Yapı Yön. Krl. Bşk. İnanç Kabadayı:
BAŞTA Batışehir projesi olmak üzere toplamda 200'ün üzerinde yabancıya konut satmayı hedefliyoruz. Yurtdışında irtibat büroları ve tanıtım ofisleri açmak da gündemimizde. Toplamda 10 bin rakamına ulaşılabilir. Ofis ve ticari ünite satışları da artacaktır.
Özyurtlar Başkanı Tamer Özyurt:
ARAP ülkelerinden çok talep alıyoruz. yabancıya satış iki kat artar. Biz yılda 2 bin konut satıyoruz, düzenlemeyle 200 yabancı müşterimiz olur.
Sur Yapı Yön. Krl. Bşk. Altan Elmas:
KÖRFEZ ve Arap dünyası, Türki cumhuriyetler, Rusya, İran ve Azerbaycan'dan satışa dönüşmeyen talep var. Özellikle İstanbul'da merkezi lokasyonlarda, deniz gören ve manzaralı projelere yabancı ilgisi olacaktır. İstanbul'da ilk etapta 4 bin civarında yabancıya konut satılabilir. Bülent Aytaç Yoldaş-SABAH

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)