E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYapı Kredi Sigorta borsadan çıkmak istiyor---

Yapı Kredi Sigorta borsadan çıkmak istiyor

Yapı Kredi Sigorta borsadan çıkmak istiyor
12 Şubat 2014 - 15:37 borsagundem.com

Yapı Kredi Sigorta borsa kotundan ve sermaye piyasası kanunu kapsamından çıkmak için SPK'ya başvurdu

Borsa kotunda olan ve yüzde 0,22 oranında hissesi işlem gören Yapı Kredi Sigorta kottan çıkma başvurusunda bulundu. Yapı Kredi Sigorta dolaşımdaki 223.696 adet hisse için çağrı başvurusu yapacak. Çağrı fiyatı ve sermaye piyasası kanunu kapsamından çıkma ile ilgli olarak yapılan KAP açıklaması şöyle:

''Şirketimiz pay sahiplerinin 7 Şubat 2014 tarihli genel kurul toplantısında borsa kotundan çıkılması yönünde aldıkları karara istinaden ve Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği (Seri II, No:23.1) (Önemli Nitelikteki İşlemler Tebliği) uyarınca Allianz SE'nin diğer ortaklara ait Yapı Kredi Sigorta A.Ş. paylarının alımı için zorunlu pay alımı teklifinde (Pay Alım Teklifi) bulunma zorunluluğu doğmuştur. Bu kapsamda Pay Alım Teklifinde bulunma zorunluluğundan muaf tutulunması talep edilmemiş ve Allianz SE tarafından Garanti Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. aracılığıyla, bugün (12 Şubat 2014) Sermaye Piyasası Kurulu'na Pay Alım Teklifi başvurusunda bulunulmuştur. Önemli Nitelikteki İşlemler Tebliği uyarınca, Şirketimiz bugün (12 Şubat 2014), borsa kotundan çıkmak amacıyla Borsa İstanbul A.Ş.'ye de başvuruda bulunmuştur.

Önemli Nitelikteki İşlemler Tebliği uyarınca yürütülecek Pay Alım Teklifi kapsamında Allianz SE tarafından ortaklara önerilecek fiyat, ayrılma hakkının kullanılması halinde ayrılma bedelinin belirlenmesine yönelik hükümlere göre belirlenecektir. YKS'nin 22 Ekim 2013 tarihli Yönetim Kurulu Kararı'na göre, ayrılma hakkı fiyatı  1 TL nominal değerli her bir hisse için 18,59 TL olarak belirlenmiştir. Ancak, Allianz SE 14 Ekim 2013 ve 18 Kasım 2013 tarihleri arasında gerçekleşen önceki zorunlu pay alım teklifinde ortaklara önerilmiş olan bedel ile eşit olan 18,8114 TL'yi zorunlu pay alım teklifi fiyatı olarak önermeyi planlanmaktadır. Pay Alım Teklifi fiyatı ve Pay Alım Teklifi süresi Sermaye Piyasası Kurulu'nun onayına tabi olup, ilgili mevzuat kapsamında gerekli onaylar alındıktan sonra Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda duyurulacaktır.

Ayrıca, Şirketimiz pay sahiplerinin 7 Şubat 2014 tarihli genel kurul toplantısında Şirketimizin Sermaye Piyasası Kanunu kapsamından çıkarılması yönünde aldıkları karar sonucunda ve Ortaklıkların Kanun Kapsamından Çıkarılması ve Paylarının Borsada İşlem Görmesi Zorunluluğuna İlişkin Esaslar Tebliği (Seri:II, No:16.1) uyarınca Şirketimiz bugün, Sermaye Piyasası Kanunu kapsamından çıkarılmak amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunmuştur.''

Yapı Kredi Sigorta hisseleri yüzde 6 düşerek 23,30 TL'ye geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet-Ahmet12 Şubat 2014 16:01

    geçen Artoğ diye bir firmada çağrıda bulunmuştu bu çağrı işlemi nasıl oluyor nereye müracaat edilecek çağrıya uyulması için ne yapmak lazım bilgisi olan ayrıntılı açıklarsa memnun oluruz.

  • mehmet-ahmet12 Şubat 2014 16:00

    çağrı işleminde elinde hissesi olanlar çağrıya katılmak mecbiretindemi katılmak istemez ise ne yapmalı veya katılmak ister ise hissesi devir etmek için işlem yaptığı bankayamı müracaat edecek çağrı işlemine uymak için ne yapmak lazım bilen varsa ayrıntılı açıklarsa sevinirim.