E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYapay zekada en iyi performans gösteren Asya borsası belli oldu---

Yapay zekada en iyi performans gösteren Asya borsası belli oldu

Yapay zekada en iyi performans gösteren Asya borsası belli oldu
01 Temmuz 2024 - 08:23 borsagundem.com

Asya-Pasifik'te 2024 yılının ilk yarısında en iyi performans gösteren piyasa, Tayvan borsası olarak öne çıktı. Uzmanlara göre yaşanan bu değer artışının en temel sebebi ise yapay zeka konusundaki iyimserlik.

Yapay zekâ konusundaki iyimserlik 2024 yılının ilk yarısında Tayvan borsasını Asya-Pasifik'te bu yıl en iyi performans gösteren piyasa haline getirdi.

Tayvan Ağırlıklı Endeksi, yapay zeka değer zincirindeki hisse senetlerinden güç alarak bu yıl şimdiye kadar %28 artış gösterdi.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Corp hisseleri yılın ilk yarısında %63 tırmanırken, rakibi Foxconn'un hisseleri de %105 artış gösterdı.

Varlık yönetim şirketi T. Rowe Price'ın küresel hisse senedi portföyü uzmanı Rahul Ghosh, firmanın yatırım görünümünde "Bu yıl küresel piyasaların performansı büyük ölçüde Yapay Zeka ve merkez bankası politikası temaları tarafından yönlendirildi ve bu muhtemelen devam edecek" dedi.

Tokyo Borsası, Asya Pasifik'in en iyi performans gösteren ikinci borsası oldu. Nikkei 225 enedkeszi yılın ilk altı ayında yaklaşık %18 değer kazandı.

Asya borsaları bölgeden gelen verileri takip ediyor

 

Asya borsaları Japonya verisiyle yükselişte

 

Asya borsalarında 'yen' etkisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)