E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYapay zeka için dipten alım ne zaman?---

Yapay zeka için dipten alım ne zaman?

Yapay zeka için dipten alım ne zaman?
26 Temmuz 2024 - 14:14 borsagundem.com

Yatırımcılar yoğun bir satış dalgasıyla karşı karşıya kalan yapay zeka teknoloji hisseleri için dipten alım zamanını bekliyor. Ancak uzmanlara göre dipten alım için doğru zaman henüz gelmedi.

BORSAGUNDEM.NET – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Borsa yatırımcıları çip üretici şirketlerin hisselerinde son görülen zayıflığı bir alım fırsatı olarak görebilir mi? MarketWatch’un haberinde yer alan ünlü borsa uzmanı Jordan Klein’ın yorumlarına göre bunun için henüz erken.

Yapay zeka rallisinden en büyük getiriyi sağlayan yarı iletken şirketleri Nvidia, Advanced Micro Devices (AMD) ve Micron Technologies hisseleri perşembe gününü düşüşle tamamladı. Çarşamba günkü sert satış dalgasının ardından PHLX yarı iletkenler endeksi perşembe gününü de %2’ye yakın düşüşle bitirdi. Yatırımcıların hisse senetlerinden çıkmasıyla birlikte son birkaç haftadır sektör genelinde hissedilen baskı yapay zeka trendine yön verdi.

Perşembe günkü piyasa hareketleri yarı iletken ekipman şirketi KLA Corp’un ‘beat and raise’ raporu gibi sektöre yönelik iyimser haberlere yatırımcıların büyük oranda omuz silktiğini gösteriyor.

Mizuho Ticaret Masası Baş Analisti Jordan Klein konuyla ilgili açıklamasında, “Yarı iletkenlerde dipten almak için henüz çok erken gibi görünüyor” dedi. Momentum ticaretinin çözülmeye devam edebileceğini belirten ünlü analist çok sayıda ‘turist ve çok bilmiş’ yatırımcının paralarının bu hisselerde olduğunu belirtiyor.

Klein yarı iletken çip üreticisi TSMC’nin geçen hafta yayınladığı bilançonun ‘fantastik’ bir çeyreği yansıttığını düşünüyor. Ancak şirketin hisseleri ay başındaki 191 dolar seviyesinden 155 dolara kadar geriledi.

Klein, “Bu size son bilançolar ve rehberlik ne kadar iyi olursa olsun tüm hisse senetlerini aşağı çekecek geniş çaplı bir gevşeme olduğunu söylüyor” ifadelerine yer verdi.

Peki yatırımcıların dipten alım konusunda ne zaman daha ciddi olması gerekiyor? Borsa uzmanı Amazon, Microsoft, Meta, AMD ve Lam Research gibi daha fazla teknoloji şirketinden gelecek bilanço raporunu beklemeyi öneriyor.

Klein, “Microsoft, Amazon veya Meta ile ilgili herhangi bir sorun iyi bir sonuç çıkarmayacaktır. Gerçekten heyecanlanmamız için yarı iletkenlerde daha fazla gevşemeye ihtiyacımız var” açıklamasında bulundu.

Wall Street’te ‘küçükler’ kazanıyorWall Street’te ‘küçükler’ kazanıyor

 

Fundstrat: Küçük ölçekli hisse senetleri Ağustos’u bekliyorFundstrat: Küçük ölçekli hisse senetleri Ağustos’u bekliyor

 

Wall Street'te teknoloji hisseleri gerilerken, küçük hisselere ilgi devam ettiWall Street'te teknoloji hisseleri gerilerken, küçük hisselere ilgi devam etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)