E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiYapay zeka destekli çipler Windows Mac arasında rekabeti canlandıracak---

Yapay zeka destekli çipler Windows Mac arasında rekabeti canlandıracak

Yapay zeka destekli çipler Windows Mac arasında rekabeti canlandıracak
21 Mayıs 2024 - 07:29 borsagundem.com

Microsoft CEO'su Nadella, özel yapay zeka çipleri ile birlikte Windows PC'ler ile Apple Inc'in Mac arasındaki rekabetin yeniden canlanacağını düşünüyor

Microsoft CEO'su Satya Nadella, özel yapay zeka çiplerine ve daha hızlı performansa sahip yeni nesil bilgisayarların, Windows PC'ler ile Apple Inc'in Mac'i arasında uzun süredir devam eden rekabeti yeniden canlandıracağına inanıyor.

Bloomberg TV'ye konuşan Nadella, "Apple harika bir iş çıkardı. Şimdi Windows'a karşı Mac'e gerçek rekabeti geri getirmek istiyoruz" dedi.

Microsoft, Copilot+PC adını verdiği yeni bir yapay zeka odaklı bilgisayar kategorisini tanıttı. Şirket, kısmen yapay zeka işlemeye adanmış bir çip sayesinde, Microsoft'un Surface serisi ve diğer üreticilerin makinelerinin Apple'ın en üst düzey MacBook Air M3'ünden daha güçlü ve %58 daha hızlı olacağını söyledi. Yeni donanım 1.000 dolardan başlayacak ve 18 Haziran'da satışa sunulacak

Apple hisselerine 'yapay zeka' dopingi

 

Steve Eisman: Yapay zekanın ikinci dalgasında Apple kazanacak

 

Yeni Windows 10 güncellemesi yayınlandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)