E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYanıltıcı paylaşımları nedeniyle SPK'dan bir kişiye 3,9 milyon TL ceza---

Yanıltıcı paylaşımları nedeniyle SPK'dan bir kişiye 3,9 milyon TL ceza

Yanıltıcı paylaşımları nedeniyle SPK'dan bir kişiye 3,9 milyon TL ceza
05 Ekim 2023 - 21:28 borsagundem.com

SPK 9 hissede takipçilerine al veya tut tavsiyesi verdikten sonra hisselerini satan Halil İbrahim Babadağı'na 3,9 milyon lira İPC kesti. Kurul ayrıca bir değerleme şirketine de ceza uygulanmasına karar verdi

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yürütülen incelemeler neticesinde, bir kişi ve bir değerleme şirketine idari para cezası (İPC) uygulanması kararlaştırıldı.

'Al veya tut' tavsiyesi verip, hisselerini sattı

Ceza kararlarıyla ilgili SPK bülteninde yer alan bilgilere göre; sosyal medya hesabı üzerinden Oyak Çimento Fabrikaları (#OYAKC), Martı Otel İşletmeleri (#MARTI), Europen Endüstri (#EUREN), Alarko GYO (#ALGYO), Tureks Turizm (#TUREX), Petkim Petrokimya (#PETKM), Galata Wind Enerji (#GWIND), Karsan Otomotiv (#KARSN) ve Aksa Enerji (#AKSEN) hisselerine ilişkin takipçilerine 'al veya tut' tavsiyesi verdikten sonra sahip olduğu hisseleri sattığı belirlenen Halil İbrahim Babadağı isimli yatırımcıya 3 milyon 892 bin 770 lira idari para cezası kesildi.

Bir değerleme şirketine ceza

Kurul, Metas Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık hakkında yapılan incelemelerde tespit edilen mevzuata aykırılıklar nedeniyle, firmaya 872 bin 282 lira ceza kesti.

SPK, Trabzonspor Sportif'in bedellisine onay verdi

 

SPK onay verdi: 3 şirket halka açılıyor

 

SPK'dan AKFYE hissesindeki 3 kişiye işlem yasağı

 

SPK bu hafta 48 izinsiz foreks sitesini yakaladı

 

Yarın 3 hisse üzerinde tedbirler olmadan işlem görecek

 

Borsa İstanbul'dan volatil seyreden 7 hisseye tedbir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Normal06 Ekim 2023 10:34

    Mensa sınai yanlış propaganda için 3.5 milliard ceza gerek

  • Dogrucu06 Ekim 2023 00:30

    Birileri bı enerji şirketiyle ilgili haber yaptın yok sirket şirketin içine felan girdi diye millet korkup sattı ozaman 150ye dostuydu sonra 300u geçti. Yazık günah yapmayin

  • Yabancı 👽06 Ekim 2023 00:01

    Ömür boyu borsadan men ve hapis cezaları da daha yüksek olmalı bu adamın yaptığı ne varsa kaybeden küçük yatırımcılara verilmeli. Dialys, farklı Forumlardaki gönderileri şikayet ediyor ve rapor ediyor, insanlar birden fazla hesabı olan şirketlere Psikoloji 5he yatırımcılarını manipüle ediyor. Tabii ki forumlarda hisse senetleri hakkında konuşabilmemiz gerektiğini düşünüyorum ama bazen "birisinin" bunu sadece manipüle etmek için yaptığı çok açık.

  • Men05 Ekim 2023 22:07

    Men cezası gelmeli artık bu cezalar ödül onlara