E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiWTO'da küresel anlaşma---

WTO'da küresel anlaşma

WTO'da küresel anlaşma
09 Aralık 2013 - 05:14 borsagundem.com

Bali'de bir araya gelen 160 ülkenin bakanları, küresel ekonomide 1 trilyon dolar ticaret hacmi yaratacak anlaşmayı imzaladı

Dünya Ticaret Örgütü (WTO) tarihinde ilk kez bir ticaret reformu paketine imza attı.

160 ülkenin bakanları Bali’de bir araya gelerek küresel ekonomide 1 trilyon dolar ticaret hacmi yaratacak anlaşmaya imza attılar. WTO Başkanı Roberto Azevedo “Bu kez bütün üyeler bir araya gelerek dünyayı WTO’ya geri kazandırdık. Bali toplantısı sadece bir başlangıç olacak” dedi.

Küba dünya ticaretine hız kazandırması beklenen anlaşmayı onaylamamak için direndi. Salı günü başlayan görüşmelerde ABD’nin Karayip Adalarına uyguladığı ambargo nedeniyle anlaşmayı onaylamak istemediği belirtilen Küba daha sonra kapalı kapılar ardında yapılan görüşmeler sonrası anlaşmayı imzalamayı kabul etti. WTO’nun kabul ettiği yeni reform paketinde ihracata yönelik bazı düzenlemeler bulunuyor. Bu noktada anlaşmanın en çok Hindistan ekonomisine yaraması beklenmekte. Çünkü Hindistan’ın gelir kaynakları arasında gıda ticareti önemli bir yer tutuyor. WTO’nun kabul ettiği bu anlaşma 1995 yılından beri organizasyonun oluşturmayı başardığı ilk ticaret anlaşması oldu. (Hürriyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)