E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWells Fargo: Bilanço döneminde yatırımcılar savunmaya geçmeli---

Wells Fargo: Bilanço döneminde yatırımcılar savunmaya geçmeli

Wells Fargo: Bilanço döneminde yatırımcılar savunmaya geçmeli
24 Ocak 2024 - 16:45 borsagundem.com

ABD ekonomisinde yavaşlama bekleyen Wells Fargo analistleri bilanço sezonunda borsalarda kısa vadeli geri çekilmeler bekliyor. Analistler yatırımcıların bu düşüşlere hazırlıklı olması gerektiği konusunda uyardı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında son üç işlem gününde rekor kapanışlar ardı ardına geldi. Ancak Wells Fargo’ya göre Wall Street yatırımcıları şirket bilançolarında kaynaklanacak ‘kısa vadeli baskı’ nedeniyle ‘savunmacı’ bir pozisyona geçmeleri gerekiyor.

MarketWatch’un haberine göre, Wells Fargo Yatırım Enstitüsü salı günü paylaştıkları yatırımcı notunda, “Bizim görüşümüz tüm hisse senedi sınıfları için bilançoların zirveye ulaştığı ve ekonomi zayıfladıkça, gelir arttıkça bilançoların düşeceği yönünde” ifadelerine yer verildi. Banka analistleri yakın zamanda bilançolardaki zayıflığın ve raporların alt ve üst sınırları üzerinde oluşacak baskıların piyasaları ‘kısa vadede’ etkileyebileceği konusunda uyardı.

Finans devinin analistleri geçmiş resesyonları sırasında S&P 500 Endeksi’nde hisse başı kazançları (EPS) 12 aylık bazda inceledi. Özellikle EPS’lerdeki düşüşlere dikkat çeken Wells Fargo ekibi yatırımcıları şirket bilançolarındaki yavaşlamadan “zarar görmeden kurtulma ihtimalinin düşük olduğu" konusunda uyardı. Analistlerin raporlarına göre bilançolarda zirveden dibe doğru düşüşse medyan %21,4 oranında.

Wells Fargo, "Yavaşlayan bir ekonominin ve daha sıkı finansal ve kredi koşullarının ileriye dönük ters rüzgarlar oluşturmasını bekliyoruz" dedi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD borsaları salı günü kapanışı itibariyle 2024’ün üçüncü rekor kapanışına ulaştı. Amerikan hisse senetlerinde bilanço sezonu ise tüm hızıyla devam ediyor. Yatırımcılar salı günü açıklanan Netflix bilançosunun ardından teknoloji hisselerine dair beklentilerini artırdı. Firmanın abone ve reklam gelirlerini artırması Wall Street çevrelerinde memnuniyetle karşılandı.

Wells Fargo, ABD hisse senetlerinin son dönemde kazandığı gücün büyük oranda, “agresif faiz indirimleri, hâlâ güçlü kalan ekonomi, düşük enflasyon ve kolay finansal ve kredi koşullarının bir kombinasyonu beklentilerine” bağlı olduğunu söyledi. Raporda “Bu faktörler sıklıkla aynı birlikte bulunmuyor” ifadelerine yer verildi.

Perşembe günü yatırımcılar dördüncü çeyrek ABD gayrisafi yurtiçi hasılasına dair ön raporları inceleyecek. Cuma günü ise ABD Merkez Bankası’nın (FED) tercih ettiği enflasyon göstergesi olan çekirdek bireysel tüketim harcamaları raporunun yeni versiyonu açıklanacak.

Wells Fargo Yatırım Enstitüsü notunda ABD borsaları için büyük sermayeli hisse senetlerine ‘pozitif’, orta ölçekli hisse senetleri için ‘nötr’, küçük sermayeli Hisse ‘en tercih edilmeyen’ sınıflandırılması yapıldı. Ancak analistler bu sınıflandırmanın ekonomide beklenen yavaşlama öncesinde kısa vadeli bir değişim olduğuna da dikkat çekiyor.

Raporda, “Ekonomik yavaşlama piyasa değerlemelerine tam olarak fiyatlanmış gibi göründüğünde, muhtemelen ortaya çıkan bir erken döngü toparlanması için pozisyon alma fırsatı arayacağız. Ekonomik temeller ortaya çıktığında ve kurumsal bilançolar yeniden artmaya başladığında daha döngüsel yönelimli (ekonomideki değişimlere karşı daha hassas) hisse senetleri, en fazla fayda sağlayacak varlıklar olacaktır" denildi.

Wall Street ve 'sokak' resesyon konusunda farklı düşünüyor

 

'Sıkıcı' borsalar boğa piyasası işareti

 

Netflix hisselerine yukarı yönlü revizyon

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ24 Ocak 2024 17:04

    BİZ İSVEÇ NATO YA ALDIK ABD ARTIK BİZİMLE UĞRAŞMAZ VE BİZE BİR ŞEY OLMAZ.

  • www24 Ocak 2024 20:59

    Suriye sınırındaki garnizon devletten vazgeçer , Suriye petrollerine çökmeyi bırakır , F 35 leri verir , yatırım yapar ,yatırımcı gönderir , KKTC ye uyguladığı ambargoları kaldırır vs vs mi diyorsunuz