E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWells Fargo başkanlık seçimi sonrası borsada yükseliş bekliyor---

Wells Fargo başkanlık seçimi sonrası borsada yükseliş bekliyor

Wells Fargo başkanlık seçimi sonrası borsada yükseliş bekliyor
04 Haziran 2024 - 13:17 borsagundem.com

ABD’de başkanlık seçimi sonrası borsaların nasıl bir seyir izleyeceği merak ediliyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wells Fargo, S&P 500 Endeksi'nin seçim sonrası yaşanacak rallide 5.700 puana ulaşacağını öne sürüyor.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, Well Fargo'nun yatırım birimine göre borsa, son üç ABD başkanlık seçiminde ortalama yüzde 41,8 oranında değer kazandı.

Hedef 5.700 puan

MarketWatch’tan Joy Wiltermuth’un haberine göre, ABD hisse senedi piyasaları, bu ABD başkanlık seçim yılında iyi bir performans sergiledi ve S&P 500 Endeksi, henüz yıl ortasına yaklaşılmış olmasına rağmen yüzde 10'un üzerinde artış göstermiş durumda.

Wells Fargo Investment Institute’e göre, Kasım ayındaki ABD seçimleri öncesinde hisse senetlerinin yeni rekorlar kırmasını beklemek fazla iyimser olsa da, 2025 yılında seçimle ilgili daha fazla kazanç elde edilmesi muhtemel görünüyor.

Wells Fargo Yatırım Stratejisi Analisti Jeremy Folsom, paylaştığı notta, “S&P 500 Endeksi 2024'te şu ana kadar geçmiş seçim yıllarına kıyasla iyi performans gösterdi. Ancak 2025'e baktığımızda hem tarihsel performansımıza hem de hedeflerimize dayalı olarak potansiyel bir yükseliş görüyoruz” diye yazıyor.

Faizler düştükçe para borsaya akacak

FactSet verilerine göre, S&P 500 Endeksi Pazartesi günü yüzde 0,1 düşüşle yaklaşık 5.272 puana geriledi. Folsom, “Bu yılın performansı, döngünün bu noktasındaki ortalamanın oldukça üzerinde ve şu anda en iyilerden biri” diyor. Üstelik Folsom, S&P 500'ün, kısmen 2012, 2016 ve 2020'deki son üç ABD başkanlık seçimlerinde görülen büyük kazanımlar nedeniyle, gelecek yılın sonunda 5.700 puan gibi yeni bir rekora ulaşmasını da bekliyor.

Ekip, 2012'nin başından 2013'ün sonuna kadarki verileri dikkate aldığında, S&P 500'ün kazancını, gelecek iki ABD başkanlık seçiminde de büyük kazançlar görüleceği varsayımıyla yüzde 47 olarak tahmin ediyor ve şöyle yazıyor: “Ayrıca, mevcutta nakit ve nakit alternatifleri cazip olsa da, Fed'in faiz döngüsü ilerledikçe daha düşük faiz oranlarına ilişkin beklentimiz göz önüne alındığında, bu alanı fonların daha uzun vadeli plan yapmaları için doğru bir yer olarak görmüyoruz.”

Moody’s’e göre ABD başkanlık seçimine yön verecek 4 ekonomik değişken

 

Başkanlık seçimi borsa yatırımcılarını endişelendiriyor

 

Borsa yatırımcıları için seçim yılının en ideal ayları

 

David Rosenberg: Hisse senedi rallisinin benzini bitmek üzere

 

Hisse senetleri geri çekilmeye karşı koyabilecek mi?

 

Borsalarda büyük değişim hazırlığı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dalton biraderler 04 Haziran 2024 15:58

    borsa fena çökertti bofa . 1 milar liralık satış yapıyo ülke çöküyo. 1 milar lira bu komedi gibi .ahuhauhauhauhau tarihi karanlık çöküş devam ediyo.akapa % 20 altı oyla ülkeyi yönetemiyo artıkın .mahapa fena oynuyo .akapa bi an evvel chp ile ortaklık kurmalı .mahapa hödüpadan kurtulmalı. borsa o zaman 50 bine gider 

  • kaportacı salim usta sanayiden04 Haziran 2024 14:37

    hauhauhauh baydın ve tramp hauhuahuahau enteresan ikili. biri  havada yürüyo gibi diğeri abd demokraisiyle hiç alakası olmayan meclisi basmış kişi.hala bu adamı başkanlığa aday gösteriyorlarsa vah dünyanın haline .hauhauhuhua