E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street’te ‘küçükler’ kazanıyor---

Wall Street’te ‘küçükler’ kazanıyor

Wall Street’te ‘küçükler’ kazanıyor
26 Temmuz 2024 - 11:30 borsagundem.com

ABD borsalarında ‘Büyük Rotasyon’ tüm hızıyla devam ediyor. Teknoloji hisseleri üst üste sert düşüşlere maruz kalırken küçük sermayeli hisselerse ralli havasına girdi

BORSAGUNDEM.NET – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street borsalarındaki rotasyon perşembe günü daha da derinleşti. Küçük sermayeli hisse senetleri ve piyasaların geride kalan diğer bölümleri yükselirken Amerikan borsaların süperstarları büyük teknoloji hisseleri bir miktar daha geri çekildi.

ABD borsalarının gösterge endeksi S&P 500, 2022’den bu yana geçirdiği en kötü seansın ardından perşembe günü %0,5’lik düşüşle satış dalgasını devam ettirdi. Dow Jones Sanayi Endeksi ise 81 puan yükselerek %0,2 arttı. ABD’nin teknoloji endeksi Nasdaq ise %0,9 geriledi.

Nvidia ve birkaç büyük sermayeli teknoloji hissesi S&P 500 Endeksi’nin bu yıl rekor seviyelere çıkmasında en büyük rolü oynamıştı. Ancak teknoloji devleri Tesla ve Alphabet’in bilançosundaki zayıflıkla birlikte çarşamba günü sert bir satış dalgasına uğradı.

‘Muhteşem Yedili’ olarak da bilinen ABD’nin yedi teknoloji devi hisse senedi olağanüstü piyasa değerleri nedeniyle Wall Street borsalarının yükselişi veya düşüşünde belirleyici rol oynayabiliyor. Söz konusu hisselerin fiyat hareketleri S&P 500 ve diğer endekslerde ekstra hareket yaratabiliyor.

The LA Times’ın haberine göre perşembe günü Muhteşem Yedili hisselerinin altısı değer kaybetti. Bu altı hissedeki düşüş Amerikan hisse senetlerinin çoğunluğunda görülen yükselişleri maskeledi. ABD ekonomisi hakkında şaşırtıcı derecede güçlü gelen bir rapor küçük sermayeli şirketlerde ve piyasanın diğer sevilmeyen alanlarında kâr umutlarını artırdı.

Söz konusu tablo, enflasyonun kontrol altına alınması sürecinde yüksek faiz oranlarıyla mücadele eden diğer hisse senetlerinin zayıflığının maskelendiği yıl başından bu yana devam eden yükseliş ivmesinin tam tersini işaret ediyor.

ABD’nin ekonomik büyümesi ikinci çeyrekte %2,8 yükselerek bir önceki çeyreğin iki katına çıktı. Ekonomik büyümedeki artış şirketlerin ürün satışlarında daha aktif olduğu anlamına da geliyor. Wall Street için bir diğer önemli gösterge ise enflasyonun yukarı yönlü baskıya ilişkin endişeleri körükleyecek kadar sıcak olmamasıydı.

Servet yönetimi firması BMO’nun Baş Yatırım Sorumlusu Yung-Yu Ma’ya göre, ABD Merkez Bankası’nın (FED) tercih ettiği enflasyon göstergesi olan bireysel tüketici harcamaları bugün beklentilerin üzerinde gelirse piyasaları sarsabilir. Ancak borsa uzmanı enflasyonun hâlâ önemli bir endişe kaynağı olduğuna işaret veren bir veri noktası bulmakta zorlandıklarını da belirtiyor.

ABD enflasyonunun büyük ölçüde yavaşlamaya devam edeceği yönündeki göstergeler FED’in bu yıl politika faizlerini düşüreceğine dair piyasa beklentilerini de destekliyor. CME Group verilerine göre, perşembe günkü raporun ardından yatırımcılar, FED’in eylül ayında faiz indirimi gerçekleştirmesi senaryosuna %100’lük ihtimal veriyor.

Habere göre faiz indirimleri hem ekonomi hem de finansal piyasalar üzerinde oluşan baskıyı serbest bırakacak. Yatırımcılarsa, performansları ekonominin gidişatıyla daha yakından ilişkili olan küçük sermayeli hisse senetlerini ve diğer geride kalmış alanlardaki hisseleri tercih ederek getiri sağlayabileceklerini düşünüyor.

Fundstrat: Küçük ölçekli hisse senetleri Ağustos’u bekliyorFundstrat: Küçük ölçekli hisse senetleri Ağustos’u bekliyor

 

Wall Street’te ‘Büyük Rotasyon’ 3 değişkene bağlıWall Street’te ‘Büyük Rotasyon’ 3 değişkene bağlı

 

Wall Street’teki geri çekilme alım fırsatı mı?Wall Street’teki geri çekilme alım fırsatı mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)