E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street'te gözler Nvidia'nın çeyrek dönem sonuçlarında---

Wall Street'te gözler Nvidia'nın çeyrek dönem sonuçlarında

Wall Street'te gözler Nvidia'nın çeyrek dönem sonuçlarında
20 Mayıs 2024 - 12:39 borsagundem.com

Wall Street, Nvidia'nın çarşamba günü açıklayacağı ilk çeyrek mali sonuçlarına odaklandı.

İlk çeyrek sonuçlarının ABD'li çip şirketi Nvidia'nın yapay zeka çipleri ile yakaladığı güçlü büyümenin sürdürülebilir olduğuna dair kanıtlar sunmasını bekleyen piyasada Nvidia'nın hisse fiyatı rekor seviyelere yaklaştı.

2023'ün başından bu yana hisselerindeki altı kattan fazla artış, Nvidia'yı 2,30 trilyon dolardan fazla değerle Wall Street'in en değerli üçüncü firması haline getirdi.

Nvidia, 2024 yılında şimdiye kadar %89'luk hisse senedi artışıyla genel piyasanın yükselmesine yardımcı oldu ve şu anda S&P 500'ün %5'ini oluşturuyor.

Analistler Nvidia'nın nisan ayında sona eren mali çeyrekte %242'lik bir artışla 24,60 milyar dolar gelir elde edeceğini öngörüyor. Veriler, ikinci çeyrekte satışlarının neredeyse %97 artmasının beklendiğini gösteriyor.

Analistler, şirketin bir yıl önce 2,04 milyar dolar olan net gelirinin ilk çeyrekte 12,83 milyar dolara yükseleceğini öngörüyor.

Nvidia hisselerine sahip olan yatırım şirketi G.P. Bullhound'un ortaklarından Inge Heydorn, "Şu anda Nvidia'yı gerçekten geride tutan tek şey arz" dedi.

Nvidia’nın en büyük rakibi müşterileri

 

Nvidia, Wayve Technologies'e yatırım yapacak

 

SAP ve NVIDIA'dan yapay zeka alanında iş birliği

 

Nvidia İsrailli şirketi satın alıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)