E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street’te boğa piyasası nasıl güçlü kalabiliyor?---

Wall Street’te boğa piyasası nasıl güçlü kalabiliyor?

Wall Street’te boğa piyasası nasıl güçlü kalabiliyor?
09 Temmuz 2024 - 11:05 borsagundem.com

ABD borsalarında S&P 500 Endeksi yıl başından bu yana %17’nin üzerinde yükseldi. DataTrek’ten Nicholas Colas’a göre S&P 500’ün hâlâ güçlü kalabilmesinin sebebi yüksek bilanço beklentileri

BORSAGUNDEM.NET – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarındaki güçlü ralli bu hafta şirket bilançolarıyla başlayacak ciddi bir testle karşı karşıya.

MarketWatch’un haberine göre, borsa araştırmaları şirketi DataTrek Research’ün Kurucu Ortağı Nicholas Colas yaklaşan bilanço sezonunun “iyi bir sezon olması gerektiğini” söyledi. Habere göre, Wall Street analistleri ikinci çeyrek için bilanço tahminlerini son 90 gün içerisinde normaldekinden çok daha az düşürdü.

S&P 500 Endeksi cuma gününün ardından haftanın ilk işlem gününü de rekor kapanışla bitirdi. Büyük teknoloji hisseleri 2024’ün başından bu yana elde ettikleri güçlü yükselişlerle endeksleri rekor seviyelere itmeye devam ediyor. Ancak DataTrek verilerine göre ikinci çeyrek bilanço büyümesi tahminlerinin yüksek olması sadece teknoloji şirketleriyle alakalı bir durum değil.

FactSet verilerine göre S&P 500’deki 11 sektörün çoğunda finansal analistlerin tahminleri bilanço büyümesini işaret ediyor. DataTrek analistleri de bu verilere dayanarak yıllık bazda bilanço artışı görülmesini bekliyor. Analistler temel tüketici ürünleri sektöründe beklentilerin %1 oranında da olsa aşılabileceğini dolayısıyla ikinci çeyrekte negatif görünebilecek iki sektörün sanayi ve ham madde olacağını öngörüyor.

Wall Street’in 2025’in ilk yarısına kadar olan çeyrek tahminlerini de değerlendiren Colas ABD büyük sermayeli hisse senetlerinde “devam eden güç” potansiyeli gördüğünü açıkladı.

Colas, “Wall Street ileriye dönük 12 aylık bilanço beklentilerini düşürmek zorunda kalsa bile muhtemelen S&P 500 bilanço büyümesi gelecek yıl da hatırı sayılır bir hızda devam edecek. Bu iyileştirmeler yalnızca birkaç teknoloji ağırlıklı sektörden ziyade daha geniş tabanlı olmalıdır” ifadelerine yer verdi.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre ABD’deki büyük sermayeli hisse senetleri pazartesi günü itibariyle bu yılın başından itibaren %17,5 yükseldi.

S&P 500'ün rallisini uzun vadeli ortalama ve medyan getirilerine karşı ölçen Colas, endeksin yıl başından bu yana sağladığı getirinin "alışılmadık derecede güçlü” olduğunu, ancak “sadece yükseliş yıllarına bakıldığında hâlâ daha fazla getiri için yeri olduğunu" söyledi.

Colas,” S&P 500 halihazırda %11,7’lik ortalama uzun vadeli tam yıl getirisinin üzerine çıktı. 1928’den bu yana medyan S&P 500 tam yıl getirisi %14,8 ve endeks halihazırda bu seviyeyi de aştı” ifadelerine yer verdi.

Borsa uzmanı düşüş yılları hariç S&P 500’ün ortalama uzun vadeli toplam getirisinin %21 olduğunu ve bu ortalamaya henüz ulaşılmadığını belirtiyor. Colas, “Endeks kazanan yıl formuna sadık kalırsa, tam yıllık getiri bazında %3-4 daha ilerleyebilir ve 2024 yine de tipik bir yükseliş yılı olur” açıklamasında bulundu.

FactSet verilerine göre, S&P 500'ün gayrimenkul hariç neredeyse tüm sektörleri 2024'te yükseldi. Teknoloji sektörü pazartesi itibariyle %33'lük büyük bir getiriyle endeksin sektörleri arasında bugüne kadarki en güçlü performansı gösterdi.

Bu arada analistler, Colas'a göre şirketlerin çeyrek bilanço tahminleri %4 oranında düşürme biçimindeki "olağan rutinlerini" yapmak yerine, ikinci çeyrek bilançoları için rakamlarını "sağlam tuttular". Colas analistlerin bu tercihleri için “Yaklaşan bilanço sezonuna dair umut verici bir işaret" açıklamasında bulundu.

Borsalar ekonomik zayıflığın kokusunu aldı

 

Morgan Stanley’den hisse senedi piyasaları için uyarı

 

Joe Biden'ın sağlık durumu hakkında kritik iddia

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)