E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street'in en ünlü deyişi yeniden işbaşında---

Wall Street'in en ünlü deyişi yeniden işbaşında

Wall Street'in en ünlü deyişi yeniden işbaşında
12 Temmuz 2024 - 18:19 borsagundem.com

ABD’de olumlu gelen enflasyon raporu akıllara Wall Street’in ünlü deyişini bir kez daha getirdi: “Söylentiyi al, haberi sat.”

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de beklentilerin altında gelen enflasyon raporu, Fed’in faiz indirimine gitme ihtimalini kuvvetlendirdi. Piyasalar için olumlu kabul edilen bir gelişmenin hisse senetlerinde düşüşe neden olması ise kafaları karıştırdı.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, en eski Wall Street deyişlerinden biri olan “Söylentiyi al, haberi sat”, yeniden yatırımcıların dilinde. Enflasyon belasından kurtulunduğuna dair güçlü işaretler veren enflasyon raporu sonrası hisse senedi piyasalarındaki düşüş, özellikle uzun pozisyonda olanları gafil avladı.

Wall Street’in en bilinen mottosu

ABD’li yatırımcı ve yazar Steve Burns, New Trader U’da yer alan makalesinde, olumlu gelen enflasyon raporunun piyasalarda düşüşe neden olması sonrası Wall Street’in en bilinen mottolarından birine daha yakından bakıyor: “Söylentiyi al, haberi sat.”

Wall Street'in “Söylentiyi satın al, haberi sat” deyişi, bir 'haber olayı'ndan kazanç elde etmek için en iyi fırsatın, haber henüz fiyatlandırılmadan önce ilgili grafiği satın almak anlamına geliyor çünkü bu, hâlâ potansiyel bir söylenti niteliği taşıyor. Söylemin ikinci kısmı ise, kâr elde etmek için en iyi zamanın, haber olayı yaygınlaştıkça satış yapmak olduğunu vurguluyor.

En iyi risk/ödül oranı

En iyi risk/ödül oranı, haber tamamen grafikte fiyatlandırılmadan önce mevcut oluyor; herkes haberi bildiğinden ve olası bir ralliye katılma şansına sahip olduğundan haber sonrası ödül azalıyor.

Tipik bir “Söylentiyi satın al, haberi sat” grafiği, haber olayının yayınlandığı zamana yakın bir zamanda zirveye ulaşacak şekilde haber söylentisinin başlamasıyla yükselen bir trendi gösteriyor. Bu sözü bir tavsiye olarak alan kişiler için haber olayı satılıyor ve kâr alınıyor.

Gelecekte gerçekleşeceği ‘bilinen’ olaylar için

Bu söz, gelecekte bilinen ve beklenen bir haber olayı için geçerli bir nitelik taşıyor. Terör saldırısı, doğal afet, beklenmedik para politikası kararı veya siyah kuğu gibi ani sürpriz haberler için bu Wall Street deyişinin bir geçerliliği bulunmuyor.

Bir grafikte fiyatlandırılan bir söylenti olduğunda kazanç elde etmek mümkün oluyor; ancak olay, ana akım haberlerde yer aldığında bu, satış zamanının geldiği anlamına geliyor. Tavsiye, haber döngüsünün başlarında satın alma ve maksimum kâr için etkinliğin kendisinde satış yapma mantığına dayanıyor.

ABD'de enflasyonun daha da düşeceğine dair 5 işaretABD'de enflasyonun daha da düşeceğine dair 5 işaret

 

Enflasyon raporuna rağmen hisse senetleri neden düşüşte?Enflasyon raporuna rağmen hisse senetleri neden düşüşte?

 

Goolsbee: ABD ekonomisi %2 enflasyona doğru ilerliyorGoolsbee: ABD ekonomisi %2 enflasyona doğru ilerliyor

 

ABD borsaları enflasyon verilerinin ardından yatay seyirle açıldıABD borsaları enflasyon verilerinin ardından yatay seyirle açıldı

 

Fundstrat: Enflasyon verileri boğalar için bir 'hesaplaşma' fırsatı olacakFundstrat: Enflasyon verileri boğalar için bir 'hesaplaşma' fırsatı olacak

 

Borsada 'büyük rotasyon' başladı mı?Borsada 'büyük rotasyon' başladı mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)