E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street profesyonellerinin yeni yol haritası---

Wall Street profesyonellerinin yeni yol haritası

Wall Street profesyonellerinin yeni yol haritası
24 Ekim 2024 - 11:34 borsagundem.com

ABD borsalarında volatilite yükseldi. Hisse senetlerinin aşırı pahalılaştığına dair endişeler artıyor. Wall Street’in profesyonel isimleri henüz portföylerinde katı bir değişikliğe gitmediklerini açıkladı


BORSANINGUNDEMI.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street oldukça maceralı bir yıl geçiriyor. ABD borsalarının gösterge endeksi S&P 500 2024’ün başından itibaren %22 yükseldi. Endeksin fiyat kazanç oranı ise 15,7 olan uzun vadeli ortalamasının çok üzerinde ve 22 kat seviyesinde.

Yatırımcılar için en kritik soru bu ivmenin devam edip etmeyeceği. Ralliye güvenip güvenmemek veya borsada kâr elde edecek yeni fırsatları arayıp aramamak en ciddi ikilem olarak öne çıkıyor. Barron’s’un haberine göre profesyonel yatırımcılar düzenli yeniden dengelenmelerin dışında portföylerinde çok fazla düzeltme yapmıyor. Ancak yine de yatırım profesyonellerinin gerçekleştirdiği bazı taktik düzenlemeler de var.

Sermaye yönetimi firması MAI’ın Baş Hisse Senetleri Stratejisti ve Kıdemli Portföy Yöneticisi Chris Grisanti:

“Mevcut dudumda faiz oranına duyarlı hisse senetlerini veya kamu hizmetleri ve gayrimenkul gibi tahvil benzeri varlıklardaki pozisyonu hafifletirdim. 10 Temmuz'dan bu yana en kötü iki sektör bilgi teknolojileri ve iletişim. Aslına bakılırsa borsalarda sadece bu iki sektör düşüşte. Özellikle de son birkaç yıllar karşılaştırıldığında bu oldukça garip. Altyapı ve gayrimenkul, son üç aydır piyasadaki en iyi sektörler oldu. Ancak son üç ayın yeni bir trendin başlangıcından ziyade bir sapma olduğunu düşünüyorum. FED’in kısa vadede faiz oranlarını düşürmeye devam etmesi beklenirken, bu pozisyonları azaltmak için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum.

Piyasanın tamamen değerlendiğini söyleyebilirim, ancak değerleme hiçbir zaman bir zirvenin kısa vadeli bir göstergesi olmamıştır.

Aslında iletişim ve teknoloji sektörlerindeki yolculuğun bittiğini düşünmüyorum. Bence piyasaya liderlik etmek için geri dönecekler ve biz bu rallinin sonlarında değil ortalarındayız. 90'ların sonundaki internet balonunda para yönetecek kadar yaşlıyım ve Microsoft'un pahalılaştığını söyleyebilirim. Ancak sadece birkaç yıl öncesine göre daha ucuz ve yalnızca 1997'deki kadar pahalı. Bu yüzden teknoloji hisselerinin gerçekten pahalı hale gelmeden önce gitmesi gereken biraz daha yol var.”

Servet danışmanlığı firması EP Wealth’in Yatırım Genel Müdürü Adam Phillips:

“Tüketici tercihleri sektöründeki pozisyonumuzu kademeli olarak azaltıyoruz. Açıkçası ABD tüketicisi güçlü kaldı ve isteğe bağlı harcamaların temel tüketici ürünlerinden çok daha iyi performans gösterdiğini gördük. Bu bana kalırsa daha geniş çapta piyasanın gücünü gösteren bir işaret.

Ancak biz istihdam piyasasının ılımlı olmaya devam etmesini ve tüketici harcamaların da bu durumu takip etmesini bekliyoruz. Yani bu son zamanlarda pozisyonumuzu hafiflettiğimiz bir alan.

Ayrıca büyük sermayeli şirketler portföyümüzdeki enerji yatırımlarımızı da azalttık. Enerji sektörü ABD bir seçim döneminden çıkarken değişen politikalar açısından ilginç bir alan olacak ve hâlâ sektörde mütevazı bir pozisyonumuz var. Ancak sektördeki yatırımlarımızı azaltıyoruz, çünkü arz tarafında değil talep tarafı konusunda gerginiz. Bazı şeylerin doğru gitmesine ihtiyacımız var. Çin de bunlardan biri. Ülkedeki son ekonomik teşvik adımları aslına bakılırsa eyleme ve tüketime dönüşüyor.

Sektör düzeyinde şu anda çok fazla değişiklik yapmıyoruz. Bir alandaki yatırımı azaltıp diğerine eklemek istiyoruz. Örneğin dünyada olup biten her şey hesaba katıldığında sanayi sektörünün özellikle de savunma sanayiinin izlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. ABD seçimleri hızla yaklaşıyor. Orta Doğu’da olup bitenleri izliyoruz. Teknoloji devleri üzerinde potansiyel regülasyonlarla ilgili haberleri izliyoruz. Politika faizlerini izliyoruz ve bilanço sezonu daha yeni başlıyor. Dolayısıyla portföyümüzü taşımadan önce bunlardan bazılarının nasıl sonuçlandığını bekleyip görmek istiyoruz.”

Yatırım danışmanlığı firması GoalVest’in CEO’su Sevasti Balafas:

“Elverişli bir ortam olmasına rağmen, evet, piyasalar pahalı bir biçimde fiyatlandırılıyor. Bana kalırsa ABD Merkez Bankası faiz indirimleri patikasında devam edecek. Ve bence önümüzdeki 12 ayda bilançolar oldukça güçlü gelecek. İstikrarlı bir ekonomideyiz. Sonuç olarak satış yapmıyoruz ve nakit veya sabit getirili varlıklara gitmiyoruz. Öz sermaye riskimizin bir kısmını satıyoruz ve özel piyasalara ve özel kredilere giriyoruz. Ancak bir varlığın çok pahalı olduğunu düşündüğümüz için mutlaka satmıyoruz.

Biraz daha derine inecek olursam, Google ve Microsoft, sahip olduğumuz büyük ölçekli teknoloji isimlerinden birkaçıdır. En yüksek seviyelerinden geri çekildiler. Bu yüzden onları satmak için harika bir zaman olduğunu düşünmüyorum. Zira yine de bu şirketlere yönelik tahminlerin olumlu olduğunu düşünüyorum. Facebook ve Nvidia gibi diğer hisse senetleri ise, evet, gerçekten de fazla öne çıktı ve oldukça pahalı fiyatlarda görünüyorlar. Bu hisse senetlerini yeniden dengeliyoruz. Ancak satış yapmak yerine pozisyon kırpıyoruz. Özel piyasalarda değerlemelerin baskılandığını düşünüyorum. Sadece özel şirketlerde değil, aynı zamanda özel kredilerde de hâlâ iyi değerlemeler görüyoruz. Biz de buradaki yatırımlarımızı artırıyoruz.”

Avrupa borsaları pozitif seyrediyorAvrupa borsaları pozitif seyrediyor

 

Demir fiyatlarında 'arz' etkisiDemir fiyatlarında 'arz' etkisi

 

Yatırımcılar nakde geçme fırsatını değerlendiriyorYatırımcılar nakde geçme fırsatını değerlendiriyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)