E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street efsanesi: Apple hisselerini bırakmayın---

Wall Street efsanesi: Apple hisselerini bırakmayın

Wall Street efsanesi: Apple hisselerini bırakmayın
14 Haziran 2024 - 11:33 borsagundem.com

ABD borsalarında 2008’in ‘büyük açığını’ görebilen nadir yatırımcılardan biri olan Steve Eisman yapay zeka teknolojileri yükselişteyken Apple hisselerinden kesinlikle vazgeçilmemesi gerektiğini söyledi

BORSAGUNDEM.NET – DIŞ HABERLER SERVİSİ

2008 Küresel Finans Krizi sırasındaki doğru kararlarıyla dünya çapında ünlenen borsa yatırımcısı Steve Eisman CNBC’de yer alan bir önceki röportajında Apple’ın yapay zeka alanında gizli bir kazanan olacağını öngörmüştü. Eisman bugünse teknoloji devinin yapay zeka adımlarının tüm gerçekliğiyle ortaya çıktığına dikkat çekti.

Eisman Apple’ın yapay zeka hamlesinin artık gizli olmadığını kabul ediyor. Teknoloji devi pazartesi günü gerçekleştirilen Dünya Geliştiriciler Konferansı’nda (WWDC) yapay zeka stratejilerini açıkladı. Sonrasında ise şirketin hisseleri %9 değer kazandı. Çarşamba günü itibariyle Apple dünyanın en değerli şirketli olarak Microsoft’u geride bıraktı.

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre Steve Eisman 2008 Küresel Finans Krizi sırasındaki hamleleriyle Wall Street efsanesi oldu. Michael Lewis’in ‘Büyük Açık’ kitabına konu olan Eisman aynı zamanda kitabın beyaz perdedeki uyarlamasında olan 2015 yapımı Holywood filminde Steve Carell tarafından canlandırıldı.

Eisman Apple’ın yapay zekayı cep telefonlarına getirmesinin teknoloji için büyük bir devim olacağını belirtiyor. Insider'ın haberine göre borsa uzmanı, “Yapay zeka bulut teknolojilerinin ötesinde genişleyecekse insanlar bunu telefonlarında kullanacaklar” dedi. Eisman’a göre bu aynı zamanda iPhone’larda ve diğer cihazlarda henüz ölçeği belirlenmemiş bir ürün yenileme döngüsünün başlayacağı anlamına geliyor.

Borsa uzmanı kendisinin ve ekibinin bu akıştan faydalanacak diğer potansiyel kazananları da araştırdıklarını söyledi: “Bu şirketlerin kim olduğunu size söylemeyeceğim zira kendim de henüz bunları satın almadım. Ancak şu anda çalıştığımız konu bu.”

Yapay zeka destekli borsa rallisi 2024’te hisse senetlerinin yükselmesine yardımcı oldu. Ancak bazı yatırımcılar getirilerin sadece teknoloji odaklı kalması konusunda endişeleniyor. S&P 500 ve Nasdaq Bileşik endeksleri perşembe günü yeni bir rekor kapanışa ulaştı. S&P 500 ve Nasdaq yıl başından bu yana sırasıyla %14,57 ve %19,65 yükseldi. Aynı dönemde Dow Jones Sanayi Endeksi ise %2,47 arttı.

Wall Street her ne kadar Eisman’ı karamsar anılarla ilişkilendirse de borsa uzmanı 2024 için piyasalar ve ekonomi hakkında pozitif öngörülere sahip. Insider’ın haberine göre Eisman perşembe günkü röportajında borsaların genel olarak yükselişe geçtiğini doğruladı.

Borsa uzmanı, “Diyeceğim o ki insanlar kötü zamanlarda kredi kalitesine ve bilançolara, iyi zamanlarda ise hikayelere odaklanır. Şimdi hikayeler zamanındayız” açıklamasında bulundu.

Eisman günümüz borsalarında ise son derece baskın iki hikaye olduğunu söyledi: yapay zeka ve altyapı gelişimi.

Borsa uzmanı ABD Merkez Bankası’nın Mart 2022’den bu yana faiz oranlarını 500 baz puanın üzerinde artırma kararının resesyona neden olacağını tahmin eden ekonomistlerin yanıldığının kanıtlandığını söyledi:

“Sadece güçleniyoruz ve bana kalırsa ulaşabileceğimiz tek sonuç ABD ekonomisinin tarihinde hiç olmadığı kadar dinamik olduğudur. Peki mutlu olmayacak ne var?”

David Rosenberg: Borsalar sert düşüş sinyali veriyor

 

Boğa piyasalarında yapılan en yaygın 7 hata

 

Fitch'ten ABD'nin kredi profili için 'borç' uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)