E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemARTIK İŞE TRENLE GİDİYORLAR---

ARTIK İŞE TRENLE GİDİYORLAR

ARTIK İŞE TRENLE GİDİYORLAR
18 Şubat 2010 - 02:33 borsagundem.com

Küresel krizle birlikte 2008 sonunda iflasın eşiğine gelen General Motors (GM), Ford ve Chrysler'in CEO'ları 25 milyar dolarlık yardım için ABD Kongresi'ni ikna etmeye özel jetleriyle gitmiş ve ülkede büyük tartışma konusu olmuşlardı.

Bırakın jeti, artık işe trenle gidip geliyoruz CEO'lar bir sonraki toplantıya özel araçlarıyla gitmek zorunda kalmıştı. Krizin ardından uzun bir süre sonra Türk gazetecilerle Detroit'teki genel merkezlerinde bir araya gelen Ford Motor Amerika Başkanı Mark Fields, aldıkları tasarruf tedbirlerini anlattı. Fields, Amerikalı CEO'ların özel uçakları bıraktıklarını anlatarak, "Artık işe gidiş dönüşlerde bile trene biniyoruz." dedi. Fields, krizden önce stoklarda ve global yapılanmaya giderek az etkilenme sağladıklarını açıkladı. 2010 yılında otomotiv satışlarının artacağına dikkat çeken Fields, küresel talepler gerektirirse Ford Otosan'a yeni görev verebileceklerini de belirtti. Mark Fields, Amerika pazarına giren Transit Connect'in nasıl avantajlar sağladığını anlattı. Müşteri memnuniyeti araştırmalarında Connect'in olumlu izlenimler aldığını açıklayan Fields, onlarca eyaletten talep geldiğini vurguladı. Connect'in krizin sonucu olarak mı pazara sokulduğu sorusu üzerine Fields, "Transit Connect projesinin Amerika'da başlamasına ekonomik koşullardan bağımsız olarak karar verdik. Bu proje yaklaşık 4 yıl önce gündeme geldi. Stratejik çalışmalara başladığımızda, bir yandan artan petrol fiyatı ile, Amerikan piyasasında benzeri olmayan bu ürünün çok ilginç ve rakipsiz olacağını gördük." şeklinde cevap verdi. Connect'in 'One Ford' stratejisinin bir ürünü olduğunu hatırlatan Fields, küresel ekonomi gerektirirse, "Türkiye'de her türlü projeyi destekleriz." diyor. Fields, ayrıca Connect Taksi uygulamasıyla önlerine büyük fırsatların çıkacağına da işaret etti. Fields, Toyota'nın başına gelen araç geri çağırma olaylarının Ford'un başına gelmesi halinde nasıl hareket edeceklerinin sorulması üzerine, "Ford'un krizler için hazırlanmış planları var. Müşteriler için en iyi olanı seçerdik." şeklinde ifadelerle konuyu geçiştirdi. Krize stok itibarıyla rakiplerinden iyi durumda yakalandıklarına dikkat çeken Fields, ürün ve finansal olarak kriz için planları olduğunu, bu plan doğrultusunda hareket ederek krizi en az zararla atlattıklarını vurguladı. Krizden çıkış yavaş yavaş olacak Ekonominin krizden yavaş yavaş çıktığına dikkat çeken Fields, "Amerikan ekonomisinde bir iyileşme trendi var. Tüketici beklentilerinde de olumluya gidiş mevcut. Amerikan ekonomisi ve otomotiv pazarında yavaş yavaş bir iyileşme bekleniyor. Bu yıl için Amerika'da 11,5-12,5 milyon araç satışını bekliyoruz. Asya Pasifik pazarlarında Çin'in liderliğinde gelişmenin devam edeceğini umut ediyoruz. Avrupa'da ise 13,5-14,5 milyon seviyelerinde bir pazar bekliyoruz. Bu 2009'a göre bir küçülme ifade ediyor, ama bunun Batı Avrupa kaynaklı olduğunun altını çizmek gerekiyor." ifadeleriyle piyasa hedeflerini açıkladı. ZAMAN

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)