E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaVadeli İşlem BorsasıVOB, İMKB'de halka açılmak istiyor---

VOB, İMKB'de halka açılmak istiyor

VOB, İMKB'de halka açılmak istiyor
03 Mart 2011 - 20:10 borsagundem.com

VOB’da İMKB’nin payının artırılmasına İzmir Ticaret Borsası direniyor. İTB, VOB’u halk arz etme önerisi ile sürpriz çıkış yaptı

Türkiye Borsası Projesi'nin ilk adımlarından biri olarak görülen VOB’da İMKB’nin payının artırılmasına İzmir Ticaret Borsası (İTB) direniyor. İMKB’nin payının artırılmasına karşı çıkan İTB, VOB’u halk arz etme önerisi ile sürpriz çıkış yaptı

İzmir Ticaret Borsası (İTB) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası’nda (VOB) sahip olduğu payların azaltılmasına karşı direniyor.

Ekonomi yönetimi ve Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye’deki üç büyük borsası birleştirmeyi amaçlayan “Türkiye Borsası” projesinin ilk ve en önemli adımı olarak VOB’da İMKB’nin payının arttırılmasına çalışıyor. VOB’da yüzde 18 payı bulunan İMKB’nin payının yüzde 40’a çıkarılması amaçlanıyor. Ancak SPK, TOBB ve İTB yetkileri arasında yapılan görüşmelerden bir sonuç çıkmadı. TOBB ve İTB, İMKB’nin payının artırılmasına karşı çıkarken halk arz önerisini masaya koydu. VOB’u halka açmayı öneren İTB, İMKB’nin bu yolla hisse alımına gitmesini öneriyor. Buna karşın SPK, sermaye artırımı yoluyla İMKB’nin payının artırılmasını istiyor.

Son pazarlık 8 Mart'ta

Konuya yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre ilk görüşmeler sonuçsuz kalsa da pazarlık önümüzdeki günlerde de devam edecek Görüşmelere, 8 Mart’ta İMKB’de yapılacak bir toplantı ile devam edilmesi bekleniyor. Hatırlanacağı gibi SPK Başkanı Vedat Akgiray, “15 Mart’a kadar sonuç alamazsak, opsiyonlar için İMKB ile yola devam edeceğiz” demişti.
VOB’un ORTAKLIK YAPISI

Hissedar Payı (%)

TOBB 25
İMKB 18
İTB 17
Yapı Kredi Bankası 6
Garanti Bankası 6
Akbank 6
Vakıf Yatırım Menkul Değ. 6
İş Yatırım 6
TSPAKB 6
Takasbank 3
TSKB 1

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)