E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıVİOP'da veri akışı yoğun bir gün bekleniyor---

VİOP'da veri akışı yoğun bir gün bekleniyor

VİOP'da veri akışı yoğun bir gün bekleniyor
23 Aralık 2014 - 08:52 borsagundem.com

Borsa İstanbul VİOP'da gözler ABD verilerinde..

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan VİOP raporu:
   
"VİOP 30 Kontratı: Küresel Piyasalarda İyimserlik Devam Etti... 

Gözler ABD Verilerinde... 
   
Dün  haftanın ilk işlem gününde küresel borsalarda iyimser havanın devam ettiği görüldü. Avrupa borsaları Cuma günü verdiği kısa bir aradan sonra yükselmeye devam ederken, ABD borsaları da yükselmeye devam etti. ABD tarafında Chicago FED Aktivite endeksi beklenti üzerindeyken, konut satışları beklenti aşağısında kaldı.  Beklenti aşağısında kalan ABD konut satışları verilerine rağmen ABD endeksleri yükselirken, gelişmekte olan ülke para birimlerinde sınırlı yükselişler görüldü. 
   
Yurt içinde ise yurt dışına paralel yatay pozitif açılış sonrası gün boyu pozitif eğilim devam etti. Bu kapsam da VİOP 30 kontratı yüzde 1,71 değer kazanarak günü 105.725 seviyesinden kapattı. Yurt içi piyasalarda veri akışı sakinken gün boyu iyimserlik devam etti. USDTRY paritesinde  görülen yükselişler satışlarla karşılaştı.
   
Bugün İngiltere 3. Çeyrek büyüme verisi, ABD tarafında ise dayanıklı tüketim malı siparişleri, Michigan Tüketici Güven Endeksi, konut satışları ve PCE Enflasyonu verileri izlenecektir. Özellikle PCE Enflasyonu ve beklentisi yüzde 4,3 olan 3. Çeyrek büyüme verisi ön plana çıkmaktadır. Zira bu verilerin beklenenden yüksel gelmesi USD'de yükselişe, gelişmekte olan ülke para birimleri ve borsalarında satışlara sebebiyet verebileceği gözden kaçmamalıdır.
   
Teknik açıdan ise kontrat 105.000  seviyesini yukarı yönlü kırmıştır. Kontratın bu seviye üzerinde tutunmaya devam etmesi durumunda 106.500 ve 108.000 seviyeleri hedeflenebilir. Özellikle ABD verilerinin etkisiyle 105.000 desteğinin aşağı yönlü kırılması durumunda ise 103.500 desteği hedeflenebilir. Kontratta eğilim yukarı yönlü olmakla beraber , 105.000 desteği dikkatle izlenmeli.

VİOP Altın Kontratı: Veri Akışı Oldukça Yoğun...

Gün boyunca sakin seyretmiş olan altının dün akşam saatlerinde gelen satışlarla sert gerilediğini gördük. Akşam saatlerinde Suudi Petrol Bakanı'nın açıklamaları sonrası petrolde görülen düşüşün dolaylı etkisi, ayrıca bugün açıklanacak önemli veriler öncesinde son 8 yılın en yüksek seviyelerinde olan dolar endeksinin altın kontratını aşağı yönlü baskıladığını gördük.
   
Bugün ABD'de veri akışı oldukça önemli olmakla birlikte dayanıklı tüketim malı siparişleri, Michigan tüketici güven endeksi, konut satışları ve PCE enflasyonu verileri izlenecektir. Özellikle PCE enflasyonu ve beklentisi yüzde 4,3 olan 3. çeyrek büyüme verisi ön plana çıkmaktadır. Zira bu verilerin beklenenden yüksek gelmesi dolarda yükselişe ve altında düşüşe sebebiyet verebilir.
   
Kontratta aşağı yönlü eğilim devam etmektedir. Kontratın 1187 desteğini aşağı yönlü kırması durumunda  1180 ve 1160 seviyeleri destek seviyeleri olarak izlenebilir. Kontratın 1187 desteği üzerinde tutunması durumunda 1200 seviyesi izlenmelidir. Kontratta anlamlı bir yükseliş görülmesi için ABD veri akışı ile beraber  1200 direncinin yukarı yönlü kırılması gerekmektedir.

VİOP USDTRY Kontratı: Gözler ABD Verilerinde....

ABD tarafında Chicago FED aktivite endeksi beklenti üzerindeyken, konut satışları beklenti aşağısında kaldı. Gün içerisinde yurt içinde iyimser bir hava olmakla beraber USDTRY kontratında görülen  yükselişlerin satışlarla karşılaştığını gördük. Bu kapsamda parite sınırlı olsa da geriledi.

Bugün ABD'de veri akışı oldukça önemli olmakla birlikte dayanıklı tüketim malı siparişleri, Michigan tüketici güven endeksi, konut satışları ve PCE enflasyonu verileri izlenecektir. Özellikle PCE enflasyonu ve beklentisi yüzde 4,3 olan 3. çeyrek büyüme verisi ön plana çıkmaktadır. Zira bu verilerin beklenenden yüksek gelmesi dolarda yükselişe, gelişmekte olan ülke para birimlerinde satışlara sebebiyet verebilir.
   
Teknik açıdan kontratı  2.3200 desteğini aşağı yönlü kırması durumunda 2.3040 seviyesini, 2.3200 üzerinde ise 2.3300 ve 2.3400  dirençlerini hedeflemesi beklenebilir. 2.3200 seviyesi izlenmelidir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)