E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıVİOP'da sözleşmeler verilere nasıl tepki verecek---

VİOP'da sözleşmeler verilere nasıl tepki verecek

VİOP'da sözleşmeler verilere nasıl tepki verecek
03 Temmuz 2014 - 08:43 borsagundem.com

Bugün yurt içinde TÜFE verileri yanı sıra ABD tarafında tarım dışı istihdam, işsizlik oranı, ISM hizmet endeksi verileri izlenecek

 ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan VİOP raporu:
   
"VIOP 30: 95.000 Üzerinde Tutundu…   

Dün İngiltere'de yapı PMI ve konut fiyatları beklentiden yüksek gelirken, Euro Bölgesi ÜFE ve 1. çeyrek GSYH büyüme verisi beklentilere paralel geldi. ABD tarafında ise özel sektör tarım dışı istihdam verisi 281 bin ile 200 bin olan beklentiden yüksek gelirken, fabrika siparişleri yüzde -0,5 ile beklenti aşağısında kaldı. Avrupa borsaları gün boyu kazançlı seyir etmek ile beraber beklenenden yüksek ABD özel sektör tarım dışı istihdam verisi ile satışlarla karşılaştı ve karışık bir seyir izledi. ABD tarafında ise ılımlı pozitif seyir hakimdi.
   
Yurt içi piyasalar ise dünya endekslerinden negatif ayrışmaya devam etti. Siyasi belirsizliklerin tekrar ortaya çıkması yanı sıra Türkiye etrafındaki jeopolitik riskler BİST endekslerinin zayıf seyretmesine sebep oldu. Bu kapsamda BİST endeksleri gerilerken, VİOP 30 kontratı yüzde 0,05 değer kaybederek günü 95.450 seviyesinden kapattı.
   
Bugün yurt içinde TÜFE verileri izlenecektir. Aylık bazda beklentisi yüzde -0,03, yıllık beklentisi ise yüzde 8,80 olan TÜFE verileri, yanı sıra ABD tarafında tarım dışı istihdam, işsizlik oranı, ISM hizmet endeksi verileri izlenecektir. Euro Bölgesi'nde ise Avrupa Merkez Bankası (AMB) faiz kararları , Draghi konuşması, Euro Bölgesi, Almanya, Fransa  hizmet PMI verileri izlenecektir. Bugün veri akışı açısından oldukça yoğundur.
   
Teknik açıdan kontrat 95.000 desteğini test etse de aşağısında kalamamıştır. Kontratın 95.000 desteği üzerinde kalması olumludur, kontratın 95.000 desteği üzerinde tutunması durumunda 95.750 ve 96,300 seviyeleri hedeflenebilir. Kontratın 95.000 desteğini aşağı yönlü kırması durumunda ise 93.400 seviyesi hedeflenebilir.

VIOP USDTRY Kontratı: Enflasyon Verileri Önemli…
    

Güne gevşeme eğiliminde başlayan USDTRY kontratı, ABD verileri sonrasında yönünü yukarı çevirdi. Dün ABD'de ADP tarım dışı istihdam değişimi piyasa beklentisi olan 205 binin üzerinde 281 bin olarak açıklandı. Fabrika siparişleri ise beklentinin aksine yüzde 0,5 geriledi. Akşam saatlerinde seans kapandıktan sonra ise FED Başkanı Janet Yellen'ın konuşması izlendi. Yellen, faiz oranlarının finansal istikrar endişeleriyle değiştirilmemesi gerektiğini, faiz oranlarıyla oynamanın enflasyon ve istihdamda kötü etki yaratabileceğini söyledi. 
   
Bugün Türkiye'de Haziran ayı enflasyon rakamları açıklanacak. Haziran ayında TÜFE'nin yüzde 8,80 olması beklenirken, aylık enflasyon ise yüzde 0,03 olarak beklenmektedir. ABD'de ise 215 bin beklenen Haziran ayı tarım dışı istihdam verisi ve yüzde 6,3 beklenen işsizlik oranı verileri izlenecek. İşsizlik başvuruları, ticaret dengesi, hizmet PMI ve ISM hizmet endeksi diğer izlenecek veriler olacak.    

Kontratın bugün 2.1590 seviyesi üzerinde tutunması durumunda 2.1630 ve 2.1700 seviyelerinin hedeflenmesi, kontratın 2.1590 seviyesinden gerilemesi durumunda ise 2.1500 desteğini hedeflemesi beklenebilir.

VIOP Altın Kontratı: Güçlü Seyrine Devam Ediyor…

Dün ABD'de ADP tarım dışı istihdam değişimi piyasa beklentisi olan 205 binin üzerinde 281 bin olarak açıklandı. Fabrika siparişleri ise beklentinin aksine yüzde 0,5 geriledi. Akşam saatlerinde seans kapandıktan sonra ise FED Başkanı Janet Yellen'ın konuşması izlendi. Yellen, faiz oranlarının finansal istikrar endişeleriyle değiştirilmemesi gerektiğini, faiz oranlarıyla oynamanın enflasyon ve istihdamda kötü etki yaratabileceğini söyledi.  Bu kapsamda spot altın fiyatları dalgalanmalar yaşasa da, yukarı yönlü eğilimini korudu. Altın kontratı da günü yatay kapattı.
   
Bugün ABD'de 215 bin beklenen Haziran ayı tarım dışı istihdam verisi ve yüzde 6,3 beklenen işsizlik oranı verileri izlenecek. İşsizlik başvuruları, ticaret dengesi, hizmet PMI ve ISM hizmet endeksi diğer izlenecek veriler olacak. 
   
Kontratta yukarı yönlü eğilim devam etmektedir. Kontratın 1330 desteği üzerinde tutunması önemlidir. Kontratın bu seviye üzerinde tutunması durumunda 1345 seviyesi, kontratın 1330 desteğini aşağı yönlü kırması durumunda ise 1315 seviyesi hedeflenebilir. Kontrat güçlü seyrine devam etmektedir."
ALB MENKKUL ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)