E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisVicdansızlar!---

Vicdansızlar!

Vicdansızlar!
15 Ekim 2012 - 07:25 borsagundem.com

Üç kuruş daha fazla kazanmak için çocuklarımızın geleceğini çaldılar! Borsada da var bu vicdansızlardan!

Depreme karşı güçlendirilen okullarda büyük bir yolsuzluk olayı yaşandı. İstanbul'da 11 okulun "depreme karşı güçlendirme" ihalesini kazanan firma, işi taşerona verdi. 2 işçi, “Vicdan azabı duyduk” diyerek şikâyette bulundu. Habertürk gazetesinin ortaya çıkardığı yolsuzluk olayı İstanbul İl Özel İdaresi, Beşiktaş, Şişli, Ümraniye ve Beykoz ilçelerinde bulunan 11 okulun “depreme karşı güçlendirilmesi çalışması” için 21 Mayıs ve 28 Mayıs 2010 tarihlerinde ihaleye çıkmasıyla başlıyor. 2 ihaleyi de 8 milyon lira bedelle Özsoy İnşaat ve Enerji Sanayi firması kazandı. Firma, işi taşeron İrikmen Yapı İnşaat’a verdi. Okulların depreme karşı güçlendirilme çalışmaları, taahhüt edilen tarihte bitirildi. Ancak taşeron firmada çalışan kalorifer ve su tesisatçıları Arif Yaman ile Cemal Savaşer, 17 Haziran 2012’de savcılığa suç duyurusunda bulundu. Taşeron firmaya bağlı olarak çalışan 2 işçi, okullarda tesisat ve kalorifer işlerinin kendilerine yaptırıldığını belirterek vicdan azabı duyduklarını anlattı. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, 2’si firma yetkilisi, 2’si mühendis toplam 7 kişi hakkında “edimin ifasına fesat karıştırma” suçundan 3 yıldan 7 yıla kadar hapis istendi. 
BORSADAKİ VİCDANSIZLAR
Borsada ahlaki olmayan vicdanları sızlatan işlemlerin sayısında önemli bir artış yaşanıyor. Binlerce yatırımcı çoluk çocuğunun geleceğini, ev almak için biriktirdiği parayı ya da emekli ikramiyesini borsadaki vicdansızlara kaptırıyor! Sermaye piyasalarının geleceğini yok eden ve yatırımcıların borsaya küsmesine neden olan birkaç vicdansıza ne zaman dur denilecek bilinmiyor!
İŞTE O 11 OKUL
BEŞİKTAŞ
* Atatürk Anadolu Lisesi
* Ziya Kalkavan Denizcilik Lisesi
* 100. Yıl Mustafa Kemal İlköğretim Okulu
ŞİŞLİ
* Endüstri Meslek Lisesi
ATAŞEHİR
* Ataşehir Sosyal Meskenler İlköğretim Okulu
BEYKOZ
* Fatin Hoca İlköğretim Okulu
* Güzelcehisar İlköğretim Okulu
ÜMRANİYE
* Pınarbaşı İlköğretim Okulu
* Ahmet Yavuz İlköğretim Okulu
* Mehmet Ali Yılmaz İlköğretim Okulu
* Atakent Lisesi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)