E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizVeri akışı endeksi etkileyecek---

Veri akışı endeksi etkileyecek

Veri akışı endeksi etkileyecek
15 Temmuz 2014 - 09:08 borsagundem.com

Bugün yurtiçi ve yurtdışı piyasalardaki veri akışı endeksleri etkileyebilir

"Yoğun haftanın ilk işlem gününde BIST 100 endeksinde olumlu hava hakimdi. Bugün gözler Yellen’ın konuşmasında olacak..
BIST 100 endeksi dün 80.695-79.669 seviyeleri arasında işlem görerek günü yüzde 1.58 değer kazanarak 80.621 seviyesinden kapattı. Bankacılık endeksi yüzde 3.03 değer kazanırken, sanayi endeksi ise yüzde 0.09 değer kaybetti.
Dün Euro Bölgesi’nde aylık bazda yüzde 1.2 azalması beklenen Euro Bölgesi sanayi üretimi verisi yüzde 1.1 azaldı. Euro Bölgesi sanayi üretimi yıllık bazda yüzde 0.5 açıklanarak beklentilere paralel geldi. Dün akşam saatlerinde Avrupa Merkez Bankası Mario Draghi’nin Avrupa Parlamentosu konuşması yakından takip edildi. Merkez bankasının politikalarına ve gelecek zamanlarda yapılması ihtimal hamlelere ilişkin olarak sinyallerin yakalanmaya çalışıldığı konuşmada dikkat çeken satır başları şu şekilde sıralandı. Büyümeye dikkat çeken Draghi konuşmasında  iç talep destekli olarak büyümenin devam ettiğini ve 2. Çeyrekte de ılımlı toparlanmanın sürdüğünü ancak enflasyonun halen çok düşük düzeyde olduğunu belirtti. Enflasyonun önümüzdeki aylarda da düşüş kalacağını  enflasyonun uzun süre düşüş kalmasına paralel olarak faiz oranlarının da uzun bir süre boyunca düşük kalacağı ifadelerini 
ekleyen Draghi ekonomiye ilişkin olarak bankanın her türlü müdahaleyi yapmaya hazır olduğunu da belirtti. Haftanın ilk işlem gününde güne yükseliş ile başlayan Avrupa borsaları hisse bazlı hareketlerin de etkisiyle günü pozitif tamamladı. Bugün Euro Bölgesi’nde İtalya TÜFE ile Almanya ve Euro Bölgesi ZEW ekonomik güven endeksleri verileri takip edilecek. Bugün Avrupa’da takibe konu olan bir diğer önemli gündem maddeleri için gözümüz İngiltere’de olacak. İngiltere’de TÜFE ve İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney’nin açıklamaları izlenecek. Özellikle Carney’nin İngiltere ekonomisine ve gelecek dönem 
BOE faizlerine yönelik görüşleri dikkatle takip edilecek.
ABD için de yoğun ve kritik bir haftaya başlarken, haftanın ilk işlem gününde bilanço sezonunun yakından takip edildiği ABD borsalarında beklentilerin üzerinde açıklanan kar rakamları nedeniyle hisse bazlı hareketler etkili olurken yükseliş seyrinin hakim olduğu 
ABD borsaları günü pozitif tamamladı. Bugün ABD’de perakende satışlar ve FED Başkanı Janet Yellen’in açıklamaları izlenecek. Özellikle FED Başkanı Yellen konuşması piyasaların seyrinde etkili olacağından önem arz etmektedir. Yellen’in konuşmasında önümüzdeki dönem FED faizi ile ilgili yapacağı açıklamalar merak konusu olacak.
Asya tarafına baktığımızda FED Başkanı Yellen’ın konuşması öncesinde Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) para politikasında değişikliğe gitmemesinin etkisiyle Asya’da bu sabah endekslerde pozitif seyir görülüyor.
Yurt içine baktığımızda ise yurt dışına paralel olarak, yurt içinde de oldukça kritik ve yoğun bir haftaya girerken haftanın ilk işlem gününde bu hafta yurt içinde açıklanacak olan faiz oranı kararına ilişkin faiz indirimi beklentilerinin etkisiyle BIST 100 endeksi gün boyu olumlu havasını korudu. Güne pozitif seyir ile başlayan BIST 100 endeksi geçtiğimiz haftalarda konuşulan teknik ve psikolojik direnç seviyesini yukarı yönlü kırarak günü 80.621 seviyesinde tamamladı. Bugün yurt içinde işsizlik oranı ve bütçe dengesi takip edilecek.
Teknik olarak bugün için endeksin 80.500 seviyesi üzerinde tutunması  önem arz etmektedir. Endeksin 80.500 seviyesi üzerinde tutunması durumunda yukarı yönlü hareketlerin görülebileceği ve 82.000 seviyesinin hedeflenebileceğini söylemek mümkün olabilir. Endeksin 80.500 seviyesinden gevşeme göstermesi durumunda ise 80.000 ve 79.500 
seviyeleri destek seviyeleri olarak izlenebilir. Bugün yurt içinde ve yurt dışından veri akışı yoğun bir gün olmakla birlikte haber akışı endeksin seyrinde etkili  olacağından dikkatle takip edilecektir."

ALB Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)