E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinVeliahtlar birleşti film çekiyor---

Veliahtlar birleşti film çekiyor

Veliahtlar birleşti film çekiyor
03 Mayıs 2014 - 06:14 borsaningundemi.com

İstanbul’un ünlü ailelerinin genç üyeleri kafa kafaya verip ‘film’ işine girdi. Gençlerin sermaye koyduğu ‘Panzehir’ 9 Mayıs’ta perdeye çıkıyor

Ünlü ailelerin genç yatırımcı çocuklarının destek verdiği Panzehir adlı film, 9 Mayıs’ta gösterime giriyor. Gülman, Hatipoğlu, Kosif, Uyar ve Acar ailelerinin genç üyelerinin hedefi, gençleri desteklemek ve bir sinema fonu kurmak.

Duygu Erdoğan'ın Milliyet'teki haberine göre Polat Gülman, Burak Hatipoğlu, Sinan-Cihan Kosif ve Emir Uyar; Doruk Acar’ın Prime Yatırım Holding’le ortak olduğu Insignia Film Yapım’ın desteklediği Panzehir filminde biraraya geldi. 700 bin dolarlık film bütçesinin yüzde 60’ını Insignia, yüzde 40’ını da gençler sağladı. Gençler ayrıca şirketlerine ait mekan, araç ve evlerinin de film için kullanılmasına izin verdiler. Genç ortaklar, film ve sinema sektörüne yönelik melek yatırımcılık girişimlerini anlattı.

Doruk Acar, bireysel olarak desteklediği Alper Çağlar yönetimindeki Dağ filminin ardından fikri olan gençlerin finansmana olan erişimlerinin çok zor olduğunu farkettiğini belirtiyor. “Oysa anlatılacak bir dolu hikaye var” diyen Acar şöyle devam ediyor:

“Kamera arkasında da yetenekli başarılı, Avrupalı benzerlerine göre iyi bir ekip var, talep kısmında ise 2005 yılında 27 milyon bilet satılmış, bugün 54 milyon, ciro olarak da artmış durumda. İşin yurtdışı gelir tarafında da dizilerde olduğu gibi bir potansiyel var. Bireysel olarak kime söyleseniz, bir şekilde melek yatırımcılıkla ilgilenenlerin hepsi bununla ilgileniyor fakat ortada bir model yoktu ve ortaya inşaat işlerinde olduğu gibi bir yapı çıktı, her proje için süreli bir adi ortaklık yapıp anlaşıp satıyorsunuz. Aslında panzehirde bunu da denemiş olduk. Böyle özel bir fon gibi oldu.”

MACERA DA VAR SANAT DA

Acar, filmlerde Türkiye’yi tanıtma imkanı olan yapımlara daha fazla önem verdiklerini söyleyerek, bir macera filmi olan Panzehir’den sonra sanat filmiyle devam edeceklerini vurguluyor. Gişe Memuru’nun yönetmeni Tolga Karaçelik’in yeni filmine destek sağladıklarını belirten Acar, “Çekimi bitti, adı Sarmaşık. Üçüncüsü romantik komedi, bütçesini oturtmaya çalışıyoruz, pişme aşamasında” diyor.

"MELEK YATIRIMCIYIZ"

Burak Hatipoğlu, bu işe girmeden önce de ailelerinden bağımsız olarak melek yatırımcılık modeline destek vermeye çalıştıklarını söylüyor. Hatipoğlu, “Bir melek yatırımcılık merakımız var, bununla ilgili toplantılarda da birlikte bulunduk, bu projeyi inceleyip bakıp, girdik, gelecek de gördük. Nerdeyse çocukluk arkadaşı olduğumuz için zaten birbirimizi iyi tanıyoruz. Bir kuruş bile yatırmasaydık gerçekten filme gitmek isterdik, tekniği de çok iyi, çekimi de” diyor.

"SİNEMAYI SEVİYORUZ"

Sektörde film sayısı ve izleyici sayısının artmasının olumlu bir görüş oluşturduğunu kaydeden Polat Gülman, “İçine girince ve öğrendikçe daha fazla saygı duyuyorsunuz. İlgiyle peşinden gidiyoruz ve devam etmek istiyoruz. Çekimleri, oyunculukları, efektleri, hikayesi çok iyi oldu, İstanbul zaten doğal bir plato. Bir sonraki film için yatırımımızı belirleyecek, ciddi bir tanınırlık getirecek. Motivasyon, özgüven verecek” diyor.

SENARYO İÇİN DANIŞMA KURULU 

Bir yıl içinde Insignia’ya 100’ün üzerinde proje için başvuru yapıldı. Acar, “Bize herkes ulaşabiliyor, web sitemize bakmaları yeterli” diyor. Senaryo ve teknik kısımları danışmak için yurtiçinden ve yurtdışından akademik ve alaylı 15-20 kişiden danışma desteği aldıklarını söyleyen Acar, bütçe ve çalışmalara ise kendilerinin baktığını anlatıyor. Dağıtımını Warner Bros’un yapacağı Panzehir’in 6 Mayıs’ta galası var, Zorlu AVM’deki tüm sinemalar 1500 kişinin katılacağı gala için hazır olacak. Film aynı anda 6 ülkede, 130 salonda gösterilecek.

"EĞLENCE FONUNA DÖNÜŞEBİLİR"

Doruk Acar, iyi ve başarılı birkaç filmden sonra yatırımı bir eğlence fonuna dönüştürmek istediklerini dile getirerek, “O zaman işin içine stüdyo, kostüm, makyaj, görsel efekt stüdyoları gibi alanlar, belki daha sonra uzun metrajlı filmlerin yanısıra format, dizi, hatta biraz daha uzatıp müzik de koyabilirsiniz, tabii fonun boyutuyla da ilgili. Türkiye’de plato yapmaya uygun çok alan var, sanata yatkın pek çok insan var. Yabancı fonları da bekliyoruz, yatırımlarına açığız. Türkiye’de bu işleri yapmak zor, teşviklerin artması ve bürokrasinin azaltılması faydalı olacaktır* diyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)