E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemVatandaşın yüzde 94'ü doğal gaz aramaya devam dedi---

Vatandaşın yüzde 94'ü doğal gaz aramaya devam dedi

Vatandaşın yüzde 94'ü doğal gaz aramaya devam dedi
27 Ağustos 2020 - 14:43 borsagundem.com

Türkiye Karadeniz açıklarında doğal gaz bulmuştu. Keşif sonucu vatandaşın nabzının yoklandığı bir araştırma gerçekleştirildi. Elde edilen araştırmaya göre katılanların yüzde 94'ünün, doğal gaz aramaya devam etmesini istediği sonucu ortaya çıktı.

Türkiye, Sakarya Gaz Sahası Tuna 1 bloğunda gerçekleştirdiği sondaj çalışmaları sonucu 320 milyar metreküplük doğal gaz rezervine ulaştı. Areda Survey PBDP'si, Türkiye'nin doğal gaz keşfine ilişkin, 3 bin 717 kişinin katılımıyla bir araştırma gerçekleştirdi.

Araştırmaya katılanların yüzde 94'ü, Türkiye'nin Akdeniz ve Karadeniz'de doğal gaz aramaya devam etmesini istiyor. Katılımcıların yalnızca yüzde 6'sı tercihini 'etmemeliyiz' yanıtından yana kullanıldı.

3 bin 717 kişinin katılımıyla sonuçlanan Karadeniz'de doğal gaz Keşif Araştırması, 22-24 Ağustos tarihleri arasında Areda Survey PBDP'si kullanılarak kantatif araştırma yöntemlerinden CAWI ile gerçekleşti.

15 Temmuz sonrası etkili adımlar
Türkiye'nin 15 Temmuz sonrası hem askeri faaliyetlerde hem de doğal kaynak aramalarında daha etkili olup olmadığı da sorulduğu araştırmada, katılımcıların yüzde 60'ı, 'daha etkili adımlar atılıyor' yanıtı verdi. Soruya 'değişen bir şey olmadı' yanıtını verenlerin oranı yüzde 14.3'te kalırken, 'daha etkisiz adımlar atılıyor' diyenlerin oranı ise yüzde 25.7.

Yüzde 60.4 ‘hükumetin başarısı’ dedi
Ankete katılanlara yöneltilen "Karadeniz'de doğal gaz rezervi keşfedilmesi sizce hükumetin bir başarısı mıdır" sorusuna yüzde 60.4 oranında evet yanıtı verildi. Aynı soruya hayır diyenlerin oranı yüzde 32 olurken, kısmen başarılı bulanların oranı yüzde 7.6 olarak verilere yansıdı. Ayrıca "Karadeniz'de keşfedilen doğal gaz Türkiye için bir bağımsızlık simgesi midir?" sorusuna evet diyenlerin oranı yüzde 54 olurken, hayır şeklinde yanıtlayanların oranı yüzde 35.9 kısmen diyenlerin oranı ise yüzde 10.1. 

‘Avrupalılar engellemek isteyecek’
Araştırmada yer alan, "Avrupa ülkelerinin, keşfedilen doğal gazı kullanmamızı engellemek isteyeceklerini" belirtenlerin oranı yüzde 66.9 oldu. Katılımcıların yüzde 52.5'i Türkiye ekonomisinin geleceğinden umutlu olduğunu ifade ederken, yüzde 15.1'i "değişen hiçbir şey olmayacak" dedi. Yüzde 32.4'ü ise ekonominin daha kötü olacağını savundu.

‘Artık daha başarılıyız’
Doğal gaz ve petrol aramalarının tamamen milli ve yerli imkanlarla ve Türk mühendislerle yapılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Sorusuna 'geçmişe göre çok daha başarılıyız' şeklinde yanıt verenlerin oranı yüzde 76 olurken, değişen bir şey olmadı diyenlerin oranı yüzde 18'de kaldı. Ülkemizi geçmişe göre daha başarısız bulanların oranı ise yüzde 5.9.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yorumcu27 Ağustos 2020 23:23

    vatanimizin, vatandasimizin yuzde 94 vatansevermis. allaha sukurler olsun. 

  • AkTorol Ahmet Ötzbir27 Ağustos 2020 20:58

    Memleketin fabrikalarını satıp, arsa arazilerini satıp yönetmektense... heryerye betonlar dikip, avm ler dikmektense. parsel parsel oarası burası ile uğraşmaktansa, sabahlara kadar petrol arayın, maden arayın. keşke devlet kitlerisi satmak yerine, üzerine bu maden arama işlerini yapsa idiniz. memleketin enerjisi nerelere harcandı bi düşünüyorum. ergenekon, balyol, gezi, din tartışması, feto ve benzeri tarikatların 30 ağustos yemek repsensiyonları, alkol du, ayyaştı, Atatürktü.  vb. vb.  demek ki milletin şamaarı lazımış, yediler seçimlerder tokatı, büyük şehirler gitti elden, 18 yıld ayapmadıklarını 1 aydır yapmaya başladılar. Her m3 ün nereye gittiğini gösteren kayıtlar tutulur. cebimize 5 kuruş KAR görmedik daha. 

  • AHMET ÖZBİR27 Ağustos 2020 20:04

    TABİİ GAZ'ı aramaya devam inşallah, YATMAYA KATLANAMAM hiçbir şartta, çünkü TÜRK ÇALIŞIR, GAZ'A KAVUŞUR. İstemeyğzcü tayfa ise YAN GELİP YATAR. Çünkü öyle yetiştirmişler; "ALİ YAT, UYU, TEKRAR YAT."

  • muck27 Ağustos 2020 21:00

    geçmişte muhterem hoca efendin içinde çok yazdın. Onlar terör örgütü olunca kendini kurtarmaya sözde koyu koyun taklidi yapıyorsun. Hesap vakti bu dünyada gelecek. Öteki dünyaya Allah katına havale etmez bu millet. Sen demler... 2023 finish... " TV lerde, gazetelerde aklanan siyasiler değil, "Hesap soran milletine, hesap veren bir siyasi yönetim istiyoruz.

  • GENGHIS27 Ağustos 2020 15:29

    ne aptalca bir soru.

  • Fhr27 Ağustos 2020 15:01

    Zafer bayramını kutladığımız şu günlerde maalesef düşmanın %6 sını içeride bıraktığımızı da öğrenmiş olduk

  • Okie Dokie27 Ağustos 2020 14:56

    100 kişiye sorup sonra 85 milyonun %94'ü evet dedi diye algı yapmak...

  • Vb27 Ağustos 2020 22:00

    sen amerikadaki anketlerle ilgilen.... anavatanının durumu vahim

  • Aks1527 Ağustos 2020 20:03

    bu yorumlardan sizinde doğalgaz bulunmasından rahatsız olduğunuz anlaşılıyor. 

  • Hasan27 Ağustos 2020 15:13

    Günümüz medyasının işi bu yoksa kapatılır. İstersen yapma silivri soğuktur derler tehtid ederler suçun olmasa da içeri alırlar. Kötü yönetilmek başka diktatörlük başka birşey bunu hala halkın %30-40 ı anlamadı.