E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
GÜNÜN KULİSİ: SERKAN ARMAN
Vakko’da bir devir kapandı. Türk hazırgiyiminde lüksün simgesi olan markayı Vitali Hakko ile birlikte kuran kardeşi Albert Hakko, Vakko Holding’den ayrıldı.
Vakko Holding Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Albert Hakko’nun sağlığını gerekçe göstererek verdiği istifa kabul edildi. Hakko’nun yerine Vakko’da danışman olarak görev yapan eski Sabancı Holding CEO’su Hasan Güleşçi, yönetim kuruluna girdi.
2007 yılında vefat eden Vitali Hakko’nun ardından Vakko’nun ikinci kurucusu da şirket yönetimiyle yollarını ayırmış oldu. Vitali Hakko ve Albert Hakko, Vakko markasını 1938’de Vitali’nin V’sini, Albert’in A’sını alıp sonra da bunu soyadlarıyla birleştirerek oluşturmuştu.
30 Kasım’da tescil edilen Vakko Holding Yönetim Kurulu kararına göre, Cem Hakko başkanlığında toplanan yönetim kurulu, Albert Hakko’nun istifa yazısını görüşerek kabul etti. İlk genel kurulda onaya sunulmak üzere Hasan Güleşçi, Hakko’nun yerine yönetim kurulu üyesi olarak seçildi.
Dümen resmen ikinci kuşakta
Vakko’nun dümeni bundan sonra tamamen ikinci kuşağa emanet olacak. Vitali Hakko’nun oğlu Cem Hakko Vakko Yönetim Kurulu Başkanı, Albert Hakko’nun oğlu Jeff Hakko Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak göreve devam ederken, Vitali Hakko’nun ablasının oğlu Alberto Elhadef ile ‘profesyonel’ isimlerden Hasan Güleşçi ve Bülent Turan da holdingin Yönetim Kurulu Üyeleri olarak çalışacak.
Vitali Hakko’nun şapka devrimi sonrası Şen Şapka’yı kurarak başladığı girişimcilik macerası, 1938 yılında kardeşi Albert’i de yanına alarak Vakko’ya dönüştü. 1980’li yıllarda şirkette etkinliğini giderek artıran ikinci kuşaktan Cem ve Jeff Hakko, Vakko’yu giyimin yanı sıra kozmetik, aksesuar ve medya alanlarında faaliyet gösteren büyük bir holdinge dönüştürdü.
Yaklaşık son 6 yıldır Cem ve Jeff Hakko’nun yönettiği holdingde, Albert Hakko’nun yönetim kurulundan ayrılması bir devri kapatmış oldu.
Sabancı’nın ilk CEO’su ‘kurumsallaşma’ uzmanı
Vakko’nun yeni yönetim kurulu üyesi olan Hasan Güleşçi, bir süredir şirkette yönetim kurulu danışmanı olarak görev alıyordu. Sabancı Holding’in ilk CEO’su olan Güleşçi, Sabancı Holding’e kurumsallaşma yolunda önemli adımlar attıran bir isim olarak hatırlanıyor.
Orta ve lise eğitimini Tarsus Amerikan Koleji’nde, yüksek öğrenimini Manchester’da tekstil makineleri üzerine yapan Hasan Güleşçi, 1961 yılından itibaren yaklaşık 40 yıl boyunca Sabancı Holding bünyesinde çalıştı. 1985 yılında Sabancı Holding Genel Koordinatörü olan Güleşçi, Nisan 2000’de CEO’luk yapılanmasının kurulmasıyla ilk CEO oldu.
Aile şirketlerinin tercihi
Temmuz 2000’de Sabancı Holding CEO’luğundan ayrılan Güleşçi, aralarında Maya Grubu, Vakko ve Genpa’nın da olduğu şirketlere yönelik danışmanlık hizmetlerine ağırlık verdi. Özellikle kurumsallaşmak isteyen aile şirketlerine danışmanlık yapan Güleşçi, bu yıl içinde de Sabancı Holding’deki yönetim kurulu üyeliğinden ayrılmıştı. Güleşçi’nin Vakko Yönetim Kurulu Üyeliği’nin ilk genel kurulda onaylanması bekleniyor.
Milliyet
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (04:32)