E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriVakıfBank'ın aktif büyüklüğü 1,4 trilyon TL’ye ulaştı---

VakıfBank'ın aktif büyüklüğü 1,4 trilyon TL’ye ulaştı

VakıfBank'ın aktif büyüklüğü 1,4 trilyon TL’ye ulaştı
07 Kasım 2022 - 18:41 borsagundem.com

Aktif büyüklüğünü geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 80 oranında artıran VakıfBank, 2022 yılının üçüncü çeyreğinde 1,4 trilyon TL aktif büyüklüğe ulaştı.

VakıfBank (#VAKBN), 2022 yılı üçüncü çeyreğine ait finansal sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

Bankanın üçüncü çeyrek finansal sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, küresel ekonomilerde büyüme oranlarının yavaşlamasına rağmen Türkiye ekonomisinin dünya ekonomilerinden pozitif anlamda ayrıştığına dikkat çekti. “Ülkemizin güçlü büyümesindeki lokomotif sektör bankacılık olmuştur” diyen Üstünsalih, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’nin en büyük iki bankasından biri olarak müşterilerimize sunduğumuz finansal hizmetleri, her geçen gün daha da iyileştirmek adına teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyor, hızlıca uygulamaya alıyoruz. Yanı sıra ticari hayattan hane halkına kadar olan desteklerimizde hız kesmiyoruz. 2022 yılının ilk dokuz ayında da bu anlamda desteğimizi sürdürmeye devam ettik ve nakdi ve gayri nakdi krediler yoluyla ülkemiz ekonomisine sağladığımız finansman desteğini, yıllık bazda yüzde 70 artırarak 1 trilyon 42 milyar TL’ye ulaştırmayı başardık. Aynı dönemde nakdi kredilerimiz yıllık yüzde 66 artışla 794 milyar TL seviyesine çıkarken, aktif toplamımız ise yıllık yüzde 80 artışla 1,4 trilyon seviyesine yükseldi. Ayrıca son yıllarda izlediğimiz politikamızı sürdürerek ülkemiz ihracatına katkı sağlayan, üretim, yatırım ve istihdam odaklı öncelikli sektörleri ve firmaları fonlamaya devam ettik. Söz konusu firmalara kullandırdığımız krediler, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 76 oranında artarak 636 milyar TL’ye ulaştı.” 

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hadi be07 Kasım 2022 18:48

    Herkes açıkladı uncu ile kömürcü kaldı açıklayacak amma nazlandınız he koskoca holdingler açıkladı be ayaksınız??