E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Haftalık Korona virüs Tablosu "covid19.saglik.gov.tr" sitesinden açıklandı.
Buna göre, 27 Haziran-3 Temmuz'da 57 bin 113 kişinin testi pozitif çıktı, 25 kişi yaşamını yitirdi, iyileşenlerin sayısı ise 30 bin 478 oldu.
Önceki hafta vaka sayısı 26 bin 635 olarak açıklanmıştı.
Toplam 147 milyon 839 bin 557 doz aşı uygulandı
Türkiye'de ilk KOVID-19 vakasının tespit edildiği 11 Mart 2020'den bu yana görülen vaka sayısı 15 milyon 180 bin 444'e yükselirken, 99 bin 57 kişi hayatını kaybetti. Bugüne kadar uygulanan toplam aşı miktarı ise 147 milyon 839 bin 557 doza ulaştı.
18 yaş üstünde en az iki doz aşı yaptıranların oranı en yüksek 10 il Osmaniye, Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Manisa ve Zonguldak oldu.
En az iki doz aşı uygulananların oranı en düşük iller ise Şanlıurfa, Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ olarak sıralandı.
UZMANLARDAN UYARI GELDİ
Açıklanan tabloya göre vaka sayısı geçtiğimiz haftaya göre iki kat arttı. Yaşanan bu gelişmenin ardından uzmanlardan art arda uyarılar geldi.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Vaka sayılarının çok yüksek seyrettiğini ifade eden Ceyhan, şunları söyledi;
EN YÜKSEK VAKA DÖNEMİ
"KOVID-19 salgınının başından beri muhtemelen “en yüksek vaka” dönemini yaşıyoruz. BA.4 ve BA.5 varyantlarının neden olduğu 6. Dalga diğer ülkelerde de çok yüksek vaka sayılarıyla seyrediyor.
Vaka sayısında azalma dalganın sonunu gösterir, salgının sonunu göstermez. Yaşadığımız 5 dalgada da vakalar azaldığında önlemleri kaldırıp, takip eden vaka artışında şaşırmaktan vazgeçmeliyiz.
Omikron ortaya çıktığında, bunun virusun stratejik bir hamlesi olduğunu, hafif seyretmesine kanmamamız gerektiğini, önlemleri tamamen bırakmamızın telafisi zor sonuçları olacağını söyledik.
Tabi ki bir salgında hastalığın hafif seyretmesini iyi bir durumdur. Ancak bu durum vaka saptanmasını zorlaştıracağından, salgın kontrolünü güçleştirir.
Bulaşın hızlanması hem yeni varyantların ortaya çıkmasını kolaylaştırır (umalım ki daha ağır hastalık yapan bir varyant gelişmez), hem de hastalığın damar içi pıhtılaşma, kalb krizi gibi komplikasyonları belirtisiz hastalarda da görülebilir.
“ÖNLEMLER BİR MİKTAR ARTABİLİR”
Bu noktadan sonra, yetkili ağızlardan bu kadar salgın bitti, maske takmayın uyarısından sonra önlemleri artırmak, aşı yaptırmak mümkün değil. Devlet hata yapıldığını açıklarsa, önlemler bir miktar artabilir.
Ülkemize girişlerde test tekrar istenmeli, turistik otellerde asansörlerde maske takılmalı, yemek alanlarında sosyal mesafe sağlanmalıdır. Toplu taşımada ve toplantılarda maske kullanımı sağlanmalıdır.
Bireysel olarak da kapalı ve kalabalık ortamlarda, asansörlerde, toplu taşımada herkes maske kullanıyorsa cerrahi maske, kullanmıyorsa N95 maske takılmalıdır. Aşılama artırılmalı ve herkesin en az 3 doz mRNA aşısı olması için çaba sarfedilmelidir."
Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Kayıhan Pala ise şu ifadeleri kullandı;
“Başta Fransa, Yunanistan, İtalya ve Almanya olmak üzere Avrupa Birliği ülkelerinde KOVID-19 vaka ve bazılarında ölüm artışı var. Bu ülkelerle etkileşim içerisindeyiz, hızla önlem almamız gerek. Sağlık Bakanlığı sessizliğini bozmalı, hızla topluma bilgi vermeli ve önlem almalı!”
Virüsü dünyaya yayan Çin'de yeni salgın endişesi
Maymun çiçeği virüsü küresel acil durum ilan edilecek mi?
Sağlık Bakanlığı, 6 - 12 Haziran korona virüs tablosunu açıkladı
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Reis bitti dedi. Kralı gelse maske takmam.
Dünya Küreselci ve Ulusalcı tayfa tarafından bölüşülüyor, kim daha güçlü ise daha çok sömürüyor !!!
KALABALIK MEKANLARDA MASKEYE DEVAM
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (04:08)