E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlak‘Vadi’den sürprize geliyor ---

‘Vadi’den sürprize geliyor

‘Vadi’den sürprize geliyor
30 Aralık 2010 - 09:01 borsagundem.com

Ukra, 2012’de AVM alanında ünlü mimar Massimilliano Fuksas ile birlikte sürpriz yapacak

2010 yılında Han Plus, Hane Plus ve Ukra City olmak üzere üç önemli proje de 3 bin 500 konut ve 98 iş yerine imza atan Ukra İnşaat, gelecek yıl da çıtayı yüksek bir noktaya taşıdı. Konut üretimini 3 bin ile 4 bin arasında gerçekleştirmeyi düşünen firmanın bu yılki en önemli ataklarından biri de son dönemdeki sponsorluk ve reklam çalışmaları oldu. Bu doğrultuda bilinirliğini yüzde 60’lara taşıyan Ukra’nın 2011 ciro hedefi ise 400 milyon TL.
Gelecek yıl iki ya da üç civarında yeni proje geliştirmeyi planladıklarını söyleyen Ukra İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Atila Yavuz, bu projelerde yaratacakları konut sayısını ise 3 ile 4 bin civarı olarak bildirdi. Yavuz, “2011 yılında hayata geçirmeyi planladığımız projeler daha çok B gurubu tüketiciye hitap edecek. 2012 yılında ise A grubu müşteriye hitap edecek projeler geliştirme hedefindeyiz” dedi.
Gelecek yıl için AVM sürprizi
Lokasyon olarak Beylikdüzü ve Başakşehir’de yoğunlaşacakları mesajını veren Yavuz, her iki bölgenin de gelişime açık ve yaşam standartları açısından rağbet gördüğünü ifade ederek, buralarda farklı türde inşaatları olacağı sinyallerini verdi. Yavuz, “Bu ilçeler lokasyon açısından önem taşıyor. Bu nedenle yatırımlarımızı bu bölgelerde yoğunlaştırmayı planlıyoruz. Bir de 2012 yılında gerçekten ses getirecek, çok farklı vizyonu olan bir AVM yatırımı yapacağız. Bu AVM’nin projesinde ünlü mimar Massimilliano Fuksas’ın imzası olacak. Bu projemiz İstanbul’un önemli mevkilerinden birinde yapılacak” dedi.
2010’u son derece başarılı bir yıl olarak nitelendiren Atila Yavuz, yıl içindeki çalışmalarını, “Aynı zamanda pazarlama ve tanıtım çalışmalarımızı da başlattık. Han Plus, Hane Plus ve Ukra City olmak üzere üç önemli projeye imza attık” sözleriyle özetledi.
‘2011’DE TOPARLANMA SÜRECİ HIZLANIR’
Küresel ekonomik krizden en çok etkilenen sektörlerin başında gelen inşaatın geldiğini belirten Atila Yavuz, şöyle konuştu: “İnşaat sektörünün işsizliğin azalmasında önemi oldukça büyüktür. Sektörün 2011’de toparlanma ve hızlanma sürecine gireceğini düşünüyorum. Yakın gelecekte 2008 krizinin son artçı sarsıntılarının da sonlanacağını düşünüyürum.”
Konut sektörü açısından da bir değerlendirme yapan Yavuz, yakalanan olumlu havanın devam edeceği mesajını verdi.?Yavuz, şöyle konuştu: “Kredi faiz oranları sürekli düşme eğiliminde ve bu durum talebi fazlasıyla canlandırıyor. Ülkemizdeki para politikasının yansıması sektördeki yükselmeye olumlu tesir yapacaktır düşüncesindeyim. Ayrıca Türkiye genç nüfusa sahip bir ülke ve bu genç nüfusun konuta olan talebi her geçen gün artıyor. Özellikle orta sınıf konut üretiminde arz fazlası yok.”
SPONSORLUK, BİLİNİRLİĞİNİ YÜZDE 60’LARA TAŞIDI
2010 yılının Ocak ayında bilinirlik oranının yüzde 2 olarak saptayan Ukra İnşaat, çalışmalarına hız vererek televizyon programlarına ve sinema filmlerine sponsor oldu.
Kurtlar Vadisi Pusu, Ahmet Hakan’ın ‘Tarafsız Bölge’si, Gönülçelen dizisi, Müge Anlı ile Tatlı Sert isimli programlara sponsor olan Ukra, bunların ardından da ‘Av Mevsimi’ ve ‘Kurtlar Vadisi Filistin’ filmlerine sponsor oldu. Aralık ayı başında da reklam kampanyalarına ağırlık verme stratejisi doğrultusunda hareket ederek Necati Şaşmaz’ı reklam yüzü olarak kullanmaya başladı. Bütün bu çalışmalar sonunda bilinirlik oranı yüzde 60’lar düzeyine ulaştı.
25 katta 800 konut var
Şirketin 2010’da başladığı projelerden biri olan Haneplus, 25’er katlı üç blok üzerinde yükseliyor. 800 konut ve 8 işyerinden oluşan projede 7 bin 600 metrekarelik 380 araç kapasiteli otopark mevcut.
Yamamoto imzası taşıyor
Ukra İnşaat’ın gerçekleştirdiği diğer proje olan Han Plus ise geçitiğimiz günlerde yaşamını yitiren Japon Mimar Tatsuya Yamamoto imzası taşıyor. Toplam 16 kattan oluşan Han Plus ’da 90 işyeri bulunuyor.
Necati Şaşmaz rol aldı
Necati Şaşmaz’ın reklam yüzü olarak yer aldığı Ukra City projesi 2 bin 700 konuttan oluşuyor. Beylikdüzü, Esenyurt ve Büyükçekmece’nin tam ortasında yer alan Ukra City’nin yüzde 78’i yeşil alan olarak ayrıldı.

TEBERNÜŞ KİREÇCİ - MİLLİYET

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)