E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUZMANLAR BANKA BİLANÇOLARINI NASIL DEĞERLENDİRDİ?---

UZMANLAR BANKA BİLANÇOLARINI NASIL DEĞERLENDİRDİ?

UZMANLAR BANKA BİLANÇOLARINI NASIL DEĞERLENDİRDİ?
13 Kasım 2009 - 11:59 borsagundem.com

ISCTR ‘nin 3ç09 mali sonuçları beklentiler dahilinde gelirken VAKBN’nin karı beklentileri aştı. Her iki bankanın da net faiz marjları oldukça güçlü. ISCTR faaliyet giderlerini control altında tutarken bu VAKBN’de geçen yıla göre %18 oranında artış gösterdi.

VAKBN sektördeki diğer bankaların tersine kredi poortföyünü büyütmeye devam ediyor. ISCTR için AL tavsiyemizi sürdürüyoruz. Hedef fiyatımız hisse başına TL7.4. VAKBN için tavsiyemiz NÖTR ve fiyat hedefimizi gözden geçireceğiz. TCELL’in 3ç09 net karı ve VAFÖK’ü beklentler dahilinde. TCELL ile ilgili NÖTR tavsiyemizi sürdürüyoruz. THYAO’nun net karı ve VAFÖK’ü beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Şirketin 3ç09’da operasyonel karlılığındaki artış yüksek büyüme hızı ve düşük akaryakıt giderleri sayesinde devam etti. Hedef fiyatımız gözden geçirilecek. BIMAS’ın 3ç09 sonuçları beklentiler dahilinde gerçekleşti. Şirket karlı bir şekilde güçlü büyümesini devam ettirmektedir. Pozitif sürpriz yapan şirketlerden bir diğeri de TAVHL oldu. Irketin 3ç09 net karı beklentileri aştı. BANVT 3ç09’de güçlü mali performans gösterse de bu beklentiler dahilinde. DYHOL’un ise 3ç09’daki net karı beklentilerden kötü gelse de VAFÖK beklentileri aştı. Buna karşın şirketin VAFÖK marjı ne bir önceki çeyreğe göre ne de geçen yıl aynı çeyreğe göre çok fazla bir değişiklik göstermedi. Şirketin iş hacmi medya sektöründeki olumsuz koşullar nedeniyle 3ç09’da da daralmaya devam etti. AYGAZ’ın VAFÖK marjı hem bir önceki çeyreğe göre hem de geçen yıl aynı döneme göre biraz azaldı. ECILC’nin de 3ç09 net karı oldukça yüksek geldi, fakat bunda iştirak satış geliri ve kur farkı gelirleri etkili oldu. KCHOL’un 3ç09 sonuçları ise beklentiler dahilinde. Bugün piyasaların yurtdışına paralel bir şekilde satış baskısı altında kalmasını bekliyoruz. Research - Tera Brokers

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)