E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisUşak Seramik operasyonu ---

Uşak Seramik operasyonu

Uşak Seramik operasyonu
08 Aralık 2010 - 00:09 borsagundem.com

Borsada son günlerde ismi sert düşüşlerle anılan malum grubun üyeleri, Uşak Seramik hisseleriyle ilgilendiklerini kulislerde fısıldıyormuş

Borsada son yıllarda yaptıkları operasyonlarla çok sayıda kişiyi mağdur eden bir grup üyeleri çevresindekilere Uşak Seramik hisseleriyle ilgilendiğini söylüyormuş. Son dönemde sert düşüşler yaşayan hisselerle ismi anılan grubun en büyük özelliği aracı kurumlarda kullandıkları dealırlara komisyon vererek yatırımcılara hisse aldırması. Bir hissede olayın ortaya çıkmasıyla bir dealır geçtiğimiz günlerde görevinden alındı. Kolları Adana, Malatya ve Gaziantep’e kadar uzanan grup, düşük fiyattan topladığı hisseleri hızla yukarı çektikten sonra dealırları devreye sokarak hisseleri pazarlıyor. Sonrada kazanılan para kendi aralarında paylaşılıyor. Bu konuyla ilgili daha ayrıntılı haberleri BORSAGUNDEM.COM’dan okuyabilirsiniz.

‘PATRONLA ANLAŞTIK’ İDDİASI

Son günlerde ismi Uşak Seramik ile anılan grup üyelerinin çevresindekilere, “Patronla anlaştık” dediği iddia ediliyor. Bu iddiaları araştırmak için Uşak Seramik’i yaklaşık 6 yıl önce satın alan ve yaklaşık yüzde 49’unu elinde bulunduran Tanış Ailesi’nin şirketteki temsilcisi Hüseyin Tanış ile konuştuk. İddiaları kesin bir dille yalanlayan Tanış, ismi hisselerde anılan kişilerin hiçbirini tanımadığını ve hiçbir zaman görüşmediğin söyledi. BORSAGUNDEM’e konuşan Tanış, “Bizim tek amacımız var şirketimizi daha karlı konuma getirmek ve büyümek” dedi. Şirketle ilgili uzun vadeli planlarıyla ilgili bilgi veren Tanış şunları söyledi: “Uzun vadeli planlarımızdan biri; elimizdeki bazı gayrimenkulleri satıp elde ettiğimiz kaynakla şirketteki payımızı yüzde 70-80’e çıkarmak.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • selim kılıç12 Aralık 2010 14:14

    sayın editör , az önce yazdığım yorum, goldaş ta sermaye artırımı başlıklı haber içindi , eğer o başlık altına koyarsanız sevinirim.

  • selim kılıç12 Aralık 2010 14:12

    millete 3 lerden hisse satıp , hisseyi 1 çevresinde 1 sene dolaştırıp sonra 1 lerden tahsisli ile hisse almak, ne kadar namuslu bir davranış. 6 aydır 20 milyon hisse satışı diye resmen hisseyi abluka altına aldılar. 2 lerden 3 lerden goldaşın patronlarına güvenip hisse alanlar , aldatılmış olmuyorlarmı. Nasıl bir imkb dir bu , hep yatırımcı kandırılıyor. Dürüst adam kalmadımı, denetleyen kimse yokmu. Spk, 20 milyon hisseyi satmalarına izin verirken , niçin bunları satıcanız diye sormuyormu. Adamların tahsisli yapacağını öğrenen Spk bunlara hisse satışı için neden izin verir. Yatırımcıya hisse satacak olsalar, hisse fiyatı 2-3 olurdu, kendileri alırken 1 den alıyorlar. 10 senedir imkb de bulunan bir hisse , hiçmi değer kazanmaz. 1 lerden al, 3 lerden vatandaşa sat, sonra geri 0,6 lara geri dön , nasıl bir soygun mantığıdır bu. Başbakan imkb de olup bitenlere nasıl göz yumuyor anlaşılmaz.

  • Soner Çengeloğlu 08 Aralık 2010 23:48

    Bunlara bakıpta hisse alan zaten kendine borsacı demesin.

  • mustafa08 Aralık 2010 13:05

    kucuk yatırımcıyı hıc dusunen yok.kolay yoldan para kazanmak ısteyenler klubu gıbı oldu borsa.sızce sadece kutpo da mı oluyor bu tur hareketler. merko, metro, memsa, eurom, vakko tspor v.b hangisinin yukselmesı veya dusmesı normal.

  • dübürcü07 Aralık 2010 13:01

    Bu pay yükseltmek nasıl olacak?Borsadan hisse alarak muhtemelen..