E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiÜretim tüketimin 3 katı---

Üretim tüketimin 3 katı

Üretim tüketimin 3 katı
01 Aralık 2019 - 10:19 borsaningundemi.com

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Türkiye genelinde son 5 yılda işletmeye alınan ve planlanan Hidroelektirik Santral, Rüzgâr Enerji Santralı (RES) ve Jeotermal Enerji Santralı (JES) sayılarını açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Türkiye genelinde son 5 yılda işletmeye alınan ve planlanan Hidroelektirik Santral, Rüzgâr Enerji Santralı (RES) ve Jeotermal Enerji Santralı (JES) sayılarını açıkladı. Buna göre son 5 yılda 214 HES işletmeye alındı, 261 HES’in yapılması planlanıyor. CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, “Bakanlık verilerine göre mevcut üretim, tüketimin 3 katıdır. İhtiyaç fazlası üretim, yurttaşların ödemek zorunda kaldığı faturaları kabartmaktan başka bir işe yaramıyor” dedi.

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) başvurarak Türkiye’deki yapılan ve yapılması planlanan HES, RES, JES sayıları ile hangi illere yapılacağı gibi konularda bilgi almak istedi. Karaca’nın sorularını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı yanıtladı. Bakanlığın verilerine göre Türkiye genelinde son 5 yılda HES, JES ve RES sayıları şöyle:

“214 HES işletmeye alındı, 261 HES yapılması planlanıyor,

90 RES işletmeye alındı, 180 RES yapılması planlanıyor,

51 JES işletmeye alındı, 21 JES yapılması planlanıyor.”

Gazetemize bakanlığın yanıtını değerlendiren Gülizar Biçer Karaca, özetle bakanlığın 2023 hedefinde enerjilerin yüzde 65’ini yenilenebilir kaynaklardan karşılama hedefi olduğuna dikkat çekerek “AKP hükümeti şeffaflaşma sürecini tamamlayamadığı için, ülkeyi plansız büyüme hamleleriyle çöküşe yaklaştırıyor. Bakanlık verilerine göre mevcut üretim 90 bin MW, yani tüketimin 3 katıdır. İhtiyaç fazlası üretim, yurttaşların ödemek zorunda kaldığı faturaları kabartmaktan başka bir işe yaramıyor. Konut tarifelerinde 2 yıllık artış üzde 72.6, sanayide ise 2 yıllık zam oranı yüzde 126`ya ulaşmıştır” dedi. Hazal Kaya / Cumhuriyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Burhan02 Aralık 2019 05:05

    5 veya en fazla 10 yıl sonra elektrikli arabalar yollarda cirit atmaya başlayınca ararsınız bu günleri gelecekte en çok para kazanan şirketler elektrik üreten şirketler ve şarj istasyonları olacak çünkü  ağır iş makinaları hariç bütün arabalar elektrikli olacak.Atatürk istikibal göklerdedir demiştir doğru söylemiştir.Biz yeni nesil bu söze küçük bir ilave yapmalıyız.Gelecek elektrik enerjisine yatırım yapanlarındır.Elektrik kadar güzel bir enerji kaynağı yok temiz taşıması kolay , kullanımı kolay , sıfr emisyon çevreye hiç bir zararı yok nimet nimet.

  • Nezih Aydoğan01 Aralık 2019 19:19

    Üretim tüketimin 3 katı ise neden hala enerjiye zam yapılmaktadır anlamış değilim.

  • Yakup KAYA01 Aralık 2019 14:22

    Tank İsmiyle Yorum Yapan Arkadaş Maden İşçileri Her Zaman Hakkının Peşinde Olan Şnsanlardır Onlar Soma'da Madur Edilen İnsanlardır Yıllardır Haklarının Peşinde Koştular ve Haklarını Ettiler Diğer Konu Şthal Kömürü Kimse Babasının Hayrına Bize Vermiyor Dolar Karşılığı Bizim İlimizde İşsizliğin Ne Boyutta Olduğunu Biliyormusunuz  Bir İşçi Alımında Binlerce İnsan Kurum Kapılarında Hem Paramız Bize Kalacak Hemde İşsizimiz Aş Bulacak Bilmeden Yorum Yapmayın.

  • mustafa temiz01 Aralık 2019 13:21

    uretim tuketimin uc kati cok ilginc onun icin mu dunyanin en pahali elektrigini kullaniyoruz ne kadar cahil ve vasifsiz kisiler oyle birsey yok sallamislar

  • Vatandaş01 Aralık 2019 15:45

    Mustafa temiz mevcut çalışanlar zaten belli fiyat garantisiyle faaliyet gösteriyor. Üretim fazla diye fiyat ucuzlaması gerekir ama öyle olmuyor işte.

  • Vatandaş01 Aralık 2019 11:26

    O halde ne diye termik santrallerle insanları zehirliyorsunuz

  • Nedim01 Aralık 2019 12:20

    Termik santrallerin olmadığı ülke yok.  En ucuz enerji kaynağı  jeo termal sular!  Sonra da kömür!  İnşaAllah yakında ihtiyaç ta kalmayacak.

  • tank01 Aralık 2019 11:44

    komur madenlerınde calısan kısıler paralarını alabılsınler dıye hanı o gecen gun eylem yapanlar termık olmazsa nasıl para kazanacaklar hem haklarını ısteyıp hemde termık santrallerı mı kapatsınlar