E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Ürdün ve Suriye arasındaki sınır geçtiğimiz yıl ‘Captagon’ kaçakçılığı için birçok girişime tanık oldu.
Ürdün, Doğu Komutanlığı güçlerinin Cumartesi sabahı “Suriye topraklarından gelen bir İHA ile silah ve el bombası kaçakçılığı girişimini” engellediğini duyurdu. Haberi aktaran Ürdün resmî haber ajansı PETRA, silah kaçakçılığı girişiminin arkasındaki tarafı belirtmezken, Suriye sınırlarının geçtiğimiz yıllarda çok sayıda uyuşturucu kaçakçılığı girişimine tanık olduğuna dikkat çekti.
PETRA, Silahlı Kuvvetler Genel Komutanlığı'ndaki bir askeri kaynağın aktardığına göre, “Sınır muhafızları, insansız hava aracı (İHA) tespit ekibi aracılığıyla, bir dronla Suriye topraklarından Ürdün sınırını yasa dışı bir şekilde geçme girişimi tespit etti.” Kaynak, bölgede yoğunlaştırılan arama ve incelemelerin ardından “1 adet M4 tüfek ve 4 el bombası taşıyan dronun sınır muhafızları tarafından ele geçirilmesi ihtimaline karşı bubi tuzaklı düzenek ile hazırlandığının tespit edildiğini” belirtti. Kaynak, uzman bir mühendislik ekibinin drona “el koyduğunu” ve “ele geçirilen silahları yetkili makamlara teslim ettiğini” belirtti.
“Ürdün Silahlı Kuvvetleri, sınır cephelerindeki herhangi bir tehdide, vatanın güvenliğini zedelemeye ve istikrarsızlaştırmaya, vatandaşlarını terörize etmeye yönelik her türlü çabaya karşı tüm güç ve kararlılıkla mücadele etmeye devam ediyor” ifadelerini kullanan askerî kaynak, girişim ile ilgili herhangi bir tarafı suçlamadı.
AFP, Ürdün ordusunun zaman zaman Suriye topraklarından gelen silah ve uyuşturucu kaçakçılığını engellediğini duyurduğunu bildirdi. Ürdün ordusu, geçen yıl 17 Şubat'ta, 375 kilometrelik sınırdan dronlar kullanarak ‘organize’ hale gelen ve silahlı gruplar tarafından korunan çok sayıda uyuşturucu kaçakçılığı girişimini engellediğini duyurmuştu. Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgiye göre Ordu, Ürdün makamlarının 2022 yılının başlarında yaklaşık 45 gün içinde, 2021 boyunca ele geçirilen miktara eşdeğer olan 16 milyondan fazla Captagon hapının girişini engellediğini açıklamıştı.
Ürdün, ele geçirilen uyuşturucuların yüzde 85'inin kendi toprakları dışına, özellikle Körfez ülkelerine yönelik kaçakçılıkla ilgili olduğunu belirtti.
AFP, Captagon endüstrisinin bölgede yeni olmadığını ve 2011 yılında savaşın patlak vermesinden önce bu maddenin en önemli kaynağının Suriye olduğunu, ancak çatışmaların üretimi daha popüler ve yaygın hale getirdiğine dikkat çekti. Captagon hapı fabrikaları, komşu Lübnan'ın çeşitli bölgelerinde de faaliyet gösteriyor. (ŞarkulAvsat)
ABD'den Ürdün'deki vatandaşlarına 'seyahat etmeyin' uyarısı
Ürdün'den, Türkiye'deki maden kazası için taziye mesajı
Ürdün, BAE ve Mısır'dan gıda güvenliği alanında iş birliği
Guterres: Türkiye ve Suriye'ye ilave yardım sağlamaya hazırız
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (18:10)