E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriUnilever, Türkiye'deki şirketini sattı---

Unilever, Türkiye'deki şirketini sattı

Unilever, Türkiye'deki şirketini sattı
26 Temmuz 2013 - 12:10 borsagundem.com

Unilever, Türkiye'de faaliyette bulunan şirketini İsveç'in dev firmasına sattı

Dünyanın önde gelen hızlı tüketim ürünleri şirketi Unilever  , Türkiye’deki Unipro pastacılık ve endüstriyel yağlar işini dünyanın en büyük bitkisel yağ üreticilerinden İsveçli AAK'ya satmak üzere anlaşma imzaladı.
Şirketten gönderilen basın bültenindeki bilgilere göre, bu satış Unilever'in, ana işine odaklanma stratejisinden kaynaklandı. Türkiye'de 28 yıldır faaliyet yürüten Unipro, 2012 yılında yaklaşık 173 milyon TL (75 milyon Euro) ciro elde etti.
Unilever ile AAK arasındaki anlaşma, Unipro ürünlerinin imal edildiği Çorlu'daki fabrikayı kapsamıyor. Unilever, Çorlu Fabrikası'nda, Unipro markalı ürünleri AAK için tedarikçi kimliğiyle üretmeye devam edecek.
İşlemin, 2013 yılının üçüncü çeyreği içinde tamamlanacağı öngörülüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali v31 Ekim 2019 01:08

    Mehmet bey Unilever tedarikçi olarak üretmeye devam edecek diyor yani kimsenin işinden çıkarıldığı filan yok oyle bişey de olmadı zaten.

  • mehmet26 Temmuz 2013 13:01

    bu haberden anlaşıldıgı üzere yabancı firmaların ulaslarrası çıkarları dogrultusunda hareket edip bu ülke insanın işsiz bırakılıp magdur edilmesinin olsa olsa yabacı şirketlerin ülke ekonomisine verdigi zaralar olarak karşımız çıkıyor ama güçlü devletimiz bu işçileri kucaklayacak güçtedir bu tip zaralı firmaları devletimiz hafıza kartına alıp gerekli adımları atmalıdır