E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) önde gelen kripto para birimlerinden biri olan Ethereum madenciliğiyle Suriyeli çocuklara yardım edecek yenilikçi bir proje geliştirdi.
"UNICEF Game Chaingers" adı verilen uygulama kapsamında UNICEF ve diğer Birleşmiş Milletler (BM) kuruluşları, kripto para piyasasının belirleyicisi olan Bitcoin’den sonraki en yüksek hacimli sanal para birimi olan Ethereum’la "blockchain (blok zinciri)" teknolojisi kullanımlarında, şeffaflığı artırarak yardım kuruluşlarının para toplama yöntemlerinde köklü bir değişiklik yapmayı hedefliyor. UNICEF yenilikçi uygulamasıyla, bilgisayar oyuncularını bilgisayarlarının işlem gücünü kullanarak Suriyeli çocuklar için "kripto para madenciliği" yapmaya çağırıyor.
İlk evrelerinde olan uygulamanın şu ana kadar Suriyeli çocuklar için 900 euro topladığı söylenirken, UNICEF para bağışında yeni bir yöntem oluşturması ve iç süreçlerde şeffaflık sağlaması sebepleriyle blok zinciri teknolojisine yeni kullanım yöntemleri getiriyor. UNICEF’e göre kurumların aracılara ihtiyaç duymadan doğrudan sözleşmeli taraflara ödeme yapabilmesi ve Ethereum blok zinciri teknolojisinin bu işlemin her aşamasını doğrudan izleyebilmesi, para bağışında blok zinciri teknolojisi kullanımının en büyük yararlarından biri olarak görülüyor.
Charities Aid Foundation Politika Başkanı Rhodri Davies, potansiyel blok zinciri teknolojisi kullanımına sıcak baktığını söylerken, Game Chaingers gibi uygulamalarla Bitcoin ve Ethereum gibi yüksek hacimli kripto para birimleri teknolojilerinin yardım kuruluşlarına desek olabileceğini vurguladı.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Suriyelilere verecek bir bitcoin'im bile yok. Günahımı bile vermem. Sorry.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (13:56)