E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Geçen yıl 3,6 milyon ton un ihracatıyla 1 milyar 100 milyon dolar gelir elde eden Türkiye küresel un ihracatı liginde beş yıldır zirvede bulunuyor. Türkiye’nin bu alandaki başarısı; dünyanın değişik ülkelerinden gelecek un sanayicilerinin de katılımıyla TUSAF 14. Uluslararası Kongre ve Sergisi'yle taçlandırılacak. 30 Mart-2 Nisan’da Antalya’da düzenlenecek zirve öncesinde Antalya’da bir araya gelen Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu (TUSAF); Antalya’da hazırlık toplantısı yaptı. Açılışa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katıldı. Ünlü doktor Canan Karatay’ın ekmek karşıtı açıklamalarından zarar gören uncular, Antalya’da düzenlenecek kongrede vatandaşa da mesaj göndermeye hazırlanıyor. Zirvede ünlü Tarihçi İlber Ortaylı özel konuk olarak davet edilirken, Ortaylı ekmeğin tarihini anlatacak ve ‘ekmek insanlık tarihi kadar eski’ mesajı verecek.
TARIMDA FİYATLAMA MERKEZİ OLACAĞIZ
Programda konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ürün İhtisas Borsasını bu ay içerisinde faaliyete geçireceklerini söyledi. Tüfenkci, “Ürün İhtisas Borsası ile özellikle tarım ticareti noktasında derinliği olan bir piyasayı Türkiye’de hep birlikte oluşturacağız. Artık buğdayın veya diğer tarım ürünlerinin fiyatlarını Amerika’da değil Türkiye’de belirleyeceğiz” dedi. TUSAF Yönetim Kurulu Başkanı Eren Günhan Ulusoy ise, sağlığa ve beslenme yapısına aykırı karbonhidratsız diyetlerle ekmeğin sofradan kaldırılmaya çalışıldığını ifade etti. Ulusoy, bu nedenle uzman diyetisyenlerin, beslenme uzmanı tıp doktorlarının ve gıda mühendislerinin durumu yapılacak kongrede değerlendireceğini sözlerine ekledi.
Buğday, ekmek ve un tartışılacak
Yerli ve yabancı bin delegenin Antalya'da buluşacağı söz konusu kongrenin bu yılki konusu "Buğday ve Ekmeğin Aşkı: Un" olarak belirlendi. Kongrede, buğdayın anavatanı Türkiye'nin un sanayisindeki yerinin yanı sıra tarih, beslenme gibi konular da mercek altına alınacak. Program kapsamında Prof. Dr. İlber Ortaylı "Buğday, Ekmek ve Un" konulu panelde tarihten bugüne buğdayın Türk mutfak kültüründeki yerini anlatacak. Selahattin Dönmez ve Elvan Odabaşı gibi diyetisyenler de beslenmede ekmeğin ve unun önemini dile getirecek. Murat Palavar/ Yeni Şafak
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
isteyen yer istemeyen yemez . bir kere bağımlılıktır bu gluten . vaçgeçemezsiniz . millet oturuyo sofraya kırk çeşit yemek var . ekmek yokmu diye soruyorlar =) ;) ;)
Ekmek un su tuz maya karışımıyla yapıldığı için yararlıdır DAHA KALİTELİ MALZEMELERLE/ÜRÜNLERLE YAPILAN EKMEKLER DAHA YARARLIDIR sayın Karatay da haklı tarafları var ama %100 Karatay haklıdır demek de yanlış SAYIN KARATAY'IN DA İYİ/SAĞLIKLI BESLENMEYİ BİLMEDİĞİ TELEVİZYONDAKİ GÖRÜNTÜSÜNDEN BELLİ Televizyonsa 75 Yaşında değil 750 yaşında gibi görünüyor
Öyle hiç ekmek yemeyin , kilo aldırır , şekerdir felan yanlış.Ekmeğin fazlası zarardır.Ama buğday karbonhidrad yanında vücut için gerekli olan B vitaminlerini içerir , vücut için olmassa olmaz magnesyum , çinko gibi minareller içerir.Ekmek yemeyen zayıflar nedeni vücut bakımsız kalır.Buğday pirinçden daha besleyicidir.Ekmek fazla yemeyin kepekli olsun , makarna , bulgur pilavı çok yemeyin ama hiç yemesseniz.Vücudunuz güç kaybeder zayıflarsınız direnciniz düşer hastalıklara karşı zayıf olursunuz.İnsanın mayası buğdaydır ekmektir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (12:48)