E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisÜlker Grubu koladan çıkıyor mu? ---

Ülker Grubu koladan çıkıyor mu?

Ülker Grubu koladan çıkıyor mu?
09 Haziran 2011 - 08:44 borsagundem.com

Söylentilere göre, Ülker Grubu, Cola Turca markasıyla faaliyet gösterdiği pazardan çıkmayı planlıyor

ELİF BATU YENER - BORSAGUNDEM.COM
Murat Ülker’in sahibi olduğu Gözde Finansal Hizmetler’in, Migros’tan ŞOK’u alarak bu yılın en önemli satın alma anlaşmalarından birine imza atmasıyla dikkatleri üzerine çeken Ülker Grubu’nun 2003 yılında hızlı bir şekilde girdiği kola pazarında umduğunu bulamadığı konuşuluyor. Söylentilere göre, Ülker Grubu, Cola Turca markasıyla faaliyet gösterdiği pazardan çıkmayı planlıyor. Borsagundem’e açıklamada bulunan şirket yetkilileri ise üretimin devam ettiğini ve kola pazarından çıkmak için alınmış bir karar bulunmadığını belirttiler.
Gıdada büyüme planları çerçevesinde ŞOK mağazalarını 600 milyon liraya satın alan Ülker Grubu’nun kola pazarından çıkma planları yaptığı ve global marka olma hedefi doğrultusunda da yeni satın almaların gündeme gelebileceği konuşuluyor. Stratejisini girişim sermayesi şirketi olmak üzere konumlandıran Gözde Finansal Hizmetler, önce Yıldız Holding’den Sağlam Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) yüzde 8,18’ini, ardından da ŞOK’u satın alarak son haftaların en çok konuşulan şirketlerinden biri oldu. Tüm bu hamleler de “Ülker Grubu’nda yeniden yapılanma süreci mi başladı” sorusunu akıllara getirdi.
Üretim devam ediyor
Ülker’in kola pazarından çıkacağı söylentilerini besleyen bir başka kaynak ise bu alandaki yatırımların durduğuna yönelik oluşan genel kanı. Ülker’in Cola Turca markası için özellikle yaz sıcaklarının başladığı şu günlerde geçmişe oranla çok daha düşük ivmeli bir kampanya ve promosyon stratejisi izlediğine dikkat çekiliyor. Bu alandaki yatırımların durduğu yönünde oluşan kanı da bu söylentileri besliyor bir anlamda.
Öte yandan, sorularımızı yanıtlayan Ülker Grubu yetkilileri ise söz konusu söylentileri yalanlıyor. Üretimin ve yatırımların devam ettiğine bildiren yetkililer kola pazarından çıkmak yönünde alınmış bir karar olmadığının altını çiziyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)