E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUkrayna'ya Kırım'da füze darbesi---

Ukrayna'ya Kırım'da füze darbesi

Ukrayna'ya Kırım'da füze darbesi
05 Mart 2014 - 12:19 borsagundem.com

Rus birliklerinin Kırım Özerk Cumhuriyeti’nde Ukrayna’ya ait iki füze savunma birimini kısmen ele geçirdiği bildirildi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı'ndan bir kaynak, AFP'ye yaptığı açıklamada, Kırım'ın batı kıyısındaki Evpatorya üssünün kontrolünün kısmen Rus birliklerine geçtiğini söyledi. Kaynak buna karşın üsteki komuta merkezinin halen Ukrayna'nın kontrolünde olduğunu belirtti.
AFP'nin haberine göre, Ukrayna Savunma Bakanlığı, Sivastopol yakınlarındaki Fiolent Burnu'ndaki bir füze savunma biriminin daha kısmen Rus güçlerinin kontrolüne geçtiğini açıkladı. Bakanlık, üsteki füze deposunun kontrolünün ise halen Ukrayna'da olduğunu vurguladı.


DÜN FÜZE DENEMİŞTİ

Rusya dün akşam saatlerinde Hazar kıyısındaki Astrahan bölgesinde yer alan “Kapustin Yar” askeri poligonundan nükleer başlık taşıyabilen kıtalararası Topol-M füzesi fırlatmıştı. Rusya Savunma Bakanlığı Stratejik Füze Kuvvetleri Komutanlığı, söz konusu hamlenin Topol-M füzesinin modernize edilmiş yeni tür savaş başlığının test edilmesi amacı taşıdığını duyurmuştu.

“Kapustin Yar” poligonundan ateşlenen füze birkaç dakika sonra Kazakistan’ın “Sarı-Şagan” poligonundaki hedefe tam isabet ettiği de kaydedilmişti. ABD yönetimi ise haberdar edildikleri denemenin “rutin” olduğunu duyurmuştu. Kazakistan Savunma Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada, bu ay içinde Rusya'dan Kazakistan'a toplam füze daha fırlatılacağını, söz konusu testlerden ilkinin dün yapıldığını belirtti.

TEKRAR UKRAYNA BAYRAĞI ASTILAR

Ukrayna'nın güneydoğusundaki Donetsk'te ise eylemciler, geçen hafta sonu Rusya yanlısı göstericiler tarafından ele geçirilen belediye binasına yeniden Ukrayna bayrağı astı.
Ülkede Kasım ayından bu yana devam eden protestoların ardından görevinden azledilen Viktor Yanukoviç'in memleketi olan güneydoğudaki Donetsk'te eylemciler, daha önce Rusya yanlısı göstericiler tarafından ele geçirilerek Rus bayrağı dikilen belediye binasına, bu sabah Ukrayna bayrağı dikti. Yanukoviç'in, ülkeden ayrılmasının ardından kurulan yeni hükumet, başkent Kiev'de yönetimi ele almaya gayret gösterirken, ülkenin güneydoğusunda ise hükümet karşıtı eylemciler 1 Mart'ta Donetsk belediye binasını işgal etmişti. Dün akşamdan beri eylemlerine devam eden hükümet yanlısı eylemciler ise bu sabah Donetsk belediye binasına Ukrayna bayrağını astı.

Yerel basında yer alan haberlerde, ülkenin en büyük metalürji sanayi merkezlerinden Donetsk'te, her iki tarafın gösterilerine devam ettiği, polisin bir ihbar üzerine belediye binasında bulunan eylemcileri tahliye ettiği ve binada bomba araması yaptığı bildirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)