E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemUkrayna'da Avrupalı gözlemciler gözaltına alındı---

Ukrayna'da Avrupalı gözlemciler gözaltına alındı

Ukrayna'da Avrupalı gözlemciler gözaltına alındı
28 Nisan 2014 - 06:36 borsagundem.com

Rusya yanlılarının kontrolü ele geçirdiği Ukrayna’nın doğusunda Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’na mensup gözlemciler rehin alındı

Günlerdir gerilimin yüksek olduğu Ukrayna'nın doğusunda şimdi de rehine krizi yaşanıyor. Rusya yanlıları Sloviansk kentinde aldığı Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) gözlemcilerini rehin aldı. Kameralar karşısında çıkarılan gözlemciler adına konuşan bir AGİT mensubu, “Bize dokunulmadı ve böyle bir durumda en iyi şekilde davranılıyor. Ne zaman evlerimize dönebileceğimiz konusunda bize bilgi verilmedi” dedi. Rehin alınma olayı üzerine ikinci bir AGİT heyeti kente giderek görüşmelerde bulundu. Görüşmelerin ardından Rusya yanlıları rehin aldıkları bir İsveçli bir gözlemciyi sağlık gerekçesiyle serbest bıraktı, yedi gözlemci halen eylemcilerin elinde bulunuyor.

TUTUKLULARIN SERBEST KALMASINI İSTİYORLAR

Rusya yanlılarının bölgedeki lideri, Kiev'in tutukladığı arkadaşlarını serbest bırakması karşılığında gözlemcilerin özgürlüklerine kavuşması için müzakereye hazır olduklarını belirtti.

UKRAYNALI GÖREVLİLER DE REHİN ALINDI

Öte yandan, Rusya yanlıları üç Ukraynalı istihbarat görevlisini de yakaladıklarını duyurdu. Rusya yanlıları söz konusu görevlileri de basına gösterdi. Görüntülerde elleri bağlı, yüzleri kapalı olarak kameraya konuşanlar özel bir birimden olduklarını belirtiyor. Kiev yönetimi de üç güvenlik görevlisinin yakalandığını doğrulamış durumda.

TELEVİZYON BİNASI RUSYA YANLILARININ ELİNE GEÇTİ

Bu arada Rusya yanlıları ülkenin doğusunda etki alanlarını genişletiyor. Donetsk kentinde bölgesel televizyon binasının kontrolünün Rusya yanlılarına geçtiği belirtildi. Kanalı ele geçiren eylemciler, Ukrayna kanallarını engelleyip Rusya televizyon kanallarının yayınına izin vereceklerini duyurdu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)